+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SAINT DOMINIGUE ORIGIN 70%

Kód: 995

Čokoládová pěna? Čokoládové brownies? Čokoládové lanýže? Všechno může být! Jakmile vyrobíte dezert ze 72procentní čokolády, jen se po něm zapráší. Čočky z Haiti, co se dříve jmenovalo Santo Domingo, vynesou vaše kulinářské schopnosti o tři patra výš. Až si budete na hořce uhrančivých laskominách pochutnávat, vzpomeňte na farmáře z Karibiku. Na jejich tvrdou práci a um…

Velká balení:
Malá balení:
1 079 Kč /1000 g 108 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Haity
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Santo Domingo 70%, Cukr, Kakaové máslo, Sojový lecitin, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Hořké čokoládové čočky z karibské oblasti jsou hřejivé, hladké a harmonické. Jejich chuť vás uhrane exotickými dálkami. Připravte z nich nápoj nebo dezert, vždy budou skvělé.

Původ

Haiti, stejně jako řadu sousedních zemí, objevil pro Evropany Kryštof Kolumbus, a to na své první plavbě. Leží v západní části ostrova Hispaniola. Ještě začátkem 20. století bylo 60 procent jeho rozlohy pokryto původními lesy. Dnes je jejich naprostá většina bohužel vykácena. Důvodem je značná chudoba místních obyvatel, kteří stromy použili jako palivo.

V roce 2010 postihlo Haiti ničivé zemětřesení. Ekonomika se z něj vzpamatovává dodnes. Už před ním totiž byla země nejchudším státem západní polokoule – 80 procent obyvatel žilo pod hranicí chodby. Proto na Haiti směřuje silná zahraniční pomoc.

Jednou z možností obživy je pro malé hospodáře pěstování kakaovníků pravých (Theobroma cacao). Celosvětová poptávka po kvalitním kakau roste a Haiťané tak mají možnost se na trhu dobře uchytit. Jeho velkou konkurenční výhodou je produkce jemného, aromatického kakaa z organicky pěstovaných stromů. Původní odrůda Criollo je poptávána u cukrářských společností a výrobců luxusní čokolády z celé Evropy.

Jak v roce 2013 pro FOMIN napsaly Nara Meli a Yolanda Strachan, ačkoli je kakao druhým největším vývozním produktem Haiti, jeho objem zůstává velmi nízký. Země exportuje pouhých 4000 tun ročně. Důvodem jsou skutečně malé rodinné plantáže (obvykle s rozlohou kolem 0,5 ha) a staré stromy (nad 30 let) náchylné k malým výnosům. Necelá pětina zemědělců pracuje pro družstva, která jim pomáhají s přístupem na trhy.

Kakaovníky jsou sklízeny dvakrát za rok. Z velkých rýhovaných lusků je potřeba vyjmout kakaové boby (fazole), nechat je 2-8 dnů fermentovat a pak sušit na slunci. Pro potřebu výroby čokolády jsou fazole praženy, drceny a mlety. Tím vznikne kakaová hmota, z níž se oddělí kakaové máslo a kakaový prášek. Přidáním dalších ingrediencí a náročným technologickým postupem je vyráběna čokoláda.

Častou konzumaci čokolády lékaři příliš nedoporučují. Je ovšem prokázáno, že pokud obsahuje vysoký podíl kvalitního kakaa, může mít na konzumentův organismus velmi příznivý vliv. Čokoláda totiž zlepšuje náladu, podporuje tělesnou i duševní harmonii, přispívá k boji s infekcemi a snižuje riziko srdečně-cévních potíží.

Čokoládové čočky Saint Dominigue origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Upozornění

Pokud si čokoládové čočky objednáte během skutečně horkých letních dnů, může se stát, že při přepravě dojde k jejich deformaci nebo částečnému roztavení. Na kvalitu čoček nemá tato změna vliv.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota: 2 380 kJ / 569 kcal
Tuky: 43,1 g
z toho nasycených: 25,9 g
Sacharidy: 30,7 g
z toho cukry: 27 g
Bílkoviny: 7,6 g
Sůl: 0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:
Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

Existují dva druhy konzumentů čokolády. Jedni si užívají jakékoli druhy v jakémkoli množství a druzí pátrají po lahůdkách, specialitkách a vymazlenostech. Ať už patříte do té či oné skupiny, nenechejte si ujít peruánskou, 81procentní a ke všemu organickou čokoládu Grand Cru Bagua Nativo. V prvním případě potěší exkluzivním chuťovým zážitkem, ve druhém pak vědomím, že se vám v ústech rozplývá autentický produkt prastaré odrůdy kakaovníku. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
871 Kč /1000 g 87 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY NUGÁT 32%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY NUGÁT 32%

Žádný recept na poctivý nugát se neobejde bez čokolády, ořechů a másla. Přesně tyhle ingredience obsahují čokoládové čočky Nugát vyrobené podle tradiční italské receptury, která zvláště oříšky nešetří. Luxusní varianta čokolády vhodné k přípravě nápojů, cukrovinek nebo dezertů vám učaruje na první ochutnání. Díky kvalitním surovinám, pečlivé přípravě, správnému skladování a balení s láskou ke všemu dobrému. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
780 Kč /1000 g 78 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN HOŘKÁ 70%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GHANA ORIGIN HOŘKÁ 70%

Ghana se bez kakaa neobejde. Stejně, jako se bez ghanského kakaa neobjedeme my. Čokoláda z něj vyrobená bývá krémová, s tóny ovoce a smetany. Když budete pozorně ochutnávat, možná je najdete i v těchto 70procentních čokoládových čočkách. Protože obsahují skutečně velkou dávku kakaové sušiny, můžete se těšit na zážitek intenzivní a dlouhotrvající. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
820 Kč /1000 g 82 Kč /100 g
Dodáme do středy, 7. 6. 2023
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »