

Peru SHB EP Finca Rosenheim - microlot
Jestli chcete vědět, jak chutná jedna z nejlepších peruánských káv, směle do toho! Peru SHB EP Finca Rosenheim vás nadchne v prvním doušku. Její výjimečnost se ukrývá v ovocných tónech doprovázených čokoládově-skořicovou dochutí. Aroma je nádherně květinové, kyselinka velmi nenápadná. Káva z farmy rodiny Rosenheim krom toho získala certifikaci Rainforest Alliance.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Peru SHB EP Finca Rosenheim je jemná, zároveň velmi vrstevnatá. Zaujme květinovým aroma, mírnou kyselostí a chutí ovoce, čokolády a skořice. Nádherný, harmonický zážitek korunuje dlouhá, kulatá dochuť.
Původ kávy
Finca Rosenheim je mezi baristy pojem. Rodinná farma obklopená nádhernou přírodou obhospodařuje kolem 60 hektarů půdy, na třetině rostou kávovníky plodící zrna vynikající kvality. A zbytek? Ten patří třeba úlům, ubytovacím zařízením, zpracovatelskému zázemí a především… divoké přírodě.
Kdo se sem vydá od května do září, toho majitelé rádi ubytují a klidně zapojí do péče o kávovníky, sklizně červených kávových třešní i do jejich zpracování. Kromě toho, že hosty čekají parádní zážitky, odvezou si domů parádní kávu. Peru SHB EP Finca Rosenheim je totiž hodnocena jako jedna z nejlepších v Peru. Krom toho získala certifikaci Rainforest Alliance dokládající, že farma, ze které pochází, podporuje zachování biologické rozmanitosti a udržitelný život. V současné době takový certifikát drží kolem 2,5 milionu farmářů z více než 70 zemí světa.
Jak můžete snadno odhadnout, věnují Rosenheimovi kávě mimořádnou péči. Kávovníky pěstují bez použití průmyslově vyráběných hnojiv, červené kávové bobule sklízejí výhradně ručně, zpracovávají je promýváním a zelené zrno suší na slunci.
Konkrétně tato káva pochází z kávovníků odrůdy bourbon. Jde o vysoké keře, kterým se nejlépe daří ve vyšších nadmořských výškách. Jejich výnos je sice průměrný, zato zrna jsou známa vynikajícími chuťovými vlastnostmi a špičkovým aroma. Bourbon se do Ameriky dostal koncem 19. století – z Brazílie byl rozšířen do dalších oblastí Jižní a Střední Ameriky, kde ho pěstují dodnes.
Zkratka SHB (Strictly Hard Bean) v názvu kávy vypovídá o velmi tvrdém zrnu, EP (European Preparation) pak ukazuje na fakt, že káva byla balena podle nejpřísnějších standardů.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























13. 10.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva
