+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SAINT DOMINIGUE ORIGIN 70%

Kód: 995

Čokoládová pěna? Čokoládové brownies? Čokoládové lanýže? Všechno může být! Jakmile vyrobíte dezert ze 72procentní čokolády, jen se po něm zapráší. Čočky z Haiti, co se dříve jmenovalo Santo Domingo, vynesou vaše kulinářské schopnosti o tři patra výš. Až si budete na hořce uhrančivých laskominách pochutnávat, vzpomeňte na farmáře z Karibiku. Na jejich tvrdou práci a um…

Velká balení:
Malá balení:
951 Kč /1000 g 95 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 22. 6. 2021
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Haity
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Santo Domingo 70%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Hořké čokoládové čočky z karibské oblasti jsou hřejivé, hladké a harmonické. Jejich chuť vás uhrane exotickými dálkami. Připravte z nich nápoj nebo dezert, vždy budou skvělé.

Původ

Haiti, stejně jako řadu sousedních zemí, objevil pro Evropany Kryštof Kolumbus, a to na své první plavbě. Leží v západní části ostrova Hispaniola. Ještě začátkem 20. století bylo 60 procent jeho rozlohy pokryto původními lesy. Dnes je jejich naprostá většina bohužel vykácena. Důvodem je značná chudoba místních obyvatel, kteří stromy použili jako palivo.

V roce 2010 postihlo Haiti ničivé zemětřesení. Ekonomika se z něj vzpamatovává dodnes. Už před ním totiž byla země nejchudším státem západní polokoule – 80 procent obyvatel žilo pod hranicí chodby. Proto na Haiti směřuje silná zahraniční pomoc.

Jednou z možností obživy je pro malé hospodáře pěstování kakaovníků pravých (Theobroma cacao). Celosvětová poptávka po kvalitním kakau roste a Haiťané tak mají možnost se na trhu dobře uchytit. Jeho velkou konkurenční výhodou je produkce jemného, aromatického kakaa z organicky pěstovaných stromů. Původní odrůda Criollo je poptávána u cukrářských společností a výrobců luxusní čokolády z celé Evropy.

Jak v roce 2013 pro FOMIN napsaly Nara Meli a Yolanda Strachan, ačkoli je kakao druhým největším vývozním produktem Haiti, jeho objem zůstává velmi nízký. Země exportuje pouhých 4000 tun ročně. Důvodem jsou skutečně malé rodinné plantáže (obvykle s rozlohou kolem 0,5 ha) a staré stromy (nad 30 let) náchylné k malým výnosům. Necelá pětina zemědělců pracuje pro družstva, která jim pomáhají s přístupem na trhy.

Kakaovníky jsou sklízeny dvakrát za rok. Z velkých rýhovaných lusků je potřeba vyjmout kakaové boby (fazole), nechat je 2-8 dnů fermentovat a pak sušit na slunci. Pro potřebu výroby čokolády jsou fazole praženy, drceny a mlety. Tím vznikne kakaová hmota, z níž se oddělí kakaové máslo a kakaový prášek. Přidáním dalších ingrediencí a náročným technologickým postupem je vyráběna čokoláda.

Častou konzumaci čokolády lékaři příliš nedoporučují. Je ovšem prokázáno, že pokud obsahuje vysoký podíl kvalitního kakaa, může mít na konzumentův organismus velmi příznivý vliv. Čokoláda totiž zlepšuje náladu, podporuje tělesnou i duševní harmonii, přispívá k boji s infekcemi a snižuje riziko srdečně-cévních potíží.

Čokoládové čočky Saint Dominigue origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 380 kJ / 569 kcal
Tuky: 43,1 g
z toho nasycených: 25,9 g
Sacharidy: 30,7 g
z toho cukry: 27 g
Bílkoviny: 7,6 g
Sůl: 0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MEXICO ORIGIN 66%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY MEXICO ORIGIN 66%

Mexiko - to jsou bílé pláže, divoké šelmy, skvělá kuchyně, kultovní místa a… famózní kakaové boby. Právě z nich je vyrobena tato hořká čokoláda. Rozpusťte ji v mléce, připravte z ní polevu na dort, odlijte si figurku. Pokud můžeme radit, udělejte to hned, jakmile sáček otevřete. Protože když jednou začnete ochutnávat samotné čočky, nebudete chtít přestat. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
1 064 Kč /1000 g 106 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 22. 6. 2021

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN  64%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY EKVÁDOR ORIGIN 64%

Čokoláda z Ekvádoru získlala pověst jedné z nejlepších na světě. Tato hořká čokoláda s obsahem 64% kakaa má velice intenzivní aroma s nádechem ovoce a koření. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
812 Kč /1000 g 81 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 22. 6. 2021

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY BÍLÁ ČOKOLÁDA S KOUSKY VANILKY BIO

Čokoládové čočky z bílé čokolády s kousky vanilky z Madagaskaru je opravdová lahůdka. Jsou vyrobeny z organického kakaového másla, třtinového cukru, sušeného mléka a vanilky. Mňam! Rozpusťte ji v mléce nebo přidejte do dezertů, její jemnost vás uchvátí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
761 Kč /1000 g 76 Kč /100 g
Dodáme do úterý, 22. 6. 2021
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »