Nová registrace
Zapomenuté heslo
+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN HOŘKÁ 70%

Kód: 1146

Čokoláda z Ekvádoru získlala pověst jedné z nejlepších na světě. Tato hořká čokoláda s obsahem 70% kakaa má velice intenzivní aroma s nádechem ovoce a koření.

Dodáme do úterý, 22. 8. 2017
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 22. 8. 2017 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 22. 8. 2017 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 22. 8. 2017 65 Kč
Geis Dodáme do 22. 8. 2017 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 22. 8. 2017 49 Kč
DHL - SLOVENSKO Dodáme do 22. 8. 2017 139 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 21. 8. 2017 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 22. 8. 2017 65 Kč
Geis Point Dodáme do 22. 8. 2017 65 Kč
Velká balení:
822 Kč s DPH
434 Kč s DPH
247 Kč s DPH
Malá balení:
126 Kč s DPH
76 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Ekvádor
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Ekvádor 70% , Kakaové máslo , Cukr , Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Čokoládové čočky Ekvádor jsou hořké, chuťový dojem je však s nádechem svěžesti a podtónem sladkého banánu.

Původ

República del Ecuador je s pěstováním kakaa velmi úzce spjata. Rovníkový stát sice produkuje pouhá 4 procenta objemu kakaa, ale pokud jde o kakao kvalitní, podílí se na světové produkci ze 70 procent. Jeho kakao, řazené do vyšší jakostní třídy, je mimořádně jemné.

Pěstování kakaovníků pravých (Theobroma cocoa) má pro obyvatele Ekvádoru význam nejen jako zdroj vynikajícího kakaa, ale také coby kulturní a sociální fenomén. Družstva spojující drobné rolníky totiž dbají na odpovídající výkupní ceny (samozřejmě i kvalitu nabízené komodity) a část zisků vracejí zpět do života většinou velmi chudých rodin. Je ovšem třeba dodat, že země exportovala „černé zlato“, jak kakau obyvatelé říkají, celých 250 let, než někoho napadlo vyrábět z něj pravou ekvádorskou čokoládu. Jejím zdrojem jsou kakaové boby sklízené z kakaovníků druhu Arriba. Semena vynikají jemným, květinově-ovocným aroma.

Původně indiánský stát, který byl roku 1534 dobyt Španěly a ve 20. století prošel politickou destabilizací, se dodnes potýká s ohromným zadlužením. Zemědělskou půdu vlastní ze 40 procent několik málo bohatých statkářů, celé 2/3 rodinných farem obhospodařují velmi malé plochy. Ty je těžko uživí, takže se řada rolníků stěhuje do velkých měst, od nichž si slibuje snadnější výdělek. Bohužel často končí ve slumech.

Čokoláda z Ekvádoru si získává pověst jedné z nejlepších na světě až v současné době. Sklízí úspěchy v mezinárodních soutěžích a sbírá medaile. Každý turista, který Ekvádor navštíví, narazí na letišti, tržnicích a v místních obchodech na nabídku fantastické čokolády. Kakaové boby se zpracovávají nejčastěji v oblastech Mania, Los Rios a El Oro.

Od semen kakaovníků pravých k čokoládě vede skutečně dlouhá cesta. Kakaové boby vyjmuté z lusků a očištěné od dužiny se nechávají několik dní fermentovat a sušit. Dalším krokem je pražení, drcení a mletí. Ze vzniklé kakaové hmoty je potřeba oddělit kakaové máslo a samotné kakao. Z obou ingrediencí se pak vyrábí čokoláda. Mezi technologickými postupy lze najít emulgaci, hnětení, šlehání, temperování, chlazení…

Možná překvapí, že čokoláda v pevném skupenství je známa až od roku 1847. Do té doby bylo kakao přidáváno do nápojů, nejčastěji do vody. Jak skvěle chutná v mléce, zjistili lidé až v 18. století. Přesto, že kakao bylo prokazatelně konzumováno už kolem roku 600.

Důvodů, proč si čokoládu dopřát, je mnoho. Díky vysokému obsahu antioxidantů, vitaminů a minerálních látek pomáhá čokoláda udržet dobrou náladu a přináší pozitivní energii. Ne nadarmo stojí kakao na seznamu takzvaných superpotravin a čokoládou jsou vybaveni astronauté na svých cestách do vesmíru.

Čokoládové čočky Ekvádor origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení

Naše kakaové čočky jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kakaové čočky jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech. Je možno taktéž čokoládu použít na fondue.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 414 kJ / 577 kcal
Tuky:46 g
z toho nasycených:27,7 g
Sacharidy:24,3 g
z toho cukry:20,6 g
Bílkoviny:8,6 g
Sůl:0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BRAZÍLIE SANTOS NY2 zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE SANTOS NY2 zrnková káva

Horká Brazílie dává světu nejen famózní fotbalisty, nerostné suroviny a příležitost obdivovat kulturní památky. Je také zemí, která se proslavila vývozem mimořádně kvalitní kávy. Stoprocentní arabika Santos NY2 patří mezi klasiku, která se nikdy neomrzí. Kdo by odolal čokoládě a oříškům? Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 22. 8. 2017
Velká balení:
538 Kč s DPH
292 Kč s DPH
169 Kč s DPH
Malá balení:
90 Kč s DPH
56 Kč s DPH
Mletí:

ZELENÝ ROOIBOS RAKYTNÍK - GUAVA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ZELENÝ ROOIBOS RAKYTNÍK - GUAVA

Ááách… vanilkové orgie jsou tady! Podařilo se nám sladit ingredience skvostně chutné a neuvěřitelně zdravé. Výsledek našeho snažení přinesl úlevu – nejsme ve stresu, máme optimální tlak i cholesterol, hubneme před očima a spíme jako batolata. To vše díky zelenému Rooibosu, rakytníku, guavě, mrkvi, měsíčku, ananasu… Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 22. 8. 2017
Velká balení:
820 Kč s DPH
433 Kč s DPH
246 Kč s DPH
Malá balení:
126 Kč s DPH
76 Kč s DPH

KAKAOVÝ PRÁŠEK SVATÝ TOMÁŠ (10/12)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK SVATÝ TOMÁŠ (10/12)

Svatý Tomáš je světec, horská vesnice i ostrov. A samozřejmě i luxusní kakaový prášek (pozor – nízkotučný) z těch nejlepších bobů, co kdy byly sklizeny. Ale dost superlativů. Sami poznáte, jak lahodný, jemný, okouzlující a delikatesní požitek můžete z kakaa mít. Přidejte ho do teplého mléka, svátečních řezů nebo těsta na dort. Až pak zvolejte: Vivat Sankt Thomas! Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 22. 8. 2017
Velká balení:
649 Kč s DPH
347 Kč s DPH
199 Kč s DPH
Malá balení:
104 Kč s DPH
64 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.