+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SAINT DOMINIGUE ORIGIN 70%

Kód: 995

Čokoládová pěna? Čokoládové brownies? Čokoládové lanýže? Všechno může být! Jakmile vyrobíte dezert ze 72procentní čokolády, jen se po něm zapráší. Čočky z Haiti, co se dříve jmenovalo Santo Domingo, vynesou vaše kulinářské schopnosti o tři patra výš. Až si budete na hořce uhrančivých laskominách pochutnávat, vzpomeňte na farmáře z Karibiku. Na jejich tvrdou práci a um…

Dodáme do úterý, 31. 12. 2019
GLS Dodáme do 31. 12. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 31. 12. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 31. 12. 2019 65 Kč
Zásilkovna (Doba uložení zkrácena na 5 kalendářních dnů) Dodáme do 31. 12. 2019 49 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 31. 12. 2019 ZDARMA
Velká balení:
950 Kč s DPH
500 Kč s DPH
283 Kč s DPH
Malá balení:
143 Kč s DPH
85 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Haity
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Santo Domingo 70%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Hořké čokoládové čočky z karibské oblasti jsou hřejivé, hladké a harmonické. Jejich chuť vás uhrane exotickými dálkami. Připravte z nich nápoj nebo dezert, vždy budou skvělé.

Původ

Haiti, stejně jako řadu sousedních zemí, objevil pro Evropany Kryštof Kolumbus, a to na své první plavbě. Leží v západní části ostrova Hispaniola. Ještě začátkem 20. století bylo 60 procent jeho rozlohy pokryto původními lesy. Dnes je jejich naprostá většina bohužel vykácena. Důvodem je značná chudoba místních obyvatel, kteří stromy použili jako palivo.

V roce 2010 postihlo Haiti ničivé zemětřesení. Ekonomika se z něj vzpamatovává dodnes. Už před ním totiž byla země nejchudším státem západní polokoule – 80 procent obyvatel žilo pod hranicí chodby. Proto na Haiti směřuje silná zahraniční pomoc.

Jednou z možností obživy je pro malé hospodáře pěstování kakaovníků pravých (Theobroma cacao). Celosvětová poptávka po kvalitním kakau roste a Haiťané tak mají možnost se na trhu dobře uchytit. Jeho velkou konkurenční výhodou je produkce jemného, aromatického kakaa z organicky pěstovaných stromů. Původní odrůda Criollo je poptávána u cukrářských společností a výrobců luxusní čokolády z celé Evropy.

Jak v roce 2013 pro FOMIN napsaly Nara Meli a Yolanda Strachan, ačkoli je kakao druhým největším vývozním produktem Haiti, jeho objem zůstává velmi nízký. Země exportuje pouhých 4000 tun ročně. Důvodem jsou skutečně malé rodinné plantáže (obvykle s rozlohou kolem 0,5 ha) a staré stromy (nad 30 let) náchylné k malým výnosům. Necelá pětina zemědělců pracuje pro družstva, která jim pomáhají s přístupem na trhy.

Kakaovníky jsou sklízeny dvakrát za rok. Z velkých rýhovaných lusků je potřeba vyjmout kakaové boby (fazole), nechat je 2-8 dnů fermentovat a pak sušit na slunci. Pro potřebu výroby čokolády jsou fazole praženy, drceny a mlety. Tím vznikne kakaová hmota, z níž se oddělí kakaové máslo a kakaový prášek. Přidáním dalších ingrediencí a náročným technologickým postupem je vyráběna čokoláda.

Častou konzumaci čokolády lékaři příliš nedoporučují. Je ovšem prokázáno, že pokud obsahuje vysoký podíl kvalitního kakaa, může mít na konzumentův organismus velmi příznivý vliv. Čokoláda totiž zlepšuje náladu, podporuje tělesnou i duševní harmonii, přispívá k boji s infekcemi a snižuje riziko srdečně-cévních potíží.

Čokoládové čočky Saint Dominigue origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 380 kJ / 569 kcal
Tuky:43,1 g
z toho nasycených:25,9 g
Sacharidy:30,7 g
z toho cukry:27 g
Bílkoviny:7,6 g
Sůl:0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SVATÝ TOMÁŠ ORIGIN 72%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SVATÝ TOMÁŠ ORIGIN 72%

O ostrově Svatý Tomáš věhlasné bedekry skromně mlčí. Možná je to dobře. Turisté by překrásné pláže, hlubokou džungli a nádherné korálové útesy jistě vzali ztečí. Nechejme si malé tajemství o panenské přírodě pro sebe. Kdykoli rozpustíme místní čokoládu v horkém mléce, vzpomeneme si na žhavé africké slunce, nespoutanou přírodu a Svatého Tomáše, ráj všech čokoholiků světa. Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 31. 12. 2019
Velká balení:
869 Kč s DPH
459 Kč s DPH
260 Kč s DPH
Malá balení:
133 Kč s DPH
79 Kč s DPH

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU LOS BEJUCOS 46% DOMINICANA

Objevil ji Kolumbus, mluví se tam španělsky a kromě rumu a zázvoru vyváží do světa famózní kávu, kakao a čokoládu. Ano, Dominikánská republika je právem považována za perlu Karibiku. Pokud jde o zmíněné kakao, pak je důležité zmínit, že na jeho jedinečné chuti se podepisují pomerančovníky, třešně, avokáda i duby, pod nimiž kakaovníky rostou. Neúnavně a přepečlivě se o ně starají stovky drobných farmářů. Děkujeme! Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 31. 12. 2019
Velká balení:
806 Kč s DPH
428 Kč s DPH
243 Kč s DPH
Malá balení:
125 Kč s DPH
75 Kč s DPH

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SUMATRA ORIGIN 72 %

Indonéský ostrov Sumatra posílá do světa nejen skvělou kávu, ale taky báječné kakao. Právě z něj jsou vyrobeny čokoládové čočky se 72 procenty kakaové hmoty. Kdo si potrpí na skutečně plnou, čokoládovou, příjemně hořkou chuť, ten by měl sumaterský poklad přidat na seznam svých Must have. Více na detailu zboží
Dodáme do úterý, 31. 12. 2019
Velká balení:
472 Kč s DPH
260 Kč s DPH
151 Kč s DPH
Malá balení:
81 Kč s DPH
51 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »