

BRAZIL NATURAL ARABICA CERRADO NY2/3 - Micro Lot
Hladký, sladký, oříškový. A s tóny pomerančů. Brazilský mikrolot z tradiční rodinné farmy Nelsona Rivelliniho je zárukou skvostných chuťových zážitků. Úžasná arabika „ s rodokmenem“ zaujme jak zkušené kávomilce, tak ty, kteří svého kávového favorita teprve hledají. Plantáž San Martin je místem, kde roste káva výjimečné kvality.
Složení
Arabica 100%Chuť
Zrnková káva Brazil natural arabica Cerrado NY2/3 vyniká harmonickým souzněním mírné kyselinky a lehké sladkosti, kombinací jemných oříšků a delikátních pomerančů. Její hladké tělo potěší každého, kdo dává přednost kávám delikátním a přesto chuťově bohatým a neotřelým.
Původ
Od května do září sklízejí na farmě San Martin uprostřed Brazílie jedinečnou kávu. Plantáž pokrývající 35 hektarů obhospodařuje třetí generace rodiny Nelsona Rivelliniho, jehož italský dědeček do Brazílie přicestoval právě proto, aby se pěstování kávy věnoval. Začal s ním v Sao Paulu, později pokračoval v Paraná. Dnešní plantáž v mikroregionu Patrocínio (stát Minas Gerais) prosperuje velice dobře, o čemž svědčí i fakt, že vyváží kávu do řady zemí celého světa. Zároveň je členem asociace pěstitelů káv Cerrado, která zaručuje vysoký standard kvality a jasný původ certifikované kávy. Každá sorta získává od asociace unikátní číselný kód, díky němuž lze konkrétní plantáž zpětně ověřit.
Přírodní charakter mikroregionu udává rozsáhlá tropická savana. Léto bývá vlhké a teplé, zima suchá a chladná. Nejchladnějším měsícem je obvykle červenec, nejteplejším leden. Není divu, že se Patrocínio stalo jednou z nejdůležitějších brazilských kávových lokalit. Jsou s ní spojeny více než tři čtvrtiny místní ekonomiky, kávový průmysl zaměstnává na 30 tisíc obyvatel.
Červené plody kávovníků se na farmě San Martin zpracovávají takzvaným polopromytím. To kombinuje výhody suchého a mokrého procesu. Káva je pak označována jako semi-washed či honey. Celý postup zahrnuje sklizeň kávových třešní a jejich zpracování loupacími stroji, které z nich ve vodě odstraní slupku. Do této chvíle je postup stejný jako u promývání. Kávová zrna obalená sladkou dužinou se ale při polopromývání nechávají sušit na slunci. Až teprve, když jsou vysušena na potřebný stupeň, odstraňují z nich dělníci dužinu, která na kávě vytváří tenký pergamen. Tento způsob zpracování kávy zvyšuje intenzitu její chuti, dodává jí příjemné ovocné tóny a milou kyselost.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
