+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRENADE ORIGIN 60%

Kód: 989

Někdo mu říká ostrov koření, jiný ostrov pláží. Grenada je nádherná země v Karibiku, která turisty uchvacuje průzračnými vodopády, bílým pískem, zelenými kopci a pestrobarevnými městy. Milovníky kvalitního kakaa a výborné čokolády láká jejich velice jemná chuť ozvláštněna stopou koření. Navštivte tropický ráj s námi. Rozpusťte si jeho čokoládu v horkém mléce nebo z ní vyšlehejte jemnou pěnu. Určitě vás nezklame.

Velká balení:
Malá balení:
946 Kč /1000 g 95 Kč /100 g
Dodáme do středy, 29. 6. 2022
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Chuť

Čokoládové čočky Grenada obsahují 62 procent kakaa, proto jsou skutečně nádherně hořké a chuťově velmi příjemné. Možná rozlišíte jemný náznak dřeva a koření, v závěru doprovázený lehkými květinovými tóny. Ale pokud ne, nevěšte hlavu. Čokoláda z Grenady vás potěší i bez podrobnějšího zkoumání.

Původ

Grenada je ostrov se zajímavou historií a úžasnou přírodou. „Objevil“ ji na své třetí výpravě Kryštof Kolumbus v roce 1498. Jméno jí dali Španělé podle města Granada, ovšem nikdo ho neosídlili. V roce 1650 ho prodali Francii, v roce 1763 ale Grenada připadla Britům, a to na základě Pařížského míru. Od roku 1967 měla vlastní autonomii jako „stát přidružený k Velké Británii“ a v roce 1974 vyhlásila nezávislost. Dnes je konstituční monarchií s oficiální hlavou anglickou královnou Alžbětou II., kterou zastupuje guvernér.

Jak se to má s Grenadou a kakaovníky? Jakkoli je země proslulá výrobou a vývozem cukru, v 19. století ji strčila do kapsy produkce kakaa. Ve 20. století ale převzal žezlo muškátový oříšek. Kakaové boby ovšem k tropickému ostrovu patří i dnes. Naprostá většina kakaových stromů je odrůdy Trinitario, zbytek tvoří Forastero. Super úrodná vulkanická půda a horké slunce jsou zárukou jejich velmi dobrého růstu a vysoké plodnosti. Kakao z Grenady má hloubku a extra chuť. Používá se spíš pro výrobu hořké čokolády, která dá jejím atraktivním tónům patřičně vyniknout.

Stejně jako ve většině kakao produkujících zemí, i tady je pěstování a sklizeň kakaovníků pravých (Theobroma cacao) záležitostí drobných zemědělců spolupracujících v rámci družstev. Jsou pro ně zárukou odpovídající výkupní ceny a část tržeb investují do sociálních programů, podpory školství nebo zdravotnictví.

Pokud jste někdy četli, jak se zpracovávají kakaové boby, pak vězte, že Grenada je přesně tou zemí, v níž po nich ženy rolníků „tančí“. Skutečně. Jakmile jsou velké lusky kakaovníků sklizeny, vyjmou z nich zemědělci semena a nechají je 2-8 dnů fermentovat. Pak je vysypou na velká plata a suší na slunci. A právě tehdy se po praskajících kakaových bobech procházejí bosé Grenaďanky. Zbaví je tak posledních zbytků dužiny a krásně vyleští. Fazole, které jsou připraveny k prodeji, nazývají „cripsy“.

Kakaové boby se prodávají na světové burze. Podnik, který z nich vyrobí čokoládu, je musí upražit, nadrtit a namlít. Vznikne tak kakaová hmota, z níž se odděluje kakaové máslo a kakaový prášek. Jejich opětovným spojením a přidáním několika dalších ingrediencí, se přetvoří v masu, kterou je potřeba dále temperovat, šlehat, hníst, emulgovat… Na konci náročného procesu může být tabulka čokolády nebo právě čokoládové čočky, které jsou určeny pro další kreativní práci.

Hořká čokoláda s vysokým podílem kakaa má výhodu také vysokého obsahu zdraví prospěšných látek. Máme na mysli zejména antioxidanty, minerální látky a vitaminy. Díky jejich unikátní kombinaci je kakao řazeno mezi superpotraviny. Čokoládu dokonce fasují astronauté na své cesty do vesmíru. Nikdo nepochybuje o pozitivních vlastnostech čokolády – pomáhá udržet dobrou náladu, přispívá k psychické pohodě a podporuje organismus při boji s infekčními i civilizačními neduhy.

Čokoládové čočky Grenade origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 290 kJ / 547 kcal
Tuky: 37,5 g
z toho nasycených: 22,5 g
Sacharidy: 40 g
z toho cukry: 36,7 g
Bílkoviny: 6,5 g
Sůl: 0,01 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

Horká Brazílie dává světu nejen famózní fotbalisty, nerostné suroviny a příležitost obdivovat kulturní památky. Je také zemí, která se proslavila vývozem mimořádně kvalitní kávy. Stoprocentní arabika Santos NY2 patří mezi klasiku, která se nikdy neomrzí. Kdo by odolal čokoládě a oříškům? Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
529 Kč /1000 g 53 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 29. 6. 2022

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

Červené růže, červené víno a k tomu – červená čokoláda. Novinka, po které je velká sháňka, se vám bude líbit. Čokoládové čočky atraktivního vzhledu a rafinované chuti dobývají svět. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocně svěží zároveň. Za její barvou stojí jen a pouze červené kakaové boby. Ekvádorská specialita dává vzniknout zcela novému typu čokolády. Ochutnejte. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
909 Kč /1000 g 91 Kč /100 g
Dodáme do středy, 29. 6. 2022

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY PERU ORIGIN HOŘKÁ 61%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY PERU ORIGIN HOŘKÁ 61%

Čokoládové pecičky s báječně vyváženou chutí čistých kakaových bobů můžete rozpustit v horkém mléce, můžete je přidat do snídaňové kaše nebo si je jako zdravou svačinku nasypat na ovocný salát. Každému pokrmu i nápoji přidají atraktivní čokoládovou hořkost, lehkou sladkost a mírnou kořeněnost. Jistě potěší i nula procent alergenů, zato vysoký podíl kakaové hmoty! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
699 Kč /1000 g 70 Kč /100 g
Dodáme do středy, 29. 6. 2022
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »