+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRENADE ORIGIN 60%

Kód: 989

Někdo mu říká ostrov koření, jiný ostrov pláží. Grenada je nádherná země v Karibiku, která turisty uchvacuje průzračnými vodopády, bílým pískem, zelenými kopci a pestrobarevnými městy. Milovníky kvalitního kakaa a výborné čokolády láká jejich velice jemná chuť ozvláštněna stopou koření. Navštivte tropický ráj s námi. Rozpusťte si jeho čokoládu v horkém mléce nebo z ní vyšlehejte jemnou pěnu. Určitě vás nezklame.

Velká balení:
Malá balení:
928 Kč /1000 g 93 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 27. 10. 2020
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Chuť

Čokoládové čočky Grenada obsahují 62 procent kakaa, proto jsou skutečně nádherně hořké a chuťově velmi příjemné. Možná rozlišíte jemný náznak dřeva a koření, v závěru doprovázený lehkými květinovými tóny. Ale pokud ne, nevěšte hlavu. Čokoláda z Grenady vás potěší i bez podrobnějšího zkoumání.

Původ

Grenada je ostrov se zajímavou historií a úžasnou přírodou. „Objevil“ ji na své třetí výpravě Kryštof Kolumbus v roce 1498. Jméno jí dali Španělé podle města Granada, ovšem nikdo ho neosídlili. V roce 1650 ho prodali Francii, v roce 1763 ale Grenada připadla Britům, a to na základě Pařížského míru. Od roku 1967 měla vlastní autonomii jako „stát přidružený k Velké Británii“ a v roce 1974 vyhlásila nezávislost. Dnes je konstituční monarchií s oficiální hlavou anglickou královnou Alžbětou II., kterou zastupuje guvernér.

Jak se to má s Grenadou a kakaovníky? Jakkoli je země proslulá výrobou a vývozem cukru, v 19. století ji strčila do kapsy produkce kakaa. Ve 20. století ale převzal žezlo muškátový oříšek. Kakaové boby ovšem k tropickému ostrovu patří i dnes. Naprostá většina kakaových stromů je odrůdy Trinitario, zbytek tvoří Forastero. Super úrodná vulkanická půda a horké slunce jsou zárukou jejich velmi dobrého růstu a vysoké plodnosti. Kakao z Grenady má hloubku a extra chuť. Používá se spíš pro výrobu hořké čokolády, která dá jejím atraktivním tónům patřičně vyniknout.

Stejně jako ve většině kakao produkujících zemí, i tady je pěstování a sklizeň kakaovníků pravých (Theobroma cacao) záležitostí drobných zemědělců spolupracujících v rámci družstev. Jsou pro ně zárukou odpovídající výkupní ceny a část tržeb investují do sociálních programů, podpory školství nebo zdravotnictví.

Pokud jste někdy četli, jak se zpracovávají kakaové boby, pak vězte, že Grenada je přesně tou zemí, v níž po nich ženy rolníků „tančí“. Skutečně. Jakmile jsou velké lusky kakaovníků sklizeny, vyjmou z nich zemědělci semena a nechají je 2-8 dnů fermentovat. Pak je vysypou na velká plata a suší na slunci. A právě tehdy se po praskajících kakaových bobech procházejí bosé Grenaďanky. Zbaví je tak posledních zbytků dužiny a krásně vyleští. Fazole, které jsou připraveny k prodeji, nazývají „cripsy“.

Kakaové boby se prodávají na světové burze. Podnik, který z nich vyrobí čokoládu, je musí upražit, nadrtit a namlít. Vznikne tak kakaová hmota, z níž se odděluje kakaové máslo a kakaový prášek. Jejich opětovným spojením a přidáním několika dalších ingrediencí, se přetvoří v masu, kterou je potřeba dále temperovat, šlehat, hníst, emulgovat… Na konci náročného procesu může být tabulka čokolády nebo právě čokoládové čočky, které jsou určeny pro další kreativní práci.

Hořká čokoláda s vysokým podílem kakaa má výhodu také vysokého obsahu zdraví prospěšných látek. Máme na mysli zejména antioxidanty, minerální látky a vitaminy. Díky jejich unikátní kombinaci je kakao řazeno mezi superpotraviny. Čokoládu dokonce fasují astronauté na své cesty do vesmíru. Nikdo nepochybuje o pozitivních vlastnostech čokolády – pomáhá udržet dobrou náladu, přispívá k psychické pohodě a podporuje organismus při boji s infekčními i civilizačními neduhy.

Čokoládové čočky Grenade origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 290 kJ / 547 kcal
Tuky: 37,5 g
z toho nasycených: 22,5 g
Sacharidy: 40 g
z toho cukry: 36,7 g
Bílkoviny: 6,5 g
Sůl: 0,01 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BRAZILIE ORIGIN 70%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BRAZILIE ORIGIN 70%

Na čokoládu mají Brazilci dokonce speciální zákon. Podle něj je za ni považován pouze výrobek s minimálně 35 procenty kakaa. Tyto čočky se do normy vejdou dvakrát! Buďme si tedy jisti, že kromě výtečné chuti obdržíme také maximální dávku antioxidantů, minerálů a vitaminů. Brazilské kakaové boby prostě umí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
925 Kč /1000 g 93 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 27. 10. 2020

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MADAGASKAR ORIGIN 69,4%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MADAGASKAR ORIGIN 69,4%

Čokoláda je z kakaa a kakao je z kakaovníků. Ty rostou na mnoha místech, ovšem speciálně Madagaskar moc rádi podpoříme. Nejsladší úroda na světě totiž může zemi pomoci v boji s chudobou. Pro drobné rolníky jsou kakaové boby jednou z mála možností obživy. A pro nás je čokoláda z největšího afrického ostrova příležitostí spojit velmi příjemné s mimořádně užitečným. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
939 Kč /1000 g 94 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 27. 10. 2020

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO

Čokoládové čočky z bílé čokolády s kousky vanilky z Madagaskaru je opravdová lahůdka. Jsou vyrobeny z organického kakaového másla, třtinového cukru, sušeného mléka a vanilky. Mňam! Rozpusťte ji v mléce nebo přidejte do dezertů, její jemnost vás uchvátí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
761 Kč /1000 g 76 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 27. 10. 2020
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »