

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SAINT DOMINIGUE ORIGIN 70%
Čokoládová pěna? Čokoládové brownies? Čokoládové lanýže? Všechno může být! Jakmile vyrobíte dezert ze 72procentní čokolády, jen se po něm zapráší. Čočky z Haiti, co se dříve jmenovalo Santo Domingo, vynesou vaše kulinářské schopnosti o tři patra výš. Až si budete na hořce uhrančivých laskominách pochutnávat, vzpomeňte na farmáře z Karibiku. Na jejich tvrdou práci a um…
Složení
Kakaová hmota Santo Domingo 70%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový prášekChuť
Hořké čokoládové čočky z karibské oblasti jsou hřejivé, hladké a harmonické. Jejich chuť vás uhrane exotickými dálkami. Připravte z nich nápoj nebo dezert, vždy budou skvělé.
Původ
Haiti, stejně jako řadu sousedních zemí, objevil pro Evropany Kryštof Kolumbus, a to na své první plavbě. Leží v západní části ostrova Hispaniola. Ještě začátkem 20. století bylo 60 procent jeho rozlohy pokryto původními lesy. Dnes je jejich naprostá většina bohužel vykácena. Důvodem je značná chudoba místních obyvatel, kteří stromy použili jako palivo.
V roce 2010 postihlo Haiti ničivé zemětřesení. Ekonomika se z něj vzpamatovává dodnes. Už před ním totiž byla země nejchudším státem západní polokoule – 80 procent obyvatel žilo pod hranicí chodby. Proto na Haiti směřuje silná zahraniční pomoc.
Jednou z možností obživy je pro malé hospodáře pěstování kakaovníků pravých (Theobroma cacao). Celosvětová poptávka po kvalitním kakau roste a Haiťané tak mají možnost se na trhu dobře uchytit. Jeho velkou konkurenční výhodou je produkce jemného, aromatického kakaa z organicky pěstovaných stromů. Původní odrůda Criollo je poptávána u cukrářských společností a výrobců luxusní čokolády z celé Evropy.
Jak v roce 2013 pro FOMIN napsaly Nara Meli a Yolanda Strachan, ačkoli je kakao druhým největším vývozním produktem Haiti, jeho objem zůstává velmi nízký. Země exportuje pouhých 4000 tun ročně. Důvodem jsou skutečně malé rodinné plantáže (obvykle s rozlohou kolem 0,5 ha) a staré stromy (nad 30 let) náchylné k malým výnosům. Necelá pětina zemědělců pracuje pro družstva, která jim pomáhají s přístupem na trhy.
Kakaovníky jsou sklízeny dvakrát za rok. Z velkých rýhovaných lusků je potřeba vyjmout kakaové boby (fazole), nechat je 2-8 dnů fermentovat a pak sušit na slunci. Pro potřebu výroby čokolády jsou fazole praženy, drceny a mlety. Tím vznikne kakaová hmota, z níž se oddělí kakaové máslo a kakaový prášek. Přidáním dalších ingrediencí a náročným technologickým postupem je vyráběna čokoláda.
Častou konzumaci čokolády lékaři příliš nedoporučují. Je ovšem prokázáno, že pokud obsahuje vysoký podíl kvalitního kakaa, může mít na konzumentův organismus velmi příznivý vliv. Čokoláda totiž zlepšuje náladu, podporuje tělesnou i duševní harmonii, přispívá k boji s infekcemi a snižuje riziko srdečně-cévních potíží.
Čokoládové čočky Saint Dominigue origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.
Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.
Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.
Upozornění
Pokud si čokoládu objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čokolády nemá tato změna vliv. |
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.










Energetická hodnota: | 2 380 kJ / 569 kcal |
Tuky: | 43,1 g |
z toho nasycených: | 25,9 g |
Sacharidy: | 30,7 g |
z toho cukry: | 27 g |
Bílkoviny: | 7,6 g |
Sůl: | 0,02 g |
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIE SOUTH OF MINAS zrnková káva
