Nová registrace
Zapomenuté heslo
+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BRAZILIE ORIGIN 70%

Kód: 987

Na čokoládu mají Brazilci dokonce speciální zákon. Podle něj je za ni považován pouze výrobek s minimálně 35 procenty kakaa. Tyto čočky se do normy vejdou dvakrát! Buďme si tedy jisti, že kromě výtečné chuti obdržíme také maximální dávku antioxidantů, minerálů a vitaminů. Brazilské kakaové boby prostě umí.

Dodáme do úterý, 26. 9. 2017
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 26. 9. 2017 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 26. 9. 2017 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 26. 9. 2017 65 Kč
Geis Dodáme do 26. 9. 2017 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 26. 9. 2017 49 Kč
DHL - SLOVENSKO Dodáme do 26. 9. 2017 139 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 25. 9. 2017 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 26. 9. 2017 65 Kč
Geis Point Dodáme do 26. 9. 2017 65 Kč
Velká balení:
886 Kč s DPH
466 Kč s DPH
264 Kč s DPH
Malá balení:
135 Kč s DPH
80 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Brazilie
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Brazílie 70% , Cukr , Kakaové máslo , Sojový lecitin , Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Temně hořká, mírně sladká a na konci slabě kouřová. Tmavá brazilská čokoláda se 70procentním obsahem kakaa nemá chybu.

Původ

Brazilské kakao se vrací na scénu! Není žádným tajemstvím, že jeden z největších světových exportérů kakaových bobů bojoval ještě donedávna s „escoba de bruja“, tedy houbovou nemocí projevující se zmnožením výhonků na kakaovnících. Takzvané ježibabí koště způsobilo prudký pokles produkce a vyžádalo si nahrazení většiny kakaovníků novými, odolnějšími rostlinami. Na obměně plantáží se podílely dokonce „čokoládové brigády“ vysílané k postiženým rolníkům vládou.

Dnes už je ale Brazílie opět na špičce mezi vývozci kvalitního kakaa i čokolády. Celková produkce se v roce 2016 vyšplhala ke 210 tisícům tun (v roce 2012 to bylo 185 tisíc tun).

Největší a nejlidnatější stát Jižní Ameriky a zároveň území s největším tropickým deštným pralesem na světě je možné považovat za kolébku kakaovníků pravých (Thebroma cacao). Podmínky pobřeží Amazonky a stín, který vytvářejí okolní stromy, kakaovníkům velmi vyhovuje. Prvními lidmi, kteří semena jejich plodů využívali, byli pravděpodobně Olmecové, a to 1000 let př. n. l. Údajně jim dali i jméno „kakawa“, které se změnilo na „kakao“. To je ale tak vše, co o nejranějších počátcích kakaa víme.

Jasnější zprávy existují o popíjení kakaového nápoje nebo kaše Mayi (250-900 n. l.). A pak také o používání bobů jako platidla - v některých oblastech Latinské Ameriky až do 19. století! Čokoláda v pevném tvaru byla poprvé připravena v roce 1847.

Ale zpět ke kakaovníkům. Vzhledem nám mohou připomínat jabloně. Dorůstají až 15 metrů, častěji jsou ale udržovány mnohem nižší. Kvetou takřka celoročně a stejně tak plodí. V produkčních oblastech se rozlišuje jedna hlavní sklizeň a takzvané mezisklizně. V Brazílii se období hlavní sklizně směřuje mezi duben a červenec, mezisklizně pak od července do prosince. Plody kakaovníků vypadají jako tlusté okurky žluté nebo červené barvy. Zralé váží 300-500 gramů. Uvnitř obsahují 20-50 bobů. Ty je potřeba vyjmout a připravit ke zpracování.

Kakaové boby farmáři očistí od sladké bílé dužiny a nechají několik dní fermentovat. Pak je potřeba je vysušit a předpražit. Takto zpracovaná úroda putuje do fabrik, kde z ní vyrobí kakaové máslo a kakao. Složitou technologií jsou tyto suroviny (za přidání několika dalších) přeměněny v čokoládu.

Proč to všechno? Zaprvé čokoláda chutná přímo fantasticky a zadruhé – je pro náš organismus značným přínosem. Vědci v jejím chemickém složení objevili antioxidanty (tolik, jako snad v žádné jiné potravině), vitaminy a minerální látky. S jejich pomocí lze lépe zvládat stres, zbavit se špatné nálady a posílit tělo. Schválně to zkuste!

Čokoládové čočky Brazilie origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení

Naše kakaové čočky jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kakaové čočky jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Balení kávy

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 318 kJ / 554 kcal
Tuky:40,1 g
z toho nasycených:24 g
Sacharidy:34 g
z toho cukry:30,2 g
Bílkoviny:7,6 g
Sůl:0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BRAZÍLIE SOUTH OF MINAS zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE SOUTH OF MINAS zrnková káva

Pozvání na kávu se neodmítá. Kupte jednu z nejlepších na trhu a připravte voňavé odpoledne těm, které máte rádi. Nad šálkem horké dobroty s lehkou čokoládovou stopou utíká čas rychle. Brazilská arabika vám bude okouzlujícím společníkem. A nikdy se neomrzí. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 26. 9. 2017
Velká balení:
607 Kč s DPH
327 Kč s DPH
188 Kč s DPH
Malá balení:
98 Kč s DPH
61 Kč s DPH
Mletí:

Sítko na čaj permanent velikost M
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

Sítko na čaj permanent velikost M

Speciálně vyvinté sítko se stálého materiálu, který nepřenáší žádné pachy ani chutě. Pro ještě lepší požitek z hotového nápoje je sítko opatřeno pokličkou, která slouží k přikrytí čajového sítka v době lůhovaní a poté po vylouhování nápoje poklička poslouží k odložení sítka. Sitko je vhodné pro mytí v myčkách. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 26. 9. 2017
185 Kč s DPH

15% SLEVA
ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%

Odkud nesete ty boby? De rio arriba! – Rozhovor mezi švýcarským výrobcem čokolády procházejícím se na horním toku řeky Guavas a ekvádorskými pěstiteli kakaovníků zcela jistě proběhl. Alespoň podle legendy. Místní stromy plodící semena mimořádných vlastností pak dostaly přízvisko Arriba. Od té doby je čokoláda z ekvádorské odrůdy kakaovníků Forastero Arriba považována za nejkvalitnější na světě. Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 26. 9. 2017
Velká balení:
697 Kč s DPH
371 Kč s DPH
212 Kč s DPH
Malá balení:
110 Kč s DPH
67 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.