+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (20/22)

Kód: 1069
Hodnocení: vynikající, 3 recenze

Ačkoli Peru nepatří mezi největší světové producenty kakaa, nestojí rozhodně stranou. Jeho 71 tisíc tun, které dodává na světovou burzu, stojí za pozornost. Jako jedna z mála zemí vyrábí totiž kakao jemné a aromatické. Kakaovníky rostou skoro všude, včetně pobřeží a oblastí Amazonského deštného pralesa.

Dodáme do čtvrtka, 25. 4. 2019
GLS Dodáme do 25. 4. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík do ruky Dodáme do 25. 4. 2019 65 Kč
Česká pošta - Balík na poštu Dodáme do 25. 4. 2019 65 Kč
PPL private (ČR) Dodáme do 25. 4. 2019 65 Kč
Zásilkovna Dodáme do 25. 4. 2019 49 Kč
Osobní odběr - Ludgeřovice Dodáme do 25. 4. 2019 ZDARMA
PPL Parcelshop Dodáme do 25. 4. 2019 65 Kč
Velká balení:
649 Kč s DPH
347 Kč s DPH
199 Kč s DPH
Malá balení:
104 Kč s DPH
64 Kč s DPH
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Peru
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

100% Kakao

Chuť

Kakaový prášek Peru chutná skutečně jemně a lahodně. Má tmavě červenou barvu a 20-22 procent kakaového másla.

Původ

Jak jsme už zmínili, kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rostou v Peru na skutečně mnoha místech. Nejproduktivnější jsou oblasti Tumbes, Piura, San Martin, Amazonas, Ucayali, Cajamarca, Huánuco, Junin a Cusco. O malé plantáže se starají celé rodiny, příjmy z prodeje kakaových bobů bývají obvykle tím jediným, co mají. Proto se spojují do družstev. Farmářům zaručují odpovídající výkupní ceny a část zisků investují do sociálních programů, místního školství nebo zdravotnictví.

Kakaovník je stálezelený tropický strom. V přirozených podmínkách dorůstá do 6 až 10 metrů, na plantážích je ale udržován ve výšce 3-8 metrů. Květy vyrůstají přímo u kmene, ročně jich může být několik tisíc. Díky tomu, že je mohou opylovat pouze speciální pakomáři, přemění se v plod jen asi 1 květ ze 100. Když se tak stane, objeví se po 6 měsících na kmeni 30centimetorvé bobule žluté, červené nebo fialové barvy. Uvnitř je uloženo 20-60 semen, tedy kakaových bobů.

Plody sklízejí farmáři buď mačetou, nebo speciálním nožem na dlouhé tyči. Je nanejvýš důležité nepoškodit místo, kde přisedaly na kmen. Tam totiž vyroste další květ. Sklizeň i vybírání bobů z plodů je prováděno ručně. Kakaové boby jsou nasypány do fermentačních nádrží. Přirozeným několikadenním kvašením dojde jednak k rozkladu zbytků dužiny, boby se tak ale zároveň zbaví hořké chuti a tříslovin. Fermentace trvá obvykle 1-6 dnů.

Úrodu je nutné nakonec vysušit na slunci nebo ve speciálních sušičkách. Obsah vody v bobech se sníží z 55 na 6 procent.

Po transportu fermentovaných kakaových bobů do továren je potřeba je ještě dočistit, zbavit kamínků, kousků dřeva nebo vláken z jutových pytlů. Pak se boby oloupou, rozdrtí a praží. Po průchodu mlýny vznikne kakaová hmota, která je lisována při teplotě 80-90 stupňů. Tím je separováno kakaové máslo. Zbylý výlisek je dále drcen a míchán, až je vyroben kakaový prášek.

O kakau mluví výživáři jako o superpotravině. Není divu. Obsahuje nejvíc antioxidantů ze všech potravin vůbec. Je také bohaté na vitaminy A a E i železo, vápník, hořčík a zinek. Přispívá k duševní i tělesné pohodě, regeneruje a dokonce je řazeno k přírodním antidepresivům.

Kakaový prášek Peru je vhodný pro vegetariány i vegany.

Konzumace tohoto produktu může u osob trpících alergií na kakao vyvolat zdravotní reakci. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Herbář a účinky kávy

Kakao
Herbář a účinky kakaa

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se taktéž hodí na pečení dezertů.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota:1548 kJ / 370 kcal
Tuky:21 g
z toho nasycených:12.6 g
Sacharidy:8.4 g
z toho cukry:0.4 g
Bílkoviny:19.4 g
Sůl:0.04 g
Pomozte ostatním při výběru:

15. 12.

Hodnocení: vynikající
Pracny s tímto kakaem nemají chybu. Nic lahodnějšího jsem snad nejedla. :-)

22. 6.

Hodnocení: vynikající
Vynikající kakao, jsem maximálně spokojena. Díky za rychlou dodávku a dáreček. Jsem váš spokojený zákazník.

10. 6.

Hodnocení: vynikající
Naprosto úžasné kakao s plnou čokoládovou chutí, jsem nadšena a moc děkuji!

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


INDIE MONSOON MALABAR AA zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

INDIE MONSOON MALABAR AA zrnková káva

Nejpopulárnější, nejzajímavější a nejkvalitnější. Plantážní káva Monsoon Malabar AA se právem vyšvihla na první příčku mezi všemi indickými kávami. Ojedinělý proces zpracování, jehož výsledkem jsou nádherná žlutá zrna s kouřovou a zemitou chutí, jí dává punc originality. Ochutnejte kávu, kterou bičovaly větry a monzunové deště! Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 25. 4. 2019
Velká balení:
715 Kč s DPH
381 Kč s DPH
217 Kč s DPH
Malá balení:
113 Kč s DPH
68 Kč s DPH
Mletí:

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a třtinový cukr. Když si ji skutečně vychutnáte, objevíte tóny kouře a kubánského rumu. Více na detailu zboží
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 25. 4. 2019
Velká balení:
827 Kč s DPH
436 Kč s DPH
248 Kč s DPH
Malá balení:
127 Kč s DPH
76 Kč s DPH
Mletí:

KAKAOVÝ PRÁŠEK - EKVÁDOR (22/24)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - EKVÁDOR (22/24)

V Ekvádoru mají své kakao natolik rádi, že ho považují za symbolický produkt země. A mají pro to dobré důvody. Ekvádorské kakaovníky totiž rostou v jedinečném ekosystému povodí Amazonky, což se promítá do unikátní chutě jejich plodů, navíc poskytují malým domorodým komunitám slušnou obživu. Čím očaruje vás? Jemnou vůní a skvostně intenzivní chutí. Kakaový prášek z Ekvádoru pozvedne každý nápoj nebo pokrm na božskou manu. Více na detailu zboží
Dodáme do čtvrtka, 25. 4. 2019
Velká balení:
689 Kč s DPH
367 Kč s DPH
210 Kč s DPH
Malá balení:
109 Kč s DPH
67 Kč s DPH
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »