+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY VENEZUELA ORIGIN 58%

Kód: 994

Pěstují tam kakaovníky odrůdy Criollo, vyvážejí kakao do nejprestižnějších čokoládoven a značný důraz kladou na organický způsob zemědělství. Ano, jihoamerická Venezuela má na mapě hořkosladkých vůní a chutí své pevné místo. Hádejte, čemu tam říkají „peníze, které rostou na stromech“. Správně – kakaovým bobům!

Dodáme do pondělí, 31. 12. 2018
GLS Dodáme do 31. 12. 2018 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 31. 12. 2018 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 31. 12. 2018 49 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 31. 12. 2018 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 31. 12. 2018 65 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 31. 12. 2018 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 31. 12. 2018 65 Kč
Velká balení:
1 057 Kč s DPH
551 Kč s DPH
311 Kč s DPH
Malá balení:
157 Kč s DPH
92 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Venezuela
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

Kakaová hmota Venezuela 72%, Kakaové máslo, Cukr, Přírodní vanilkový prášek

Chuť

Hořká čokoláda s 58%-ním obsahem kakaa je pořádně plná a hutná. I přesto její hořkost nijak nekazí chuťový zážitek a celkové vyznění. Čokoládové čočky Venezuela origin nechávají v ústech dlouhotrvající hřejivý pocit.

Původ

Venezuela byla podle některých zdrojů vůbec prvním exportérem kakaa v historii. Na počátku 17. století se tak zlegalizoval černý obchod, který místní pěstitelé kakaovníků pravých (Theobroma cacao) provozovali například s Nizozemskem, Anglií nebo Francií.

Historik, gurmán a zakladatel Center of Gastronomic Studies, pan Lovera, říká, že kakaovníky byly poprvé nalezeny ve vysoce položených údolích Mérida a Trujillo na západě Venezuely a odtud se rozšířily do sousedních oblastí. Prominentní expert na kakao César Guevara je zase mínění, že kakaovníky odrůdy Criollo pocházejí z jižních břehů jezera Maracaibo a některých vlhkých pobřežních oblastí, zatímco odrůdy Forastero mají domov v povodí Amazonky. Semena kakaovníků se podle něj šířila jak prostřednictvím indiánských mužů, tak pomocí zvířat a větru.

Bolívarská republika Venezuela získala jméno podle svých španělských kolonizátorů – Venezuela je zdrobnělinou Venezia, tedy Benátky. Bolívar v názvu zase odkazuje ke slavnému rodákovi Simónu Bolívarovi. Historii země zcela zásadním způsobem ovlivnil Kryštof Kolumbus, který na jejím břehu přistál v pověstném roce 1492.

Dnes se Venezuelanům v důsledku takzvaného „socialismu 21. století“ dobře nevede. V roce 2014 měla země nejvyšší inflaci na světě (63,4 %), v roce 2016 bylo běžné nakupovat potraviny na příděl.

Přes všechny socioekonomické útrapy dokáží venezuelští rolníci pěstovat kakaovníky, které jsou zdrojem nejkvalitnějšího kakaa na světě. Získává si prestiž v celé Evropě i jinde a sklízí vavříny na mnoha soutěžích. Za bezkonkurenčním kakaem a čokoládou z Venezuely stojí každodenní dřina a péče, kterou drobní rolníci věnují pěstování a sklízení stromů i zpracovávání jejich semen. Výsledkem je čokoláda par excellence, kterou si můžeme vychutnávat i my.

A nejen vychutnávat. Konzumací vysokoprocentní čokolády získáváme celou řadu antioxidantů, minerálů a vitaminů. Dokonce tolik, že se o čokoládě mluví jako o superpotravině. Její komplexnost a schopnost povzbudit organismus a podpořit mnoho tělesných pochodů je úctyhodná.

Čokoládové čočky Venezuela origin jsou vhodné pro vegetariány i vegany.

Pokud jde o alergeny, měli by být opatrní lidé s alergií na mléko, kakao a vanilin. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Čokoládové čočky můžete konzumovat „jen tak“, výborně chutnají rozpuštěné v horkém mléce nebo v nejrůznějších dezertech.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g čokoládových čoček
Energetická hodnota:2 324 kJ / 559 kcal
Tuky:37,4 g
z toho nasycených:22,9 g
Sacharidy:45 g
z toho cukry:42 g
Bílkoviny:6,5 g
Sůl:0,08 g
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


PERU ANDES zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

PERU ANDES zrnková káva

Pro ty, co se rádi udržují v tempu, i pro pravé kavárenské povaleče přinášíme bohatý a osobitý gurmánský zážitek. Šálek jihoamerické kávy je zdrojem skutečného potěšení – snoubí se v něm oblíbená kombinace sladké čokolády a ovoce s minimalistickou oříškovou dochutí. Nízká acidita dává této stoprocentní arabice příjemnou lehkost. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do pondělí, 31. 12. 2018
Velká balení:
592 Kč s DPH
319 Kč s DPH
184 Kč s DPH
Malá balení:
97 Kč s DPH
60 Kč s DPH
Mletí:

15% SLEVA
KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a třtinový cukr. Když si ji skutečně vychutnáte, objevíte tóny kouře a kubánského rumu. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do pondělí, 31. 12. 2018
Velká balení:
703 Kč s DPH
374 Kč s DPH
214 Kč s DPH
Malá balení:
111 Kč s DPH
68 Kč s DPH
Mletí:

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY ARRIBA EKVÁDOR MLÉČNÁ 39%

Odkud nesete ty boby? De rio arriba! – Rozhovor mezi švýcarským výrobcem čokolády procházejícím se na horním toku řeky Guavas a ekvádorskými pěstiteli kakaovníků zcela jistě proběhl. Alespoň podle legendy. Místní stromy plodící semena mimořádných vlastností pak dostaly přízvisko Arriba. Od té doby je čokoláda z ekvádorské odrůdy kakaovníků Forastero Arriba považována za nejkvalitnější na světě. Více na detailu zboží
Dodáme do pondělí, 31. 12. 2018
Velká balení:
820 Kč s DPH
433 Kč s DPH
246 Kč s DPH
Malá balení:
126 Kč s DPH
76 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »