KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN zrnková káva BIO
Až vezmete do ruky šálek s vonící kávou, vzpomeňte si na všechny, jejichž zásluhou ho můžete ochutnat. Farmáře a jejich rodiny, česáče, dělníky, řidiče, obchodníky, pražiče… Z daleké Jižní Ameriky putovala kávová zrnka několik týdnů. Vyrostla na úbočí And, v regionu Pedregal proslulém úrodnou půdou. Její tělo je plné, chuť vyvážená a vůně delikátní.
GLS | Dodáme do 3. 1. 2020 | 65 Kč |
---|---|---|
Česká pošta - Balík do ruky | Dodáme do 3. 1. 2020 | 65 Kč |
Česká pošta - Balík na poštu | Dodáme do 3. 1. 2020 | 65 Kč |
Zásilkovna (Doba uložení zkrácena na 5 kalendářních dnů) | Dodáme do 3. 1. 2020 | 49 Kč |
Osobní odběr - Ludgeřovice | Dodáme do 3. 1. 2020 | ZDARMA |







Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Tato káva z organického zemědělství vyniká intenzivním aroma a nasládlou, po ovoci svěží chutí. Columbia Excelso Medelin BIO je bohatá a osobitá, přesto vyvážená, se sametovou dochutí.
Extrahujte ji správně a odmění se kompaktní cremou a báječnou chutí.
Původ kávy
Jak už název napovídá, tato káva byla pěstována bez hnojení průmyslovými prostředky a ošetřování zdraví škodlivými chemikáliemi. Kolumbijský region Pedregal se rozkládá v nadmořské výšce 1600-2000 metrů a na jeho plantážích roste z větší části arabika odrůdy Caturra. Bourbon, z něhož byla Caturra vyšlechtěna, je oproti ní méně odolný dešti nebo větru (plody častěji opadávají), zato kvalita kávy je excelentní.
Kolumbie patří do první trojice světových producentů kávy. I přes krátkodobé potíže s houbovými chorobami, které kávovníky napadly před několika lety, exportuje země rok od roku větší objemy. V roce 2013 šlo na vývoz skoro 10 milionů pytlů kávy, tedy skoro celá produkce. Největším důvodem je asi fakt, že Kolumbijci pití kávy právě neholdují. Ročně si dají maximálně 2 litry na osobu.
Kávové bobule, které vypadají jako naše třešně, sklízí Kolumbijci v průběhu takřka celého roku. Zpracování se uskutečňuje takzvanou mokrou metodou neboli promýváním. Bobule jsou nasypány do nádrží s vodou, protlačovány drticími plechy a zbavovány dužiny a slupek. Uvolněná zrna putují do kvasných nádob, kde se díky enzymům uvolní i jejich poslední vrstvy. Fermentace může trvat až 36 hodin. Pak se káva suší, loupe z pergamenových obalů, leští a třídí. Měsíc až dva „čeká“ a odpočívá, aby si takzvaně sedla. Teprve potom putuje v šedesátikilových pytlech na burzu nebo k přímým obchodníkům.
Herbář a blahodárné účinky:


Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě.
- Na 1 šálek použijte alespoň 1,5-2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva

MEXICO CHAPAS zrnková káva BIO & Fair Trade
