+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

xVENEZUELA SUR DEL LAGO SUPERIOR - kakaové boby nepražené

Kód: 1332

O kakaových bobech se dobře ví, že obsahují theobromin zlepšující náladu a kofein zvyšující elán. Taky je známo, že jsou skvělé, když vás honí mlsná. Dopřejte si benefity kakaa v jeho nejpřirozenější formě. Boby z venezuelské oblasti Sur del Lago vykazují příjemnou ovocnou hořkost, jsou máslově jemné a květinově voňavé. Kousejte je u televize, v autě nebo cestou na důležitou schůzku. Uklidní a povzbudí zároveň.

Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Venezuela
Odrůda
Odrůda:
Porcelana
Region
Region:
Sur del Lago de Maracaibo
Chuť
Chuť:
Ovoce, Květinová, Ořech, Květy

Složení

100% Kakaové boby

Chuť

Nepražené kakaové boby Venezuela Sue del Lago Superior chutnají samozřejmě výrazně po čokoládě, jsou hořké, ovocně-květinové a příjemně máslové. V dochuti můžete rozpoznat lískové oříšky.

Původ

Výraz Sur del Lago, tedy „jižně od jezera“ je zkratka používaná pro venezuelskou oblast Lago de Maracaibo. Prosperující zemědělská lokalita leží poblíž velké přílivové zátoky, často nazývané jezero Maracaibo. Díky produkci masa, mléka a banánů patří k regionům s nejvyšším ekonomickým přínosem Venezuely. Je dobré dodat, že se na něm podílejí také kakaové boby, které země exportuje ve velké míře do Evropy.

Venezuelské kakao patří k nejvyhledávanějším na světě. Kakaovníky místní rolníci pěstují od 18. století. Roční produkce je odhadována na 16 tisíc tun kakaových bobů, které rostou na ploše přibližně 33 tisíc hektarů. Pěstováním a sklizní kakaovníků se ve Venezuele živí kolem 15 tisíc rodin. Nejvíce kakaových bobů je sklizeno během listopadu až ledna, menší sklizeň pak připadá na květen až červenec.

Kakaovníky (Theobroma cacao) jsou stálezelené keře, které plodí žluté, oranžové až červené lusky. Ty mají protáhlý tvar a podélné rýhy. V jejich dužině se ukrývají semena. Ta je potřeba vyjmout, několik dní fermentovat a sušit. Kakaové boby je při sušení nutné často obracet, aby neplesnivěly a byla uchována jejich maximální kvalita. Ve finální podobně je lze konzumovat samostatně, nebo použít k výrobě kakaa a čokolády. Z dužiny se připravují šťávy či koktejly, v některých regionech z ní destilací získávají alkohol.

Nepražené kakaové boby se dostávají do centra pozornosti vyznavačů zdravého životního stylu. Jsou čistě přírodní, bohaté na mnoho zdraví prospěšných látek. Jsou výbornou svačinkou, mohou být součástí řady pokrmů, ocení je vegetariáni i vegani.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Konzumovat se mohou jako ořechy.

Uchovávejte na suchém a tmavém místě v pootevřeném sáčku ( boby musí dýchat).

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaových bobů
Energetická hodnota: 520 kcal
Tuky: 52 %
Bílkoviny: 14 g
Sacharidy: 20 g
Theobromin: 1,3 g
Kofein: 0,1 g
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »