+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

INDONESIE SULAWESI SULOTCO ESTATE BIO - zrnková káva

Kód: 1414

Indonésie je třetím největším producentem kávy na světě. Na nekonečné plantáže kávovníků narazíte při toulání po ostrovech Jáva, Sumatra a Sulawesi. Právě na jeho kopcovitém jihu se rozkládá region Toraja. Vysazování kávovníků, péče o ně a sklizeň vyžadují od místních farmářů značné nasazení. Přesto se právě v těchto místech rodí arabika plné, čokoládovo-ovocné chuti a v BIO kvalitě. Oblíbená všude, nejvíce však v Japonsku.

Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 27. 8. 2019
GLS Dodáme do 27. 8. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 27. 8. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 27. 8. 2019 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 27. 8. 2019 49 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 27. 8. 2019 65 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 27. 8. 2019 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 27. 8. 2019 65 Kč
Velká balení:
733 Kč s DPH
391 Kč s DPH
223 Kč s DPH
Malá balení:
115 Kč s DPH
70 Kč s DPH
Mletí:
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Java/Indonésie
Odrůda
Odrůda:
Catimor
Region
Region:
Toraja
Nadm. výška
Nadm. výška:
1100 - 1800m
Chuť
Chuť:
Čokoláda, ovoce
Zpracování
Zpracování:
Mokré
BIO
BIO:
Ano

Složení

Arabica 100%

Crema a chuť kávy

Káva Indonesie Sulawesi Sulotco Estate BIO vyniká plným tělem s jemnou chutí sladkých hroznů doprovázenou čokoládově kořenitou dochutí. Aroma je především květinové, ale lze zaznamenat také libou karamelovou notu.

Původ kávy

Kávovníky přivezli do Indonésie holandští kolonizátoři během 17. století. Původně keře vysazovali na ostrově Jakarta, až později založili plantáže také na Jávě a Sulawesi. Na přelomu 19. století postihla keře, podobně jako na Srí Lance a v Malajsii, epidemie kávové rzi. Houbová choroba vyhubila naprostou většinu plantáží a zlikvidovala celý koloniální indonéský kávový průmysl. Holanďané se však nevzdali a na ostrovy přivezli kávovníky odrůdy Liberica, kterým se však v místních podmínkách nedařilo dobře. Vyměnili tedy keře arabiky za odolnější robustu. Ta dnes stojí za 90 procenty kávového výnosu Indonésie. O plantáže dnes pečují v naprosté většině drobní farmáři. Po velké kávové krizi totiž mnozí majitelé koloniálních plantáží uprchli ze země. Přesto je stát jihovýchodní Asie a Oceánie proslaven svou špičkovou arabikou. Ukázalo se totiž, že klima kopcovité krajiny, její sopečné podloží a nižší teploty skvěle prospívají právě gurmánské arabice. Jih ostrova Sulawesi poskytuje této kávě přesně, co potřebuje. Nadmořskou výšku nad 1500 metrů, teploty 16-20 °C a minerály vulkanické půdy. Kvůli členitému a špatně přístupnému terénu se také snižuje riziko kontaktu s jinými kávovníky a tím eliminuje možnost dalšího napadení jakýmikoli chorobami. Kávovníky jsou v horském regionu Toraja pěstovány bez použití průmyslových hnojiv či ošetřujících přípravků. Jejich zralé plody farmáři sklízejí a třídí ručně, čímž zaručují maximální kvalitu zrna. Hornatá oblast nedovoluje masivní sběr (ani plošné vysazování kávovníků), proto se výnosy pohybují jen kolem 300 kilogramů na hektar. Na Sulawesi se kávové třešně zpracovávají promýváním, tedy za pomocí vody. Zelená kávová zrnka se po odstranění dužiny nechávají fermentovat 24-48 v kvasných nádržích, suší se především v mechanických sušičkách. Za zmínku stojí nejen kávovníky, ale také lidé obývající Toraju. Jsou totiž proslulí svými komplikovanými pohřebními obřady, které trvají několik dní a navštěvují je stovky místních obyvatel i turistů.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


MEXICO CHAPAS zrnková káva BIO & Fair Trade
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

MEXICO CHAPAS zrnková káva BIO & Fair Trade

Káva z mexického Chiapas se pěstuje ve stínu. Nejčastěji pod banánovníky nebo korunami vysokých borovic. Může tak nejen déle a pomaleji dozrávat. Kávovníky lépe odolávají škůdcům a krajina si udržuje potřebnou vodu. Organické pěstování s ohledem na okolní přírodu zachovává biodiverzitu kopců v Chiapas a dává práci místním lidem. Jak tahle BIO káva chutná? Je sladká, plná, mírně meruňková. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 27. 8. 2019
Velká balení:
726 Kč s DPH
388 Kč s DPH
221 Kč s DPH
Malá balení:
114 Kč s DPH
69 Kč s DPH
Mletí:

GUATEMALA  SHB BIO - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

GUATEMALA SHB BIO - zrnková káva

Co byste měli vědět o Guatemale? Že v ní najdete jezera, sopky, džungli, mayské chrámy i pláže. A že její farmáři pěstují jednu ze skvělých středoamerických káv. Odborníci o ní mluví jako o gurmánské a rozplývají se nad její vyváženou chutí a jemnou kyselostí. Příjemná nasládlost a kombinace čokolády, karamelu a zelených jablek jistě učaruje i vám. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 27. 8. 2019
Velká balení:
632 Kč s DPH
341 Kč s DPH
195 Kč s DPH
Malá balení:
102 Kč s DPH
63 Kč s DPH
Mletí:

PERU  SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - zrnková káva

Provincii proslulou produkcí citrusů a kávy najdete v centrální oblasti Peru. První Evropané zavítali do Chanchamayo v polovině 17. století a rovnou v ní založili osadu. Dnes se káva z vysokých And do Evropy dováží ve velkém. Popularitu si získává zejména díky čokoládové chuti korunované kapkou citrusové šťávy, nízké aciditě a BIO kvalitě. Ochutnejte jednu z nejlepších peruánských káv! Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do úterý, 27. 8. 2019
Velká balení:
599 Kč s DPH
324 Kč s DPH
186 Kč s DPH
Malá balení:
98 Kč s DPH
61 Kč s DPH
Mletí:
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »