+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 76%

Kód: 991

První pevnou čokoládovou tyčinku vyrobila v roce 1847 společnost JS Fry & Sons. A sláva té tmavé sladké radosti se začala hvězd dotýkat. Přidejte k ní koření, oříšky nebo ovoce, pochutnávejte si ráno, v poledne nebo večer… Čokoláda vás nikdy nezklame. O té z Ekvádoru to můžeme říct s čistým svědomím. Skoro 80 procent kakaa z ekvádorských stromů dá vašim dnům jas a kouzlo.

Dodáme do středy, 25. 10. 2017
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 25. 10. 2017 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 25. 10. 2017 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 25. 10. 2017 65 Kč
Geis Dodáme do 25. 10. 2017 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 25. 10. 2017 49 Kč
DHL - SLOVENSKO Dodáme do 25. 10. 2017 139 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 23. 10. 2017 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 25. 10. 2017 65 Kč
Geis Point Dodáme do 25. 10. 2017 65 Kč
Velká balení:
978 Kč s DPH
512 Kč s DPH
290 Kč s DPH
Malá balení:
147 Kč s DPH
87 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ekvádor
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Ekvádor 76% , Kakaové máslo , Cukr , Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Čokoládové čočky Ekvádor jsou fantasticky kakaově hořké. Chutnají plně a hutně, jejich stopa zůstává v ústech skutečně dlouhou dobu.

Původ

República del Ecuador je s pěstováním kakaa velmi úzce spjata. Rovníkový stát sice produkuje pouhá 4 procenta objemu kakaa, ale pokud jde o kakao kvalitní, podílí se na světové produkci ze 70 procent. Jeho kakao, řazené do vyšší jakostní třídy, je mimořádně jemné.

Pěstování kakaovníků pravých (Theobroma cocoa) má pro obyvatele Ekvádoru význam nejen jako zdroj vynikajícího kakaa, ale také coby kulturní a sociální fenomén. Družstva spojující drobné rolníky totiž dbají na odpovídající výkupní ceny (samozřejmě i kvalitu nabízené komodity) a část zisků vracejí zpět do života většinou velmi chudých rodin. Je ovšem třeba dodat, že země exportovala „černé zlato“, jak kakau obyvatelé říkají, celých 250 let, než někoho napadlo vyrábět z něj pravou ekvádorskou čokoládu. Jejím zdrojem jsou kakaové boby sklízené z kakaovníků druhu Arriba. Semena vynikají jemným, květinově-ovocným aroma.

Původně indiánský stát, který byl roku 1534 dobyt Španěly a ve 20. století prošel politickou destabilizací, se dodnes potýká s ohromným zadlužením. Zemědělskou půdu vlastní ze 40 procent několik málo bohatých statkářů, celé 2/3 rodinných farem obhospodařují velmi malé plochy. Ty je těžko uživí, takže se řada rolníků stěhuje do velkých měst, od nichž si slibuje snadnější výdělek. Bohužel často končí ve slumech.

Čokoláda z Ekvádoru si získává pověst jedné z nejlepších na světě až v současné době. Sklízí úspěchy v mezinárodních soutěžích a sbírá medaile. Každý turista, který Ekvádor navštíví, narazí na letišti, tržnicích a v místních obchodech na nabídku fantastické čokolády. Kakaové boby se zpracovávají nejčastěji v oblastech Mania, Los Rios a El Oro.

Od semen kakaovníků pravých k čokoládě vede skutečně dlouhá cesta. Kakaové boby vyjmuté z lusků a očištěné od dužiny se nechávají několik dní fermentovat a sušit. Dalším krokem je pražení, drcení a mletí. Ze vzniklé kakaové hmoty je potřeba oddělit kakaové máslo a samotné kakao. Z obou ingrediencí se pak vyrábí čokoláda. Mezi technologickými postupy lze najít emulgaci, hnětení, šlehání, temperování, chlazení…

Možná překvapí, že čokoláda v pevném skupenství je známa až od roku 1847. Do té doby bylo kakao přidáváno do nápojů, nejčastěji do vody. Jak skvěle chutná v mléce, zjistili lidé až v 18. století. Přesto, že kakao bylo prokazatelně konzumováno už kolem roku 600.

Důvodů, proč si čokoládu dopřát, je mnoho. Díky vysokému obsahu antioxidantů, vitaminů a minerálních látek pomáhá čokoláda udržet dobrou náladu a přináší pozitivní energii. Ne nadarmo stojí kakao na seznamu takzvaných superpotravin a čokoládou jsou vybaveni astronauté na svých cestách do vesmíru.

Čokoládové čočky Ekvádor origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 42 % kakaové sušiny.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení

Naše kakaové čočky jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kakaové čočky jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 414 kJ / 577 kcal
Tuky:46 g
z toho nasycených:27,7 g
Sacharidy:24,3 g
z toho cukry:20,6 g
Bílkoviny:8,6 g
Sůl:0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KAKAOVÉ BOBY DRCENÉ
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÉ BOBY DRCENÉ

Chroupejte zvesela! Kousky surových kakaových bobů vám zvednou náladu i hladinu antioxidantů v krvi. Vždyť kolikrát jste snědli tabulku čokolády a pak měli týden výčitky svědomí… V případě drcených kakaových bobů si buďte jisti, že nic takového nenastane. Naopak – budete zasaženi vlnou stoprocentní čokoládové chuti a přívalem pozitivní energie.   Více na detailu zboží
Momentálně nedostupné
Velká balení:
904 Kč s DPH
475 Kč s DPH
269 Kč s DPH
Malá balení:
137 Kč s DPH
82 Kč s DPH

PERU CAMPO VERDE - kakaové boby
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

PERU CAMPO VERDE - kakaové boby

Tohle je kakao s příběhem. Nekecáme! Jestli chcete ochutnat výpěstky 15 peruánských farmářek, které do své práce dávají nejen um a sílu, ale taky srdce, rozhodně neváhejte ani minutu. Družstvo Campoverde dodává do světa kakaové boby nejvyšší jakosti. V jejich chuti najdete samozřejmě hořkou čokoládu, ale taky ovoce, ořechy a náznak peprného anýzu. Jsou interesantní – stejně jako tamní pěstitelky. Více na detailu zboží
Dodáme do středy, 25. 10. 2017
Velká balení:
468 Kč s DPH
257 Kč s DPH
149 Kč s DPH
Malá balení:
80 Kč s DPH
51 Kč s DPH

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%

Odkud nesete ty boby? De rio arriba! – Rozhovor mezi švýcarským výrobcem čokolády procházejícím se na horním toku řeky Guavas a ekvádorskými pěstiteli kakaovníků zcela jistě proběhl. Alespoň podle legendy. Místní stromy plodící semena mimořádných vlastností pak dostaly přízvisko Arriba. Od té doby je čokoláda z ekvádorské odrůdy kakaovníků Forastero Arriba považována za nejkvalitnější na světě. Více na detailu zboží
Momentálně nedostupné
Velká balení:
820 Kč s DPH
433 Kč s DPH
246 Kč s DPH
Malá balení:
126 Kč s DPH
76 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.