+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

Kód: 1395
Hodnocení: dobrá, 1 recenze

Červené růže, červené víno a k tomu – červená čokoláda. Novinka, po které je velká sháňka, se vám bude líbit. Čokoládové čočky atraktivního vzhledu a rafinované chuti dobývají svět. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocně svěží zároveň. Za její barvou stojí jen a pouze červené kakaové boby. Ekvádorská specialita dává vzniknout zcela novému typu čokolády. Ochutnejte.

Velká balení:
Malá balení:
816 Kč /1000 g 82 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 21. 10. 2021
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ekvádor
Chuť
Chuť:
Mléčná čokoláda

Složení

Kakaová hmota Ekvádor 47%, Cukr, Kakaové máslo 29%, Sušené odstředěné mléko, Sušené plnotučné mléko, Sojový lecitin, Kyselina citrónová, Přírodní vanilkový extrakt

Chuť

Červené čokoládové čočky s obsahem 47,3 % kakaového másla poznáte i se zavřenýma očima. Chutnají totiž zcela jinak, než jsme u čokolády zvyklí. Ano, jsou sladké a kakaové, zároveň v jejich chuti ale najdete i zřetelnou stopu svěžího ovoce. Čočky použijte k přípravě nápojů (stačí je rozpustit v teplém mléce), dezertů nebo samostatně k rychlému zasycení a získání energie.

Původ

Když se na trhu objevila červená čokoláda, vyvolala doslova poprask. Stalo se tak 5. září 2017 v Šanghaji, na soukromé akci. Od té doby se o ni zajímají výrobci sladkostí, restaurace i milovníci domácí kuchyně a netradičních příprav. Expert na čokoládu Angus Kennedy se pro britský The Sun vyjádřil: „Chutná tak lehce a ovocně, že si ani neuvědomíte, že do sebe hážete jeden kousek za druhým.“

Jeho slova potvrzuje výzkum společnosti Haysack a Ipsos. Červená čokoláda (ruby chocolate) má ty nejlepší předpoklady stát se hitem. A to dokonce i v zemi, kde si na čokoládu nijak zvlášť nepotrpí, tedy v Číně. Jaké je tajemství neobvyklého produktu? Celé se ho samozřejmě nedozvíme. Dodavatel pouze prozrazuje, že čokoládu vyrábí z „rubínových kakaových bobů“, plodů jedné z mnoha odrůd kakaovníku. Rostou pouze v Ekvádoru, Brazílii a na Pobřeží Slonoviny. Spekuluje se, že „ruby cocoa bean“ jsou zpracovávány nezkvašené a tedy si zachovávají přirozenou růžovou barvu. Patent na výrobu červené čokolády vlastní od roku 2009 belgicko-švýcarská společnost. Její ředitel inovací a kvality Peter Bone uvedl, že rubínová čokoláda je „čistým, hedonistickým potěšením“.

Na závěr se ještě hodí zmínka o fotogeničnosti červené čokolády. Ne nepodstatný atribut každého moderního produktu zaujal třeba módní spisovatelku ELLE Online. Natasha Hardingová byla z první ochutnávky naprosto paf: „Jsem z růžové čokolády tisíciletí úplně vedle. Pro Instagram je naprosto skvostná. Navíc chutná jako směs jogurtu a malin.“ Přesvědčilo vás celosvětové pobláznění a chcete červené čokoládové čočky ochutnat? Pokud ano, rozhodně se neomezujte na prostou konzumaci „ze sáčku do úst“. Experimentujte! Rozpusťte čočky v jakémkoli teplém mléce. Posypejte jimi snídaňovou kaši, rozehřejte je a přelijte jimi dezert. Barva i chuť ruby chocolate probouzí fantazii a vyvolává touhu si hrát.

Upozornění

Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech. Je možno taktéž čokoládu použít na fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2358 kJ / 564 kcal
Tuky: 35,9 g
z toho nasycených: 21,5 g
Sacharidy: 49,7 g
z toho cukry: 48,6 g
Vláknina: 0,7 g
Bílkoviny: 9,3 g
Sůl: 0,26 g
Pomozte ostatním při výběru:

18. 7.

Hodnocení: dobrá
Chutnají zajímavě. Nejvíc mi připomínají takové ty růžové polevy na nanucích. Sezobali jsme je "jen tak," ale na poháru můžou být ještě lepší.
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%

Odkud nesete ty boby? De rio arriba! – Rozhovor mezi švýcarským výrobcem čokolády procházejícím se na horním toku řeky Guayas a ekvádorskými pěstiteli kakaovníků zcela jistě proběhl. Alespoň podle legendy. Místní stromy plodící semena mimořádných vlastností pak dostaly přízvisko Arriba. Od té doby je čokoláda z ekvádorské odrůdy kakaovníků Forastero Arriba považována za nejkvalitnější na světě. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
840 Kč /1000 g 84 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 21. 10. 2021

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SLANÝ KARAMEL

Podle statistik připadá na každou osobu planety více než půl kila čokolády ročně. Nejvíc mlsají Švýcaři a Belgičané, jak jinak. Jejich čokoládové pralinky, chipsy, krémy, lízátka nebo plněné bonbony mají jméno na celém světě. Kolik z čokoholiků si dopřává neotřelé kombinace chutí, není tak zřejmé. Ovšem je zcela jisté, že se k nim brzy přidáte. Stačí ochutnat mléčnou čokoládu se slaným karamelem, a jste lapeni. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
678 Kč /1000 g 68 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 21. 10. 2021

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO

Čokoládové čočky z bílé čokolády s kousky vanilky z Madagaskaru je opravdová lahůdka. Jsou vyrobeny z organického kakaového másla, třtinového cukru, sušeného mléka a vanilky. Mňam! Rozpusťte ji v mléce nebo přidejte do dezertů, její jemnost vás uchvátí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
761 Kč /1000 g 76 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 21. 10. 2021
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »