+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAKAOVÉ BOBY DRCENÉ S KOKOSOVÝM CUKREM BIO

Kód: 1694

Jestli jste ten typ, co si bez chroupání něčeho dobrého nepřečte knížku ani nezhlédne film, máme pro vás báječnou zprávu. Když si do misky nasypete drcené kakaové boby, zaručeně u své kratochvíle neusnete a ještě si doplníte antioxidanty a další skvělé látky. Kakaové boby s kokosovým cukrem budou chutnat jak dospělákům, tak teenagerům. Jedna miska nestačí!

Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Peru
Region
Region:
Uyacali
Chuť
Chuť:
Kokos, Sladká
BIO
BIO:
Ano

Složení

Kakaové boby 75%, Kokosový cukr 25%

Chuť

Kakaové boby s kokosovým cukrem chutnají jako poctivá, vysokoprocentní hořká čokoláda, lehce posypaná plátky kokosu a několika krystalky cukru. Jsou jemně lahodné, křupavé a neodolatelné.

Původ

Z peruánského vnitrozemí, amazonského deštného pralesa, od řeky Ucayali pocházejí kakaové boby, které byly nadrceny na drobné kousky. Ty pak místní producent obalil v kokosovém cukru a my si teď můžeme vychutnávat přírodní laskominu plnou povzbuzujícího teobrominu a životodárných antioxidantů.

Region Ucayali leží na východě Peru, jihoamerické země proslavené především starobylou inckou říší. Sousedí s Brazílií a je považován za kulturně, jazykově i geograficky rozmanitý. Například pokud jde o domorodé jazyky, setkáte se tam rovnou se čtrnácti. Jde o oblast chudou, přístup k vodě má necelých 70 procent obyvatel. Velká část příjmu tamních lidí pochází ze zemědělství, díky řece Ucayali dlouhé 2 700 kilometrů se věnují také rybaření.

Je dobře známo, že domorodí Peruánci vyráběli kakaové nápoje z kvašených bobů už 1 900 let před naším letopočtem. Kakaovníky také díky tomu patří k velmi populárním, jejich pěstováním se zabývá více než 50 tisíc obyvatel, roční produkce země dosahuje přes 70 tun. Průměrná velikost typické farmy je 2 hektary, výnos se pohybuje kolem 1 až 2,5 tun kakaových bobů na farmu.

Peru je nejen významným pěstitelem kakaovníků, ale může se pochlubit i šesti z celkem deseti druhů těchto stromů, proto právě z Peru pocházejí boby neobvyklých chutí a vůní. Jak si kakaovník představit? Jde o stálezelený, teplomilný a nepříliš vysoký strom vyskytující se v tropických oblastech Střední a Jižní Ameriky. Kvete velmi bohatě, nicméně pouhých pět procent květů se nakonec promění v plody. Těmi jsou bobule kulovitého či vejčitého tvaru, obvykle obsahující několik desítek semen.

Farmáři je musejí z dužiny poměrně složitě vyjmout, pak je fermentují a nakonec suší. Takto připravené kakaové boby putují k dalšímu zpracování.
Dodejme ještě, že kakao patří k takzvaným superpotravinám, je velmi bohaté na antioxidanty, obsahuje vitaminy a minerální látky. Zároveň se v něm nachází povzbuzující teobromin a kofein.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Konzumovat se mohou jako ořechy.

Chuť a tóny:
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaových bobů
Energetická hodnota: 1709 KJ / 580 kcal
Tuky: 34,8 g
z toho nasycených: 20,5 g
Sacharidy: 20 g
z toho cukry: 0 g
Bílkoviny: 10,7 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »