+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Vánoční espresso směs - dárková dóza 300g

Kód: 1878

Všechny tóny zimy jsme poskládali do jednoho akordu vánoční koledy. Limitovaná edice espresso směsi rozehrává čtyři samostatně pražené arabiky z dalekých plantáží, nechává je tančit s lehkostí a zároveň dokonalou přesností. Přinášejí zážitek prostoupený teplem i mrazem, energií i klidem. Zima je totiž magická a adventní čas obzvláště. Nešetří čokoládou, skořicí a vanilkou, štědře rozhazuje borůvky, rybíz a pomeranče. Stačí ochutnat, podmaní si vás s prvním šálkem, který udělá i z tajného zobání cukroví slavnostní okamžik.

Kávu v klasickém balení zakoupíte zde

372 Kč s DPH
332 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Chuť kávy

Espresso směs výběrové zrnkové kávy Vánoční je charakterizována jedinečností čtyř jednodruhových single origin arabik. Samostatným pražením každé zvlášť tak, aby směsi poskytla svou jedinečnost, jsme dosáhli mimořádného souladu jejich chutí. Specifický přístup k pražení poznáte jak podle barvy směsi – vyskytují se v ní zrna světlejší i tmavší -, tak především podle její nezaměnitelné chuti. Na pevném základě hořké čokolády, vanilky a skořice (evokující zimní atmosféru) se jemně rozvíjejí svěží chutě borůvek, černého rybízu a pomerančů. V ústech zanechává příjemnou, vyváženou mnohovrstevnatost.

Tato espresso směs je vhodná pro všechny typy espresso přípravy, zajímavých výsledků však dosáhnete i s využitím chemexu nebo filtru.

Původ kávy

Pokud bychom psali knihu, šlo by o tetralogii. V případě Espresso směsi zrnkové kávy Vánoční totiž bude mít čtyři kapitoly. V každé vám představíme jednu originální arabiku. Na začátek uveďme, že jednotlivé sorty jsme pražili zvlášť a na jiný stupeň. Pražili jsme je mnohokrát a opakovaně. Ochutnávali, odkládali a znova zkoušeli. Až do chvíle, kdy všechny zvolené arabiky vytvořily jeden nádherný chuťový akord. Takto připravená espresso směs se od takzvaných espress italských (jejichž zrna jsou všechna velmi tmavá - jednotlivé sorty kávy totiž pražič připravoval současně, na stejnou teplotu, po stejnou dobu) liší přítomností různě barevných kávových zrn.

Čtveřici jednodruhových káv jsme vybírali velmi pečlivě. Tak, aby odrážela charakteristiku zimních dnů, abyste v ní rozpoznali vůni mrazivého rána i hřejivých odpolední pod peřinou. Vychutnejte si limitovanou edici inspirovanou roční dobou, kdy příroda spí, ale pořád je tolik co objevovat.

Jako první si představme arabiku Dominicana AA Juncalito z vysokých hor Dominikánské republiky. O té je známo, že produkuje kávu skutečně skvělou. Ovšem v malém množství. Místní farmáři se za kávovníky vydávají do nepřístupného terénu jen několikrát v roce, a to když potřebují keře zkontrolovat, dosadit nebo sklidit. Na umělá hnojiva či postřiky mohou zapomenout. Tak vysoko by je nevynesli. Dominikánská káva tedy dosahuje kvality kávy z organického zemědělství, ačkoli na to zatím žádné potvrzení nemá. Víc než razítko nás však bude zajímat její chuť. Tato káva je příjemně sladká, i přes fakt, že hlavní roli v její chuti hrají pomeranče a grepy. Lehce je podtrhuje dochuť čokolády, takže výsledek vyznívá harmonicky a komplexně.

Druhá v partě je Java Jampit A/WP-1X Estates, tedy arabika, která přiletěla z východu exotické Jávy. Sopečná půda a rovníkové slunce jí daly do vínku bohatou chuť, svědomité zpracování nejvyšší kvalitu. Také tato sorta je pěstována v kopcích, farmáři sbírají jen zralé plody, a protože Jáva není ještě zcela elektifikována, stojí velká část místní produkce na tradiční ruční práci. Ovšem výsledky jsou excelentní! Jde o kávu sladkou, čokoládovou a sametově vanilkovou. Aroma vykazuje mírnou pikantnost.

Kde se v espresso směsi vzala chuť skořice, ptáte se? Přináší ji Indie Monsoon Malabar AA Grade, třetí arabika, decentně zemitá, pikantně skořicová. Přesně taková roste v kopcích na indickém pobřeží, kde rolníci vysazují také kardamom, hřebíček a právě skořici. Je navíc zpracována speciálním monzunováním, které v zrnech podtrhuje nezaměnitelný chuťový profil.

A nakonec Kongo Kivu. Není poslední proto, že by na ní nezáleželo. Právě naopak – tato arabika celou espresso směs úžasně korunuje. Dodává jí pikantnost i tóny tmavých lesních plodů a pomerančů. Její sladce ovocná dochuť patří k nezapomenutelným. Jde o sortu z malé rodinné farmy hospodařící ve východních oblastech Demokratické republiky Kongo. Plantáže jsou vysázeny v hornaté oblasti, kávníkům se tedy během růstu dostává jak slunce, tak vítr. Chladné, vlhké noci střídají horké dny. Místní káva tím získává mimořádnou chuťovou vyváženost.

Složení

Dominicana AA Juncalito
Java Jampit A/WP-1X Estates
Monsoon Malabar AA Grade
Kongo Kivu

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »