+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - SKOŘICE

Kód: 1747

Skořice má tisíc způsobů využití. Tím nejoblíbenějším je ochucování nápojů. V kombinaci s čokoládou vytvoří neodolatelné duo – hladký, nasládlý, kakaový prášek skvěle doplňuje hřejivé, lehce peprné a mimořádně voňavé skořicové aroma. Vše v BIO kvalitě! Rozmíchejte tuhle směs v horkém mléku. Získáte dobrotu pro zdravé snídaně, svačiny i večeře.

Velká balení:
Malá balení:
574 Kč /1000 g 57 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 9. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Skořice
BIO
BIO:
Ano

Složení

Kakaový prášek BIO, Třtinový cukr BIO, Aroma přírodní BIO

Crema a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku 42% BIO – skořice v sobě samozřejmě nezapře kvalitní kakao, třtinový cukr ani kapku skořicového aroma. Použité ingredience jsou v BIO kvalitě, na jejich špičkovou jakost se můžete spolehnout. Výslednou chuť lze popsat jako kakaově hřejivou, lehounce peprnou a mimořádně příjemně voňavou.

Původ

Jestli je pro Dominikánskou republiku nějaká plodina klíčová, pak to musí být kakaové boby. Karibská země rozkládající se na ostrově Hispaniola je jedním z předních světových producentů BIO kakaa. Od roku 2015 se jí daří vyvážet kakao do Spojených států, Holandska, Belgie, Mexika nebo Španělska, a to nejen díky úsilí bezmála 40 tisíc farem, ale také s výraznou podporou místního ministerstva zemědělství.

Ještě doplňme, že kakaovníky je v Dominikánské republice osázeno přibližně 150 tisíc hektarů půdy, z toho přes 17 procent je určeno k pěstování kakaových bobů v BIO kvalitě. Dominikánská republika byla navíc jako jedna z patnácti na světě zařazena mezi producenty kakaa gurmánského.

Od plantáží kakaovníků (Theobroma cacao) vede k horké čokoládě dlouhá cesta. Kakaové boby, jak je známe, se nacházejí v těžkých plodech stálezelených stromů. Protáhlé bobule je potřeba ze stromů odsekat, z jejich komor vyjmout semena (boby), vyčistit je a dále zpracovat. Surové boby se nechávají několik dní kvasit, pak jsou znovu čištěny, na to se suší. Dalším krokem je strojové dočištění, oloupání a upražení bobů. Ve zpracovatelských závodech je takto připravená surovina umleta, přičemž vzniká kakaová hmota. Z ní se pak oddělují kakaový prášek a kakaové máslo.

V případě Horké čokolády v prášku 42% BIO – skořice byl ke kakaovému prášku přidán organický třtinový cukr, který se vyrábí svařením šťávy ze stonků cukrové třtiny (Saccharum officinarum). K takové směsi pak konečně mohlo být přidáno organické skořicové aroma. Tedy aroma vyrobené z přírodní skořice technologií využívající fyzikální, mikrobiologické nebo enzymatické procesy. Přírodní aromatické látky jsou naprosto bezpečné, nezpůsobují pálení žáhy nebo jiné zdravotní obtíže.

Tuto horkou čokoládu tak mohou konzumovat starší děti, dospělí i senioři. Opatrní by měli být jen lidé alergičtí na laktózu. Horká čokoláda může obsahovat stopy mléka.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Rozpusťte 30 g čokolády v cca 150 ml horkého mléka. Pokud chcete mít nápoj hutnější a výraznější chutě, čokoládu smíchejte v poměru 33 g čokolády a 66 ml horkého mléka. Samozřejmě si s poměrem můžete pohrát tak, jak Vám to bude nejlépe vyhovovat.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1649 kJ / 392 kcal
Tuky: 8,8
z toho nasycených: 5,5
Sacharidy: 63,7
z toho cukry: 58,2
Bílkoviny: 7,6
Sůl: 0,02
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

Horká Brazílie dává světu nejen famózní fotbalisty, nerostné suroviny a příležitost obdivovat kulturní památky. Je také zemí, která se proslavila vývozem mimořádně kvalitní kávy. Stoprocentní arabika Santos NY2 patří mezi klasiku, která se nikdy neomrzí. Kdo by odolal čokoládě a oříškům? Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
530 Kč /1000 g 53 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 9. 5. 2024

BRAZÍLIE SOUTH OF MINAS zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE SOUTH OF MINAS zrnková káva

Pozvání na kávu se neodmítá. Kupte jednu z nejlepších na trhu a připravte voňavé odpoledne těm, které máte rádi. Nad šálkem horké dobroty s lehkou čokoládovou stopou utíká čas rychle. Brazilská arabika vám bude okouzlujícím společníkem. A nikdy se neomrzí. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
706 Kč /1000 g 71 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 9. 5. 2024

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BELGICKÉ PRALINKY zrnková káva

Život je jako bonboniéra… Nebuďte skromní a nabídněte si z ní to nejlepší. Belgické pralinky na vlně kvalitní plantážní kávy potěší, povzbudí a pohladí. Ochutit stoprocentní arabiku z Peru čokoládovým aroma byl nápad přímo geniální. Oceníte ho při pohodové snídani nebo po svátečním obědě. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
752 Kč /1000 g 75 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 9. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »