

GUATEMALA LA PROVIDENCIA - Micro Lot
Nedaleko přírodní rezervace, mezi dvěma sopkami, ve stínu stromů. Tak vyrostla na malé rodinné plantáži La Providencia unikátní káva intenzivní chuti. Mikrolot s plným tělem a nádechem karamelu i čerstvého ovoce uspokojí kávomilce s nejvytříbenějším vkusem. Pěstování, sklizni i zpracování kávy Guatemala La Providencia byla věnována maximální pozornost. A je jisté, že už žádná jiná káva nebude vonět, chutnat a vypadat stejně.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Guatemala La Providencia je káva s vyváženou kyselostí a čistým chuťovým profilem. Její plné tělo nádherně ozvláštňují stopy karamelu a čerstvého ovoce.
Původ kávy
Obyvatelé Guatemaly tvrdí, že jejich káva je nejlepší na světě. Z toho plnou dvě věci – jsou hrdí na svou zem a skutečně produkují kávu velmi ceněnou. A to přesto (nebo právě proto), že naprostá většina kávovníků je pěstována na malých, obvykle rodinných farmách. Stejné je to i v případě unikátního mikrolotu Guatemala La Providencia.
Arabika odrůd Caturra (80 %) a Bourbon (20 %) vyrůstá na plantáži La Providencia v regionu Acetanango nedaleko koloniálního města Antigua na jihu Guatemaly. A protože jde o mikrolot, je její „rodiště“ specifikováno takřka na metr přesně. Kávovníky jsou z velké části umístěny v přirozeném lese, takže jejich růst pozitivně ovlivňuje stín stromů Inga. Jejich výhodou je vysoká schopnost vázat dusík, když opadají, zásobují jím půdu. To kávovníkům velmi vyhovuje. Navíc bez zastínění by rostly příliš rychle a jejich plody by nedosáhly optimální chutě ani aroma.
Pokud jde o půdu, je potřeba dodat, že na mikroplantáži La Providencia se nachází půda vulkanická, bohatá na minerální látky. Může za to umístění mezi dvěma stále aktivními sopkami – Acetanango (3 976 m n. m.) a Fuego (3 763 m n. m.). Z druhé zmíněné se do okolí šíří kouř takřka denně, poslední výrazný výron lávy se datuje do ledna 2016. Samotný region Acetanango láká k návštěvě turisty z celého světa.
Rodina farmáře v La Providencia klade hlavní důraz na pečlivou sklizeň i zpracování kávových třešní. Plody kávovníků jsou škubány tradičně, tedy ručně a s ohledem na zralost; zpracovávají se takzvanou mokrou metodou. Bobule jsou ve vodě zbavovány slupek, nechávají se fermentovat a nakonec se suší. V případě kávy Guatemala La Providencia obvykle na slunci. Výběrem nejkvalitnějších zrn vzniká takzvaná Mikropartia, tedy exkluzivní sorta s jedinečnými vlastnostmi a historií ručního zpracování. Pro milovníky kávových specialit je degustace Mikropartia dokonalým zážitkem a zdrojem objevů nových chutí a vůní.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SOUTH OF MINAS zrnková káva

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA - zrnková káva
