+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BRAZILIE ORIGIN 70%

Kód: 987

Na čokoládu mají Brazilci dokonce speciální zákon. Podle něj je za ni považován pouze výrobek s minimálně 35 procenty kakaa. Tyto čočky se do normy vejdou dvakrát! Buďme si tedy jisti, že kromě výtečné chuti obdržíme také maximální dávku antioxidantů, minerálů a vitaminů. Brazilské kakaové boby prostě umí.

Dodáme do úterý, 22. 10. 2019
GLS Dodáme do 22. 10. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 22. 10. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 22. 10. 2019 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 22. 10. 2019 49 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 22. 10. 2019 65 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 22. 10. 2019 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 22. 10. 2019 65 Kč
Velká balení:
916 Kč s DPH
483 Kč s DPH
273 Kč s DPH
Malá balení:
139 Kč s DPH
83 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Brazilie
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Brazílie 70%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Temně hořká, mírně sladká a na konci slabě kouřová. Tmavá brazilská čokoláda se 70procentním obsahem kakaa nemá chybu.

Původ

Brazilské kakao se vrací na scénu! Není žádným tajemstvím, že jeden z největších světových exportérů kakaových bobů bojoval ještě donedávna s „escoba de bruja“, tedy houbovou nemocí projevující se zmnožením výhonků na kakaovnících. Takzvané ježibabí koště způsobilo prudký pokles produkce a vyžádalo si nahrazení většiny kakaovníků novými, odolnějšími rostlinami. Na obměně plantáží se podílely dokonce „čokoládové brigády“ vysílané k postiženým rolníkům vládou.

Dnes už je ale Brazílie opět na špičce mezi vývozci kvalitního kakaa i čokolády. Celková produkce se v roce 2016 vyšplhala ke 210 tisícům tun (v roce 2012 to bylo 185 tisíc tun).

Největší a nejlidnatější stát Jižní Ameriky a zároveň území s největším tropickým deštným pralesem na světě je možné považovat za kolébku kakaovníků pravých (Thebroma cacao). Podmínky pobřeží Amazonky a stín, který vytvářejí okolní stromy, kakaovníkům velmi vyhovuje. Prvními lidmi, kteří semena jejich plodů využívali, byli pravděpodobně Olmecové, a to 1000 let př. n. l. Údajně jim dali i jméno „kakawa“, které se změnilo na „kakao“. To je ale tak vše, co o nejranějších počátcích kakaa víme.

Jasnější zprávy existují o popíjení kakaového nápoje nebo kaše Mayi (250-900 n. l.). A pak také o používání bobů jako platidla - v některých oblastech Latinské Ameriky až do 19. století! Čokoláda v pevném tvaru byla poprvé připravena v roce 1847.

Ale zpět ke kakaovníkům. Vzhledem nám mohou připomínat jabloně. Dorůstají až 15 metrů, častěji jsou ale udržovány mnohem nižší. Kvetou takřka celoročně a stejně tak plodí. V produkčních oblastech se rozlišuje jedna hlavní sklizeň a takzvané mezisklizně. V Brazílii se období hlavní sklizně směřuje mezi duben a červenec, mezisklizně pak od července do prosince. Plody kakaovníků vypadají jako tlusté okurky žluté nebo červené barvy. Zralé váží 300-500 gramů. Uvnitř obsahují 20-50 bobů. Ty je potřeba vyjmout a připravit ke zpracování.

Kakaové boby farmáři očistí od sladké bílé dužiny a nechají několik dní fermentovat. Pak je potřeba je vysušit a předpražit. Takto zpracovaná úroda putuje do fabrik, kde z ní vyrobí kakaové máslo a kakao. Složitou technologií jsou tyto suroviny (za přidání několika dalších) přeměněny v čokoládu.

Proč to všechno? Zaprvé čokoláda chutná přímo fantasticky a zadruhé – je pro náš organismus značným přínosem. Vědci v jejím chemickém složení objevili antioxidanty (tolik, jako snad v žádné jiné potravině), vitaminy a minerální látky. S jejich pomocí lze lépe zvládat stres, zbavit se špatné nálady a posílit tělo. Schválně to zkuste!

Čokoládové čočky Brazilie origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 318 kJ / 554 kcal
Tuky:40,1 g
z toho nasycených:24 g
Sacharidy:34 g
z toho cukry:30,2 g
Bílkoviny:7,6 g
Sůl:0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY TANZANIE ORIGIN 75%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY TANZANIE ORIGIN 75%

Podlehl jí Casanova i madame du Barry. Milovali ji Aztékové. My jsme obdiv k čokoládě dotáhli k dokonalosti. Objevuje se nejen v nápojích, ale také potravinách, krémech, parfémech a kdovíkde ještě. Ponořte nosy do fascinující vůně, slízněte ze rtů hořkou lahodnost. Z čokoládových čoček dovezených z horké Tanzanie vyrobíte, nač si vzpomenete. Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 22. 10. 2019
Velká balení:
985 Kč s DPH
518 Kč s DPH
292 Kč s DPH
Malá balení:
148 Kč s DPH
88 Kč s DPH

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN MLÉČNÁ 42%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN MLÉČNÁ 42%

Tohle je panečku mlsání, jak se patří! Originální mléčná čokoláda se 42 procenty kakaa rozveselí i nejzamračenější den. Kromě toho, že chutná přímo famózně, obsahuje antioxidanty, vitaminy a minerály, které zvedají náladu a dodávají energii. Užijte si čokoládu ze země, která dodává kakao do celého světa. Je skvělá v horkém mléce, polevách, dezertech i jen tak k dobré knížce. Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 22. 10. 2019
Velká balení:
1 006 Kč s DPH
529 Kč s DPH
298 Kč s DPH
Malá balení:
151 Kč s DPH
89 Kč s DPH

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

Červené růže, červené víno a k tomu – červená čokoláda. Novinka, po které je velká sháňka, se vám bude líbit. Čokoládové čočky atraktivního vzhledu a rafinované chuti dobývají svět. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocně svěží zároveň. Za její barvou stojí jen a pouze červené kakaové boby. Ekvádorská specialita dává vzniknout zcela novému typu čokolády. Ochutnejte. Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 22. 10. 2019
Velká balení:
808 Kč s DPH
429 Kč s DPH
244 Kč s DPH
Malá balení:
125 Kč s DPH
75 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »