+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRENADE ORIGIN 60%

Kód: 989

Někdo mu říká ostrov koření, jiný ostrov pláží. Grenada je nádherná země v Karibiku, která turisty uchvacuje průzračnými vodopády, bílým pískem, zelenými kopci a pestrobarevnými městy. Milovníky kvalitního kakaa a výborné čokolády láká jejich velice jemná chuť ozvláštněna stopou koření. Navštivte tropický ráj s námi. Rozpusťte si jeho čokoládu v horkém mléce nebo z ní vyšlehejte jemnou pěnu. Určitě vás nezklame.

Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Chuť

Čokoládové čočky Grenada obsahují 62 procent kakaa, proto jsou skutečně nádherně hořké a chuťově velmi příjemné. Možná rozlišíte jemný náznak dřeva a koření, v závěru doprovázený lehkými květinovými tóny. Ale pokud ne, nevěšte hlavu. Čokoláda z Grenady vás potěší i bez podrobnějšího zkoumání.

Původ

Grenada je ostrov se zajímavou historií a úžasnou přírodou. „Objevil“ ji na své třetí výpravě Kryštof Kolumbus v roce 1498. Jméno jí dali Španělé podle města Granada, ovšem nikdo ho neosídlili. V roce 1650 ho prodali Francii, v roce 1763 ale Grenada připadla Britům, a to na základě Pařížského míru. Od roku 1967 měla vlastní autonomii jako „stát přidružený k Velké Británii“ a v roce 1974 vyhlásila nezávislost. Dnes je konstituční monarchií s oficiální hlavou anglickou královnou Alžbětou II., kterou zastupuje guvernér.

Jak se to má s Grenadou a kakaovníky? Jakkoli je země proslulá výrobou a vývozem cukru, v 19. století ji strčila do kapsy produkce kakaa. Ve 20. století ale převzal žezlo muškátový oříšek. Kakaové boby ovšem k tropickému ostrovu patří i dnes. Naprostá většina kakaových stromů je odrůdy Trinitario, zbytek tvoří Forastero. Super úrodná vulkanická půda a horké slunce jsou zárukou jejich velmi dobrého růstu a vysoké plodnosti. Kakao z Grenady má hloubku a extra chuť. Používá se spíš pro výrobu hořké čokolády, která dá jejím atraktivním tónům patřičně vyniknout.

Stejně jako ve většině kakao produkujících zemí, i tady je pěstování a sklizeň kakaovníků pravých (Theobroma cacao) záležitostí drobných zemědělců spolupracujících v rámci družstev. Jsou pro ně zárukou odpovídající výkupní ceny a část tržeb investují do sociálních programů, podpory školství nebo zdravotnictví.

Pokud jste někdy četli, jak se zpracovávají kakaové boby, pak vězte, že Grenada je přesně tou zemí, v níž po nich ženy rolníků „tančí“. Skutečně. Jakmile jsou velké lusky kakaovníků sklizeny, vyjmou z nich zemědělci semena a nechají je 2-8 dnů fermentovat. Pak je vysypou na velká plata a suší na slunci. A právě tehdy se po praskajících kakaových bobech procházejí bosé Grenaďanky. Zbaví je tak posledních zbytků dužiny a krásně vyleští. Fazole, které jsou připraveny k prodeji, nazývají „cripsy“.

Kakaové boby se prodávají na světové burze. Podnik, který z nich vyrobí čokoládu, je musí upražit, nadrtit a namlít. Vznikne tak kakaová hmota, z níž se odděluje kakaové máslo a kakaový prášek. Jejich opětovným spojením a přidáním několika dalších ingrediencí, se přetvoří v masu, kterou je potřeba dále temperovat, šlehat, hníst, emulgovat… Na konci náročného procesu může být tabulka čokolády nebo právě čokoládové čočky, které jsou určeny pro další kreativní práci.

Hořká čokoláda s vysokým podílem kakaa má výhodu také vysokého obsahu zdraví prospěšných látek. Máme na mysli zejména antioxidanty, minerální látky a vitaminy. Díky jejich unikátní kombinaci je kakao řazeno mezi superpotraviny. Čokoládu dokonce fasují astronauté na své cesty do vesmíru. Nikdo nepochybuje o pozitivních vlastnostech čokolády – pomáhá udržet dobrou náladu, přispívá k psychické pohodě a podporuje organismus při boji s infekčními i civilizačními neduhy.

Čokoládové čočky Grenade origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 290 kJ / 547 kcal
Tuky: 37,5 g
z toho nasycených: 22,5 g
Sacharidy: 40 g
z toho cukry: 36,7 g
Bílkoviny: 6,5 g
Sůl: 0,01 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MEXICO ORIGIN 66%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MEXICO ORIGIN 66%

Mexiko - to jsou bílé pláže, divoké šelmy, skvělá kuchyně, kultovní místa a… famózní kakaové boby. Právě z nich je vyrobena tato hořká čokoláda. Rozpusťte ji v mléce, připravte z ní polevu na dort, odlijte si figurku. Pokud můžeme radit, udělejte to hned, jakmile sáček otevřete. Protože když jednou začnete ochutnávat samotné čočky, nebudete chtít přestat. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
1 064 Kč /1000 g 106 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 22. 1. 2021

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN  64%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 64%

Čokoláda z Ekvádoru získlala pověst jedné z nejlepších na světě. Tato hořká čokoláda s obsahem 64% kakaa má velice intenzivní aroma s nádechem ovoce a koření. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
812 Kč /1000 g 81 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 22. 1. 2021

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO

Čokoládové čočky z bílé čokolády s kousky vanilky z Madagaskaru je opravdová lahůdka. Jsou vyrobeny z organického kakaového másla, třtinového cukru, sušeného mléka a vanilky. Mňam! Rozpusťte ji v mléce nebo přidejte do dezertů, její jemnost vás uchvátí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
761 Kč /1000 g 76 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 22. 1. 2021
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »