+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

DŽEZVA NA KÁVU KAFFIA 110 - 120 ml

Kód: 1285

Džezva je tradiční konvička na přípravu turecké kávy. Je vyrobená ručně z mědi.  Měď má vysokou tepelnou vodivost a byla po mnoha století preferována v kuchyni pro její bezpečnost a zdravé vaření. Vnitřní část konvičky je pocínovaná.

386 Kč s DPH
319 Kč bez DPH
Dodáme do úterý, 30. 4. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Tvar džezvy je kónický s dlouhým držadlem. Směrem nahoru se konvička zužuje. Horní okraj je rozšířený, aby při vaření káva nepřetekla. Džezva je ozdobená ručním tepáním.

Materiál: měď, cín.

Objem: 110 - 120 ml

Průměr ve spodní části: 6,5 cm

Návod na přípravu

1. Kávu namelte na velmi jemnou hrubost. Měla by mít pudrovitou podobu.
2. Na 1 kávu použijte přibližně 7 g mleté kávy na 50 ml vody.
3. Džezvu položte na zdoj tepla přidejte 20 ml vody a cukr s kořením ( záleží na vás jaké koření přidáte, můžete např. kardamom). Poměr kávy s cukrem jsou 2 lžičky kávy a jedna lžička cukru.

4. Počkejte až voda s cukrem začne vařit a vytvoří se karamel. Poté dolijte vodu do 2/3 džezvy a přidejte umletou kávu.

5. Počkejte až se káva začně vařit a dostane se pěna po horní okraj džezvy, pak džezvu odebereme z vařiče a odebereme pěnu, kterou dáme do šálků.

6. Poté kávu opět přivedeme k varu a opakujeme stejný postup ještě 2x.

7. Nakonec džezvu dáme stranou a ponecháme 30 sekund odstát, aby se usadila sedlina.

8. Kávu nalijeme do šálku.

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »