INDIE HONEY 15 up GOORGHULLY - Micro Lot
Když mohou kávovníky růst obklopeny pepřovými plantážemi a ovocnými sady, pak plodí kávu mimořádných chutí a vůní. V případě indického mikrolotu z regionu Manjharbad se dočkáte jedinečné kombinace koření a citrusů, příjemného aroma a vyšší kyselosti. Farma Goorghully Estate zpracovává zrna takzvaným medovým způsobem.
GLS | 65 Kč | |
---|---|---|
Česká pošta - Balík do ruky | 65 Kč | |
Česká pošta - Balík na poštu | 65 Kč | |
Zásilkovna (Doba uložení zkrácena na 5 kalendářních dnů) | 49 Kč | |
Osobní odběr - Ludgeřovice | ZDARMA |






Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Káva Indie Honey 15up Goorghully v chuti snoubí atraktivní svěžest citrusových plodů a peprnost indického koření. Patří ke kávám s vyšší kyselostí, její tělo je plné a aroma bohaté.
Původ kávy
Kde leží Indie, ví každý. O regionu Manjharbad jste ale možná ještě neslyšeli. Najdete ho nedaleko města Sakleshpur, v okrese Hassan, státě Karnataka. Celá oblast se rozkládá v kopcích, má mírné klima a proslavila se kávovými, kardamomovými, pepřovými a arekovými plantážemi. Protékají jí dvě řeky – Kempuhole a Kumaradhara.
Region Manjharbad dostal své jméno zřejmě podle pevnosti na okraji města Sakleshpur. Dnes je hvězdicovitá stavba s devíti cípy chráněna jako památka. Původně však sloužila coby vězení. Byla postavena na obtížně přístupném kopci, který ovšem současným návštěvníkům poskytuje nádherný výhled do krajiny. Mohou při něm spatřit také farmu Goorghully Estate, která leží přibližně 20 kilometrů od pevnosti. V nadmořské výšce 1040 metrů byla založena v roce 1940. Na ploše asi 450 hektarů pěstuje kávovníky odrůdy arabica i robusta, a to v poměru 40:60. Je vhodné také poznamenat, že region Manjharbad byl uznán organizací Coffee Board of India jako určený pro pěstování kávovníků.
Kávové plantáže jsou úmyslně vysazovány s pepřovníky a ovocnými stromy. Díky tomu získává káva z Goorghully Estate skvělé aroma i chuť. Podílí se na ní zároveň způsob zpracování kávových třešní. Ty farmáři zpracovávají takzvanou polopromývanou metodou, která bývá označována jako „honey“. Postup pochází z Brazílie a jeho název je odvozen od španělského „miel“, tedy med. Zralé bobule jsou nasypány do loupacích strojů, které je zbaví slupky. Zrna, ještě obalená dužinou, pak farmáři suší. A teprve pak zbavují zbytků obalů. Každá plantáž si tento postup upravuje, takže přesně stanovená technologie neexistuje. Jisté je jen to, že polopromytá, tedy „honey“ káva disponuje chuťovými vlastnostmi kávy promývané i zpracovávané suchou metodou (tedy sušením a následným loupáním zrn).
Herbář a blahodárné účinky:


Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ETHIOPIA DJIMMAH zrnková káva

KEŇA KAINAMUI AA - Micro Lot
