+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY CUBA ORIGIN 72%

Kód: 996

Kdy přesně se kakaovníky „objevily“ na Kubě, není úplně známo. První skutečný důkaz o jejich přítomnosti pochází až z roku 1748. O pár desítek let později už ale největší karibský ostrov kakao vyvážel do světa. Ochutnejte i vy něco z tropického ráje, jehož kakao je mírně kořeněné a hořce hřejivé. Čokoládové čočky Cuba origin ho obsahují 72 procent!

Dodáme do pátku, 24. 1. 2020
GLS Dodáme do 24. 1. 2020 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 24. 1. 2020 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 24. 1. 2020 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 24. 1. 2020 49 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 24. 1. 2020 65 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 24. 1. 2020 ZDARMA
Velká balení:
1 081 Kč s DPH
566 Kč s DPH
319 Kč s DPH
Malá balení:
160 Kč s DPH
94 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Kuba
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Cuba 72%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Vysokoprocentní čokoláda z Kuby je skutečně hořká. Zároveň v ní ale poznáte sametovou jemnost a oblost. Jeden kousek rozhodně nestačí!

Původ

Kakaovníky ve volné kubánské přírodě nerostou. Na ostrov s tropickým klima byly přivezeny ke konci 18. století. Úplně přesně – jedinou oblastí, kde se na Kubě kakao ve větší míře pěstuje, je jihovýchodní cíp země Baracoa. Kakaové lusky sklízejí drobní zemědělci na malých plochách. Takzvaná hlavní sklizeň je načasována od února do července. Menší sklizně pak mezi září a prosinec.

Baracoa je údajně místem, které navštívil 27. listopadu 1492 Kryštof Kolumbus. Prvním guvernérem oblasti se stal Diego Velázquez de Cuéllar. Nejstarší španělská osada na Kubě je proslavena cukrovou třtinou, kokosem, pomeranči a samozřejmě kakaem.

Za zmínku stojí poslední historický fakt – Kryštofu Kolumbovi učarovala Baracoa natolik, že si ve svém deníku poznamenal: „Nejkrásnější místo na světě… Slyšel jsem zpěv ptáků tak nádherný, že se člověku nechce to místo nikdy opustit“. Dnes je přesto Baracoa, letecky vzdálena z Havany asi 2 hodiny, turisty poměrně málo vyhledávaná. Ačkoli nabízí prohlídky muzeí, tvrzí, katedrál i turistiku ve stolových horách nebo za nejvyšším vodopádem v Karibiku Santo Fino. Se svými 305 metry si drží 20. pozici na světě.

Hlavními produkty Baracoi jsou banány, kokosy a kakao. Kakaovníky rostou na svazích, takže přístup k nim není právě snadný. Sklizeň lusků je namáhavá. Musejí se velmi pečlivě odseknout, protože na jejich místě strom znova vykvete. Z lusků farmáři vyjmou semena, nechají je několik dní fermentovat a pak je na slunci suší. Očištěná úroda putuje na burzu.

Pokud je finálním produktem čokoláda, je potřeba kakaové boby upražit, podrtit a umlít. Vzniklá kakaová hmota slouží k výrobě kakaového másla a kakaového prášku. Obě suroviny, spolu s dalšími ingrediencemi, tvoří základ čokolády. Na výrobu 1 kilogramu je potřeba 300-600 kakaových bobů.

O schopnostech kakaa povzbudit organismus, zlepšit náladu a přispět k potírání některých zdravotních neduhů, věděli už dávní Aztékové. Také dnes jsou kakaové boby považovány za takzvanou superpotravinu. V čokoládě najdeme široké spektrum antioxidantů, minerálních látek a vitaminů. Mají pozitivní dopad na životní funkce konzumentů a pomáhají předcházet mnoha civilizačním obtížím.

Čokoládové čočky Cuba origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 365 kJ / 565 kcal
Tuky:42,6 g
z toho nasycených:25,6 g
Sacharidy:30,7 g
z toho cukry:27 g
Bílkoviny:7,7 g
Sůl:0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a třtinový cukr. Když si ji skutečně vychutnáte, objevíte tóny kouře a kubánského rumu. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do pátku, 24. 1. 2020
Velká balení:
787 Kč s DPH
419 Kč s DPH
238 Kč s DPH
Malá balení:
122 Kč s DPH
74 Kč s DPH
Mletí:

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY PERU ORIGIN HOŘKÁ 70%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY PERU ORIGIN HOŘKÁ 70%

Peru a kakao, to je jako Francie a víno nebo Austrálie a klokani. V peruánských Andách rostou kakaovníky tisíce let. Odkdy přesně patřily kakaové boby, případně kakao do jídelníčku dávných Aztéků a Inků se můžeme pouze dohadovat. Jisté je, že čokoláda z Peru patří k nejžádanějším. Vyznačuje se vysokým podílem kakaové sušiny a podmanivou hořko-sladkou chutí. Více na detailu zboží
Dodáme do pátku, 24. 1. 2020
Velká balení:
1 129 Kč s DPH
590 Kč s DPH
332 Kč s DPH
Malá balení:
167 Kč s DPH
98 Kč s DPH

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

Červené růže, červené víno a k tomu – červená čokoláda. Novinka, po které je velká sháňka, se vám bude líbit. Čokoládové čočky atraktivního vzhledu a rafinované chuti dobývají svět. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocně svěží zároveň. Za její barvou stojí jen a pouze červené kakaové boby. Ekvádorská specialita dává vzniknout zcela novému typu čokolády. Ochutnejte. Více na detailu zboží
Dodáme do pátku, 24. 1. 2020
Velká balení:
816 Kč s DPH
433 Kč s DPH
246 Kč s DPH
Malá balení:
126 Kč s DPH
76 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »