

xVENEZUELA SUR DEL LAGO SUPERIOR - kakaové boby nepražené
O kakaových bobech se dobře ví, že obsahují theobromin zlepšující náladu a kofein zvyšující elán. Taky je známo, že jsou skvělé, když vás honí mlsná. Dopřejte si benefity kakaa v jeho nejpřirozenější formě. Boby z venezuelské oblasti Sur del Lago vykazují příjemnou ovocnou hořkost, jsou máslově jemné a květinově voňavé. Kousejte je u televize, v autě nebo cestou na důležitou schůzku. Uklidní a povzbudí zároveň.
Složení
100% Kakaové bobyChuť
Nepražené kakaové boby Venezuela Sue del Lago Superior chutnají samozřejmě výrazně po čokoládě, jsou hořké, ovocně-květinové a příjemně máslové. V dochuti můžete rozpoznat lískové oříšky.
Původ
Výraz Sur del Lago, tedy „jižně od jezera“ je zkratka používaná pro venezuelskou oblast Lago de Maracaibo. Prosperující zemědělská lokalita leží poblíž velké přílivové zátoky, často nazývané jezero Maracaibo. Díky produkci masa, mléka a banánů patří k regionům s nejvyšším ekonomickým přínosem Venezuely. Je dobré dodat, že se na něm podílejí také kakaové boby, které země exportuje ve velké míře do Evropy.
Venezuelské kakao patří k nejvyhledávanějším na světě. Kakaovníky místní rolníci pěstují od 18. století. Roční produkce je odhadována na 16 tisíc tun kakaových bobů, které rostou na ploše přibližně 33 tisíc hektarů. Pěstováním a sklizní kakaovníků se ve Venezuele živí kolem 15 tisíc rodin. Nejvíce kakaových bobů je sklizeno během listopadu až ledna, menší sklizeň pak připadá na květen až červenec.
Kakaovníky (Theobroma cacao) jsou stálezelené keře, které plodí žluté, oranžové až červené lusky. Ty mají protáhlý tvar a podélné rýhy. V jejich dužině se ukrývají semena. Ta je potřeba vyjmout, několik dní fermentovat a sušit. Kakaové boby je při sušení nutné často obracet, aby neplesnivěly a byla uchována jejich maximální kvalita. Ve finální podobně je lze konzumovat samostatně, nebo použít k výrobě kakaa a čokolády. Z dužiny se připravují šťávy či koktejly, v některých regionech z ní destilací získávají alkohol.
Nepražené kakaové boby se dostávají do centra pozornosti vyznavačů zdravého životního stylu. Jsou čistě přírodní, bohaté na mnoho zdraví prospěšných látek. Jsou výbornou svačinkou, mohou být součástí řady pokrmů, ocení je vegetariáni i vegani.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení čokolády a kakaa
Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
Konzumovat se mohou jako ořechy.
Uchovávejte na suchém a tmavém místě v pootevřeném sáčku ( boby musí dýchat).










Energetická hodnota: | 520 kcal |
Tuky: | 52 % |
Bílkoviny: | 14 g |
Sacharidy: | 20 g |
Theobromin: | 1,3 g |
Kofein: | 0,1 g |
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO
