+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BRAZILIE ORIGIN 70%

Kód: 987

Na čokoládu mají Brazilci dokonce speciální zákon. Podle něj je za ni považován pouze výrobek s minimálně 35 procenty kakaa. Tyto čočky se do normy vejdou dvakrát! Buďme si tedy jisti, že kromě výtečné chuti obdržíme také maximální dávku antioxidantů, minerálů a vitaminů. Brazilské kakaové boby prostě umí.

Dodáme do středy, 24. 1. 2018
PPL private (ČR) Dodáme do 24. 1. 2018 65 Kč
Geis Dodáme do 24. 1. 2018 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 24. 1. 2018 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 24. 1. 2018 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 24. 1. 2018 49 Kč
DHL - SLOVENSKO Dodáme do 24. 1. 2018 139 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 24. 1. 2018 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 24. 1. 2018 65 Kč
Geis Point Dodáme do 24. 1. 2018 65 Kč
Velká balení:
903 Kč s DPH
474 Kč s DPH
269 Kč s DPH
Malá balení:
137 Kč s DPH
82 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Brazilie
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Brazílie 70%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Temně hořká, mírně sladká a na konci slabě kouřová. Tmavá brazilská čokoláda se 70procentním obsahem kakaa nemá chybu.

Původ

Brazilské kakao se vrací na scénu! Není žádným tajemstvím, že jeden z největších světových exportérů kakaových bobů bojoval ještě donedávna s „escoba de bruja“, tedy houbovou nemocí projevující se zmnožením výhonků na kakaovnících. Takzvané ježibabí koště způsobilo prudký pokles produkce a vyžádalo si nahrazení většiny kakaovníků novými, odolnějšími rostlinami. Na obměně plantáží se podílely dokonce „čokoládové brigády“ vysílané k postiženým rolníkům vládou.

Dnes už je ale Brazílie opět na špičce mezi vývozci kvalitního kakaa i čokolády. Celková produkce se v roce 2016 vyšplhala ke 210 tisícům tun (v roce 2012 to bylo 185 tisíc tun).

Největší a nejlidnatější stát Jižní Ameriky a zároveň území s největším tropickým deštným pralesem na světě je možné považovat za kolébku kakaovníků pravých (Thebroma cacao). Podmínky pobřeží Amazonky a stín, který vytvářejí okolní stromy, kakaovníkům velmi vyhovuje. Prvními lidmi, kteří semena jejich plodů využívali, byli pravděpodobně Olmecové, a to 1000 let př. n. l. Údajně jim dali i jméno „kakawa“, které se změnilo na „kakao“. To je ale tak vše, co o nejranějších počátcích kakaa víme.

Jasnější zprávy existují o popíjení kakaového nápoje nebo kaše Mayi (250-900 n. l.). A pak také o používání bobů jako platidla - v některých oblastech Latinské Ameriky až do 19. století! Čokoláda v pevném tvaru byla poprvé připravena v roce 1847.

Ale zpět ke kakaovníkům. Vzhledem nám mohou připomínat jabloně. Dorůstají až 15 metrů, častěji jsou ale udržovány mnohem nižší. Kvetou takřka celoročně a stejně tak plodí. V produkčních oblastech se rozlišuje jedna hlavní sklizeň a takzvané mezisklizně. V Brazílii se období hlavní sklizně směřuje mezi duben a červenec, mezisklizně pak od července do prosince. Plody kakaovníků vypadají jako tlusté okurky žluté nebo červené barvy. Zralé váží 300-500 gramů. Uvnitř obsahují 20-50 bobů. Ty je potřeba vyjmout a připravit ke zpracování.

Kakaové boby farmáři očistí od sladké bílé dužiny a nechají několik dní fermentovat. Pak je potřeba je vysušit a předpražit. Takto zpracovaná úroda putuje do fabrik, kde z ní vyrobí kakaové máslo a kakao. Složitou technologií jsou tyto suroviny (za přidání několika dalších) přeměněny v čokoládu.

Proč to všechno? Zaprvé čokoláda chutná přímo fantasticky a zadruhé – je pro náš organismus značným přínosem. Vědci v jejím chemickém složení objevili antioxidanty (tolik, jako snad v žádné jiné potravině), vitaminy a minerální látky. S jejich pomocí lze lépe zvládat stres, zbavit se špatné nálady a posílit tělo. Schválně to zkuste!

Čokoládové čočky Brazilie origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 318 kJ / 554 kcal
Tuky:40,1 g
z toho nasycených:24 g
Sacharidy:34 g
z toho cukry:30,2 g
Bílkoviny:7,6 g
Sůl:0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


15% SLEVA
BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

Super jemná, mimořádně voňavá a sladce čokoládová. Káva z populární brazilské plantáže Fazenda da Lagoa (Farma u jezera) patří k nejvyhledávanějším na světě. Dozrává v náruči deštného pralesa, obklopena horami a křišťálovými jezery. Pražíme ji středně intenzivně, abychom uchovali její dokonalé hladké tělo a ovocné aroma. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 24. 1. 2018
Velká balení:
665 Kč s DPH
355 Kč s DPH
203 Kč s DPH
Malá balení:
106 Kč s DPH
65 Kč s DPH
Mletí:

PERU ANDES zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

PERU ANDES zrnková káva

Pro ty, co se rádi udržují v tempu, i pro pravé kavárenské povaleče přinášíme bohatý a osobitý gurmánský zážitek. Šálek jihoamerické kávy je zdrojem skutečného potěšení – snoubí se v něm oblíbená kombinace sladké čokolády a ovoce s minimalistickou oříškovou dochutí. Nízká acidita dává této stoprocentní arabice příjemnou lehkost. Více na detailu zboží
Momentálně nedostupné
Velká balení:
592 Kč s DPH
319 Kč s DPH
184 Kč s DPH
Malá balení:
97 Kč s DPH
60 Kč s DPH

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN MLÉČNÁ 42%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN MLÉČNÁ 42%

Tohle je panečku mlsání, jak se patří! Originální mléčná čokoláda se 42 procenty kakaa rozveselí i nejzamračenější den. Kromě toho, že chutná přímo famózně, obsahuje antioxidanty, vitaminy a minerály, které zvedají náladu a dodávají energii. Užijte si čokoládu ze země, která dodává kakao do celého světa. Je skvělá v horkém mléce, polevách, dezertech i jen tak k dobré knížce. Více na detailu zboží
Dodáme do středy, 24. 1. 2018
Velká balení:
991 Kč s DPH
519 Kč s DPH
293 Kč s DPH
Malá balení:
148 Kč s DPH
88 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »