Nová registrace
Zapomenuté heslo
+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY SAINT DOMINIGUE ORIGIN 70%

Kód: 995

Čokoládová pěna? Čokoládové brownies? Čokoládové lanýže? Všechno může být! Jakmile vyrobíte dezert ze 72procentní čokolády, jen se po něm zapráší. Čočky z Haiti, co se dříve jmenovalo Santo Domingo, vynesou vaše kulinářské schopnosti o tři patra výš. Až si budete na hořce uhrančivých laskominách pochutnávat, vzpomeňte na farmáře z Karibiku. Na jejich tvrdou práci a um…

Dodáme do pondělí, 21. 8. 2017
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 21. 8. 2017 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 21. 8. 2017 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 21. 8. 2017 65 Kč
Geis Dodáme do 21. 8. 2017 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 21. 8. 2017 49 Kč
DHL - SLOVENSKO Dodáme do 21. 8. 2017 139 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 17. 8. 2017 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 21. 8. 2017 65 Kč
Geis Point Dodáme do 21. 8. 2017 65 Kč
Velká balení:
927 Kč s DPH
486 Kč s DPH
276 Kč s DPH
Malá balení:
140 Kč s DPH
83 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Haity
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Santo Domingo 70% , Cukr , Kakaové máslo , Sojový lecitin , Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Hořké čokoládové čočky z karibské oblasti jsou hřejivé, hladké a harmonické. Jejich chuť vás uhrane exotickými dálkami. Připravte z nich nápoj nebo dezert, vždy budou skvělé.

Původ

Haiti, stejně jako řadu sousedních zemí, objevil pro Evropany Kryštof Kolumbus, a to na své první plavbě. Leží v západní části ostrova Hispaniola. Ještě začátkem 20. století bylo 60 procent jeho rozlohy pokryto původními lesy. Dnes je jejich naprostá většina bohužel vykácena. Důvodem je značná chudoba místních obyvatel, kteří stromy použili jako palivo.

V roce 2010 postihlo Haiti ničivé zemětřesení. Ekonomika se z něj vzpamatovává dodnes. Už před ním totiž byla země nejchudším státem západní polokoule – 80 procent obyvatel žilo pod hranicí chodby. Proto na Haiti směřuje silná zahraniční pomoc.

Jednou z možností obživy je pro malé hospodáře pěstování kakaovníků pravých (Theobroma cacao). Celosvětová poptávka po kvalitním kakau roste a Haiťané tak mají možnost se na trhu dobře uchytit. Jeho velkou konkurenční výhodou je produkce jemného, aromatického kakaa z organicky pěstovaných stromů. Původní odrůda Criollo je poptávána u cukrářských společností a výrobců luxusní čokolády z celé Evropy.

Jak v roce 2013 pro FOMIN napsaly Nara Meli a Yolanda Strachan, ačkoli je kakao druhým největším vývozním produktem Haiti, jeho objem zůstává velmi nízký. Země exportuje pouhých 4000 tun ročně. Důvodem jsou skutečně malé rodinné plantáže (obvykle s rozlohou kolem 0,5 ha) a staré stromy (nad 30 let) náchylné k malým výnosům. Necelá pětina zemědělců pracuje pro družstva, která jim pomáhají s přístupem na trhy.

Kakaovníky jsou sklízeny dvakrát za rok. Z velkých rýhovaných lusků je potřeba vyjmout kakaové boby (fazole), nechat je 2-8 dnů fermentovat a pak sušit na slunci. Pro potřebu výroby čokolády jsou fazole praženy, drceny a mlety. Tím vznikne kakaová hmota, z níž se oddělí kakaové máslo a kakaový prášek. Přidáním dalších ingrediencí a náročným technologickým postupem je vyráběna čokoláda.

Častou konzumaci čokolády lékaři příliš nedoporučují. Je ovšem prokázáno, že pokud obsahuje vysoký podíl kvalitního kakaa, může mít na konzumentův organismus velmi příznivý vliv. Čokoláda totiž zlepšuje náladu, podporuje tělesnou i duševní harmonii, přispívá k boji s infekcemi a snižuje riziko srdečně-cévních potíží.

Čokoládové čočky Saint Dominigue origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení

Naše kakaové čočky jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kakaové čočky jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 380 kJ / 569 kcal
Tuky:43,1 g
z toho nasycených:25,9 g
Sacharidy:30,7 g
z toho cukry:27 g
Bílkoviny:7,6 g
Sůl:0,02 g
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BYLINNÁ SMĚS OSPALÁ HLAVA - bylinný čaj
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BYLINNÁ SMĚS OSPALÁ HLAVA - bylinný čaj

Dali jste si příjemnou koupel? Spočítali všechny ovečky? Promysleli úkoly na druhý den? Jestli spánek ne a ne přijít, nejspíš je čas sáhnout po bylinkách. Uklidňující meduňka, uvolňující nana máta a regenerující heřmánek vás pošlou do říše snů jedna dvě. Ráno přivítáte svěží, odpočatí a plní energie. Nevěříte? To jste asi nezkusili čaj Ospalá hlava. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do pondělí, 21. 8. 2017
Velká balení:
575 Kč s DPH
311 Kč s DPH
179 Kč s DPH
Malá balení:
94 Kč s DPH
59 Kč s DPH

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a třtinový cukr. Když si ji skutečně vychutnáte, objevíte tóny kouře a kubánského rumu. Více na detailu zboží
Momentálně nedostupné
Velká balení:
827 Kč s DPH
436 Kč s DPH
248 Kč s DPH
Malá balení:
127 Kč s DPH
76 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.