+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Horká čokoláda v prášku s kokosovým cukrem BIO

Kód: 1922

Dominikánské BIO kakao s kokosovým cukrem? Proč ne! Připravte si rychlý, dobrý a antioxidanty našlapaný nápoj. Můžete k němu přidat šlehačku, skořici, marshmallow nebo karamelový sirup, můžete ho popíjet ke svačině i jen tak pro radost. Horká čokoláda v prášku se hodí při práci i k odpočinku.

Velká balení:
Malá balení:
574 Kč /1000 g 57 Kč /100 g
Dodáme do čtvrtka, 9. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Mléčná čokoláda
BIO
BIO:
Ano

Složení

Kakaový prášek BIO, Kokosový cukr BIO

Crema a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku 30% s kokosovým cukrem je mimořádně příjemná, lehká a tak akorát sladká.

Původ

Historie horké čokolády se začala psát v době předkolumbovské Ameriky. Pražené kakaové boby používali k přípravě nápoje Mayové a Aztékové, a to na území dnešního Mexika. Říkali mu xocolātl, tedy hořká voda, považovali ho za posvátný a popíjeli našlehaný, ochucený nejrůznějším kořením. Podle dostupných informací si takovou „čokoládu“ sladili medem nebo agávovým nektarem.

V 16. století Mexiko dobyli Španělé a xocolātl přivezli do Evropy. Téměř okamžitě si ho oblíbila jak šlechta, tak církevní hodnostáři. Trvalo ale ještě dalších 200 let, než přišla na svět čokoláda, jak ji známe dnes.

Pokud jde o horkou čokoládu, jde o nápoj připravovaný z kakaa, cukru a mléka, který se zahřívá a míchá tak dlouho, dokud nevznikne hladký, jemný, horký drink. Čím kvalitnější kakaový prášek a cukr, tím je výsledek samozřejmě lahodnější.

Kakao z Dominikánské republiky k těm špičkovým rozhodně patří. Vyznačuje se ovocnými a květinovými tóny. Ty získává díky unikátním klimatickým a půdním podmínkám, ve kterých kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rostou. Až 10metrové stromy plodí podlouhlé bobule obsahující několik semen – kakaových bobů. Jejich vyjmutí z bobulí je poměrně náročné, protože jsou uložena v silné a houževnaté dužině. Když dělníci semena uvolní, nechávají je 1-6 dní fermentovat, pak je suší a odesílají na trh. Zpracovatelé kakaových bobů z nich vyrábějí kakaový prášek a kakaové máslo.

Zmiňme ještě, že kakao z Dominikánské republiky, která je jedním z největších producentů BIO kakaa na světě, patří k mimořádně ceněným. Vyhledávají ho výrobci prémiových čokolád a jeho cena není právě nejnižší. Kakao obsahuje řadu jedinečných látek, mezi nimi theobromin, kofein, flavonoidy, anandamid, fenyletylamin a minerální látky (hořčík, železo, zinek).

Druhou důležitou ingrediencí této horké čokolády je kokosový cukr, přírodní sladidlo vyráběné z nektaru květů kokosové palmy. Jeho výhodami jsou nižší glykemický index, bohatý a komplexní chuťový profil připomínající karamel a jemná vůně kokosu.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Rozpusťte 30 g čokolády v cca 150 ml horkého mléka. Pokud chcete mít nápoj hutnější a výraznější chutě, čokoládu smíchejte v poměru 33 g čokolády a 66 ml horkého mléka. Samozřejmě si s poměrem můžete pohrát tak, jak Vám to bude nejlépe vyhovovat.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1646 kj / kcal
Tuky: 6,4
z toho nasycených: 3,9
Sacharidy: 71,5
z toho cukry: 63,2
Bílkoviny: 7,5
Sůl: 0,29
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA - zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA - zrnková káva

Super jemná, mimořádně voňavá a sladce čokoládová. Káva z populární brazilské plantáže Fazenda da Lagoa (Farma u jezera) patří k nejvyhledávanějším na světě. Dozrává v náruči deštného pralesa, obklopena horami a křišťálovými jezery. Pražíme ji středně intenzivně, abychom uchovali její dokonalé hladké tělo a ovocné aroma. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
893 Kč /1000 g 89 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 9. 5. 2024

KARAMELOVÁ zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KARAMELOVÁ zrnková káva

Karamelový bonbon, karamelový likér, karamelová zmrzlina. Jistě chápete, že jsme tuto cukrářskou vychytávku nemohli vynechat ani při aromatizaci naší kávy. Stoprocentní arabika s karamelovým aroma je zdrojem dobré nálady, pohody a svěžesti. Pohodlně se usaďte… začíná cesta karamelovým rájem. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
726 Kč /1000 g 73 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 9. 5. 2024

IRISH CREAM zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

IRISH CREAM zrnková káva

Ještě nemáte vybráno? Pak si vzpomeňte, jak skvostně chutná irish cream. Karamel, smetana, vanilka, mandle, whisky a samozřejmě káva… A je rozhodnuto! Stoprocentní arabika s příchutí proslaveného likéru rozhodně stojí za zkoušku. Jsme si jisti, že u jedné objednávky nezůstane. Irish cream je totiž lu-xus-ní. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
726 Kč /1000 g 73 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do čtvrtka, 9. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »