+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY PERU ORIGIN HOŘKÁ 70%

Kód: 1158

Peru a kakao, to je jako Francie a víno nebo Austrálie a klokani. V peruánských Andách rostou kakaovníky tisíce let. Odkdy přesně patřily kakaové boby, případně kakao do jídelníčku dávných Aztéků a Inků se můžeme pouze dohadovat. Jisté je, že čokoláda z Peru patří k nejžádanějším. Vyznačuje se vysokým podílem kakaové sušiny a podmanivou hořko-sladkou chutí.

Dodáme do úterý, 22. 10. 2019
GLS Dodáme do 22. 10. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 22. 10. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 22. 10. 2019 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 22. 10. 2019 49 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 22. 10. 2019 65 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 22. 10. 2019 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 22. 10. 2019 65 Kč
Velká balení:
1 118 Kč s DPH
585 Kč s DPH
329 Kč s DPH
Malá balení:
166 Kč s DPH
97 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Peru
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda
BIO
BIO:
Ano

Složení

Kaková hmota Peru 70%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový extrakt

Chuť

Čokoládové čočky Peru origin hořká 70% svému názvu naprosto dostojí. Zmínka o zemi původu i obsahu kakaa dává tušit, že jde o čokoládu mimořádně kvalitní a chuťově exkluzivní.

 

Původ

Pokud jde o místo, kde se urodily kakaové boby, z nichž tato čokoláda vznikla, můžeme být velmi konkrétní. V srdci peruánského amazonského pralesa je pěstuje rodina Saavedra del Castillo. Jsou na své kakaovníky náležitě pyšní. Kdo jednou ochutnal čokoládu, která je z jejich plodů vyrobena, plně pěstitele z Alto El Sol chápe. Má velmi intenzivní a jedinečnou chuť. Každého milovníka poctivé čokolády musí potěšit.

První nápoj z kakaových bobů uvařili Mayové údajně někdy ve 4. století. Možný předchůdce peruánské čokolády byl hořký a trvalo ještě několik set let, než recept původních amerických obyvatel dorazil do Evropy. Mělo se tak stát kolem roku 1500 prostřednictvím španělských kolonizátorů.

Cestu tmavé pochoutky od Mayů do Evropy známe, jak je to ale s její výrobou? Nejde o nic snadného. Když jsou sklizeny plody kakaovníků pravých (Theobroma cacao), je potřeba z nich vyjmout kakaové boby. Asi 2 centimetry dlouhá semena musejí projít několikadenní fermentací, pak se suší a předpražují. Dalším krokem je rozemletí na kakaovou hmotu, ze které je lisováním odděleno kakaové máslo a kakaový prášek. Právě ten je pro výrobu čokolády stěžejní.

K prášku jsou podle druhu čokolády přidávány různé ingredience. Chybět nesmí kakaové máslo, cukr, někdy se dodává i vanilka a mléko. Vzniklá masa prochází procesem zušlechťování, je promíchávána, hnětena, konšována a temperována. Výsledkem je buď tabulka, čočky nebo čokoláda tvarovaná do forem.

Ačkoli je čokoláda obecně považována za pochoutku, které je lépe se vyhýbat, existuje řada důvodů, proč si kvalitní čokoládu přeci jen dopřát. Patří totiž k potravinám s nejkoncentrovanějším obsahem antioxidantů. Ty pomáhají tělu bojovat s přirozeným stárnutím a změnami DNA buněk. Mimo to vyvolává konzumace čokolády pocity radosti a pomáhá zlepšovat tělesnou i duševní výkonnost.

Čokoládové čočky Peru origin hořká 70% jsou vhodné pro vegetariány i vegany. Obsahují 70 % kakaové sušiny.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek a mléka.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao
Vanilka
Vanilka

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 331 kJ / 562 kcal
Tuky:41,3 g
z toho nasycených:26,4 g
Sacharidy:33,8 g
z toho cukry:30,1 g
Vláknina:10,9 g
Bílkoviny:8,4 g
Sůl:0,01 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BRAZILIE ORIGIN 70%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BRAZILIE ORIGIN 70%

Na čokoládu mají Brazilci dokonce speciální zákon. Podle něj je za ni považován pouze výrobek s minimálně 35 procenty kakaa. Tyto čočky se do normy vejdou dvakrát! Buďme si tedy jisti, že kromě výtečné chuti obdržíme také maximální dávku antioxidantů, minerálů a vitaminů. Brazilské kakaové boby prostě umí. Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 22. 10. 2019
Velká balení:
916 Kč s DPH
483 Kč s DPH
273 Kč s DPH
Malá balení:
139 Kč s DPH
83 Kč s DPH

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY TANZANIE ORIGIN 75%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY TANZANIE ORIGIN 75%

Podlehl jí Casanova i madame du Barry. Milovali ji Aztékové. My jsme obdiv k čokoládě dotáhli k dokonalosti. Objevuje se nejen v nápojích, ale také potravinách, krémech, parfémech a kdovíkde ještě. Ponořte nosy do fascinující vůně, slízněte ze rtů hořkou lahodnost. Z čokoládových čoček dovezených z horké Tanzanie vyrobíte, nač si vzpomenete. Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 22. 10. 2019
Velká balení:
985 Kč s DPH
518 Kč s DPH
292 Kč s DPH
Malá balení:
148 Kč s DPH
88 Kč s DPH

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČERVENÉ ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY 47,3% - červená čokoláda

Červené růže, červené víno a k tomu – červená čokoláda. Novinka, po které je velká sháňka, se vám bude líbit. Čokoládové čočky atraktivního vzhledu a rafinované chuti dobývají svět. Takzvaná rubínová čokoláda je sladká a ovocně svěží zároveň. Za její barvou stojí jen a pouze červené kakaové boby. Ekvádorská specialita dává vzniknout zcela novému typu čokolády. Ochutnejte. Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 22. 10. 2019
Velká balení:
808 Kč s DPH
429 Kč s DPH
244 Kč s DPH
Malá balení:
125 Kč s DPH
75 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »