+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BRAZILIE ORIGIN 70%

Kód: 987

Na čokoládu mají Brazilci dokonce speciální zákon. Podle něj je za ni považován pouze výrobek s minimálně 35 procenty kakaa. Tyto čočky se do normy vejdou dvakrát! Buďme si tedy jisti, že kromě výtečné chuti obdržíme také maximální dávku antioxidantů, minerálů a vitaminů. Brazilské kakaové boby prostě umí.

Dodáme do pátku, 27. 4. 2018
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 27. 4. 2018 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 27. 4. 2018 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 27. 4. 2018 65 Kč
Geis Dodáme do 27. 4. 2018 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 27. 4. 2018 49 Kč
DHL - SLOVENSKO Dodáme do 27. 4. 2018 139 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 27. 4. 2018 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 27. 4. 2018 65 Kč
Geis Point Dodáme do 27. 4. 2018 65 Kč
Velká balení:
903 Kč s DPH
474 Kč s DPH
269 Kč s DPH
Malá balení:
137 Kč s DPH
82 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Brazilie
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Brazílie 70%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Temně hořká, mírně sladká a na konci slabě kouřová. Tmavá brazilská čokoláda se 70procentním obsahem kakaa nemá chybu.

Původ

Brazilské kakao se vrací na scénu! Není žádným tajemstvím, že jeden z největších světových exportérů kakaových bobů bojoval ještě donedávna s „escoba de bruja“, tedy houbovou nemocí projevující se zmnožením výhonků na kakaovnících. Takzvané ježibabí koště způsobilo prudký pokles produkce a vyžádalo si nahrazení většiny kakaovníků novými, odolnějšími rostlinami. Na obměně plantáží se podílely dokonce „čokoládové brigády“ vysílané k postiženým rolníkům vládou.

Dnes už je ale Brazílie opět na špičce mezi vývozci kvalitního kakaa i čokolády. Celková produkce se v roce 2016 vyšplhala ke 210 tisícům tun (v roce 2012 to bylo 185 tisíc tun).

Největší a nejlidnatější stát Jižní Ameriky a zároveň území s největším tropickým deštným pralesem na světě je možné považovat za kolébku kakaovníků pravých (Thebroma cacao). Podmínky pobřeží Amazonky a stín, který vytvářejí okolní stromy, kakaovníkům velmi vyhovuje. Prvními lidmi, kteří semena jejich plodů využívali, byli pravděpodobně Olmecové, a to 1000 let př. n. l. Údajně jim dali i jméno „kakawa“, které se změnilo na „kakao“. To je ale tak vše, co o nejranějších počátcích kakaa víme.

Jasnější zprávy existují o popíjení kakaového nápoje nebo kaše Mayi (250-900 n. l.). A pak také o používání bobů jako platidla - v některých oblastech Latinské Ameriky až do 19. století! Čokoláda v pevném tvaru byla poprvé připravena v roce 1847.

Ale zpět ke kakaovníkům. Vzhledem nám mohou připomínat jabloně. Dorůstají až 15 metrů, častěji jsou ale udržovány mnohem nižší. Kvetou takřka celoročně a stejně tak plodí. V produkčních oblastech se rozlišuje jedna hlavní sklizeň a takzvané mezisklizně. V Brazílii se období hlavní sklizně směřuje mezi duben a červenec, mezisklizně pak od července do prosince. Plody kakaovníků vypadají jako tlusté okurky žluté nebo červené barvy. Zralé váží 300-500 gramů. Uvnitř obsahují 20-50 bobů. Ty je potřeba vyjmout a připravit ke zpracování.

Kakaové boby farmáři očistí od sladké bílé dužiny a nechají několik dní fermentovat. Pak je potřeba je vysušit a předpražit. Takto zpracovaná úroda putuje do fabrik, kde z ní vyrobí kakaové máslo a kakao. Složitou technologií jsou tyto suroviny (za přidání několika dalších) přeměněny v čokoládu.

Proč to všechno? Zaprvé čokoláda chutná přímo fantasticky a zadruhé – je pro náš organismus značným přínosem. Vědci v jejím chemickém složení objevili antioxidanty (tolik, jako snad v žádné jiné potravině), vitaminy a minerální látky. S jejich pomocí lze lépe zvládat stres, zbavit se špatné nálady a posílit tělo. Schválně to zkuste!

Čokoládové čočky Brazilie origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 318 kJ / 554 kcal
Tuky:40,1 g
z toho nasycených:24 g
Sacharidy:34 g
z toho cukry:30,2 g
Bílkoviny:7,6 g
Sůl:0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BRAZÍLIE SANTOS NY2 zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE SANTOS NY2 zrnková káva

Horká Brazílie dává světu nejen famózní fotbalisty, nerostné suroviny a příležitost obdivovat kulturní památky. Je také zemí, která se proslavila vývozem mimořádně kvalitní kávy. Stoprocentní arabika Santos NY2 patří mezi klasiku, která se nikdy neomrzí. Kdo by odolal čokoládě a oříškům? Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do pátku, 27. 4. 2018
Velká balení:
538 Kč s DPH
292 Kč s DPH
169 Kč s DPH
Malá balení:
90 Kč s DPH
56 Kč s DPH
Mletí:

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA

Super jemná, mimořádně voňavá a sladce čokoládová. Káva z populární brazilské plantáže Fazenda da Lagoa (Farma u jezera) patří k nejvyhledávanějším na světě. Dozrává v náruči deštného pralesa, obklopena horami a křišťálovými jezery. Pražíme ji středně intenzivně, abychom uchovali její dokonalé hladké tělo a ovocné aroma. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do pátku, 27. 4. 2018
Velká balení:
782 Kč s DPH
414 Kč s DPH
236 Kč s DPH
Malá balení:
121 Kč s DPH
73 Kč s DPH
Mletí:

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 76%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 76%

První pevnou čokoládovou tyčinku vyrobila v roce 1847 společnost JS Fry & Sons. A sláva té tmavé sladké radosti se začala hvězd dotýkat. Přidejte k ní koření, oříšky nebo ovoce, pochutnávejte si ráno, v poledne nebo večer… Čokoláda vás nikdy nezklame. O té z Ekvádoru to můžeme říct s čistým svědomím. Skoro 80 procent kakaa z ekvádorských stromů dá vašim dnům jas a kouzlo. Více na detailu zboží
Dodáme do pátku, 27. 4. 2018
Velká balení:
978 Kč s DPH
512 Kč s DPH
290 Kč s DPH
Malá balení:
147 Kč s DPH
87 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »