+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

KAKAOVÝ PRÁŠEK - PERU (10/12)

Kód: 1069
Hodnocení: vynikající, 3 recenze

Ačkoli Peru nepatří mezi největší světové producenty kakaa, nestojí rozhodně stranou. Jeho 71 tisíc tun, které dodává na světovou burzu, stojí za pozornost. Jako jedna z mála zemí vyrábí totiž kakao jemné a aromatické. Kakaovníky rostou skoro všude, včetně pobřeží a oblastí Amazonského deštného pralesa.

Velká balení:
Malá balení:
692 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 3. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Peru
Region
Region:
Pachiza
Nadm. výška
Nadm. výška:
328m
Chuť
Chuť:
Hořká čokoláda

Složení

100% Kakao

Chuť

Kakaový prášek Peru chutná skutečně jemně a lahodně. Má tmavě červenou barvu a 10 - 12 procent kakaového másla.

Původ

Jak jsme už zmínili, kakaovníky pravé (Theobroma cacao) rostou v Peru na skutečně mnoha místech. Nejproduktivnější jsou oblasti Tumbes, Piura, San Martin, Amazonas, Ucayali, Cajamarca, Huánuco, Junin a Cusco. O malé plantáže se starají celé rodiny, příjmy z prodeje kakaových bobů bývají obvykle tím jediným, co mají. Proto se spojují do družstev. Farmářům zaručují odpovídající výkupní ceny a část zisků investují do sociálních programů, místního školství nebo zdravotnictví.

Kakaovník je stálezelený tropický strom. V přirozených podmínkách dorůstá do 6 až 10 metrů, na plantážích je ale udržován ve výšce 3-8 metrů. Květy vyrůstají přímo u kmene, ročně jich může být několik tisíc. Díky tomu, že je mohou opylovat pouze speciální pakomáři, přemění se v plod jen asi 1 květ ze 100. Když se tak stane, objeví se po 6 měsících na kmeni 30centimetorvé bobule žluté, červené nebo fialové barvy. Uvnitř je uloženo 20-60 semen, tedy kakaových bobů.

Plody sklízejí farmáři buď mačetou, nebo speciálním nožem na dlouhé tyči. Je nanejvýš důležité nepoškodit místo, kde přisedaly na kmen. Tam totiž vyroste další květ. Sklizeň i vybírání bobů z plodů je prováděno ručně. Kakaové boby jsou nasypány do fermentačních nádrží. Přirozeným několikadenním kvašením dojde jednak k rozkladu zbytků dužiny, boby se tak ale zároveň zbaví hořké chuti a tříslovin. Fermentace trvá obvykle 1-6 dnů.

Úrodu je nutné nakonec vysušit na slunci nebo ve speciálních sušičkách. Obsah vody v bobech se sníží z 55 na 6 procent.

Po transportu fermentovaných kakaových bobů do továren je potřeba je ještě dočistit, zbavit kamínků, kousků dřeva nebo vláken z jutových pytlů. Pak se boby oloupou, rozdrtí a praží. Po průchodu mlýny vznikne kakaová hmota, která je lisována při teplotě 80-90 stupňů. Tím je separováno kakaové máslo. Zbylý výlisek je dále drcen a míchán, až je vyroben kakaový prášek.

O kakau mluví výživáři jako o superpotravině. Není divu. Obsahuje nejvíc antioxidantů ze všech potravin vůbec. Je také bohaté na vitaminy A a E i železo, vápník, hořčík a zinek. Přispívá k duševní i tělesné pohodě, regeneruje a dokonce je řazeno k přírodním antidepresivům.

Kakaový prášek Peru je vhodný pro vegetariány i vegany.

Konzumace tohoto produktu může u osob trpících alergií na kakao vyvolat zdravotní reakci. Výrobek může obsahovat stopy ořechových skořápek.

Skladujte při teplotě 12-20 ⁰C.

Herbář a blahodárné účinky:

Kakao
Kakao

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Vhodné pro přípravu lahodného kakaa. Může se připravovat s klasickým mlékem, se sójovým mlékem nebo s mlékem rýžovým. Skvěle se taktéž hodí na pečení dezertů.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1428kJ / 343 kcal
Tuky: 11 g
z toho nasycených: 0,5 g
Sacharidy: 23 g
z toho cukry: 0.5 g
Bílkoviny: 22,5 g
Sůl: 0.05 g
Vláknina: 31 g
Pomozte ostatním při výběru:

15. 12.

Hodnocení: vynikající
Pracny s tímto kakaem nemají chybu. Nic lahodnějšího jsem snad nejedla. :-)

22. 6.

Hodnocení: vynikající
Vynikající kakao, jsem maximálně spokojena. Díky za rychlou dodávku a dáreček. Jsem váš spokojený zákazník.

10. 6.

Hodnocení: vynikající
Naprosto úžasné kakao s plnou čokoládovou chutí, jsem nadšena a moc děkuji!

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášek
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAO PLEIN AROME (22/24) - kakaový prášek

Nejkvalitnější kakaové boby, profesionální zpracování a jedinečný chuťový profil. Kakao Plein Arome si oblíbíte na první lžičku. Výborně se hodí k přípravě nápojů, dezertů i pekařských výrobků. Čistý kakaový prášek středně hnědé barvy a libé vůně dodá vašemu kulinaření tu správnou jiskru. Vsaďte boty, že nejen vánoční cukroví, ale i nedělní bábovka budou tentokrát na jedničku! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
976 Kč /1000 g 98 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 3. 5. 2024

KAKAOVÝ PRÁŠEK - SANTO DOMINGO (10/12)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - SANTO DOMINGO (10/12)

Snížený obsah tuku, zvýšený obsah zážitků. Rozmíchejte dvě lžičky v teplém kravském, sójovém, mandlovém, rýžovém nebo kokosovém mléce. Pokaždé vás omámí exotickou vůní a chutí doslova božskou. Kakaový prášek Santo Domingo by vám neměl chybět. Snídaně bez kakaa je jako úsměv bez radosti. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
692 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 3. 5. 2024

KAKAOVÝ PRÁŠEK - EKVÁDOR (22/24)
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KAKAOVÝ PRÁŠEK - EKVÁDOR (22/24)

V Ekvádoru mají své kakao natolik rádi, že ho považují za symbolický produkt země. A mají pro to dobré důvody. Ekvádorské kakaovníky totiž rostou v jedinečném ekosystému povodí Amazonky, což se promítá do unikátní chutě jejich plodů, navíc poskytují malým domorodým komunitám slušnou obživu. Čím očaruje vás? Jemnou vůní a skvostně intenzivní chutí. Kakaový prášek z Ekvádoru pozvedne každý nápoj nebo pokrm na božskou manu. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
734 Kč /1000 g 73 Kč /100 g
Dodáme do pátku, 3. 5. 2024

Prohlíželi jste


ELIXÍR VĚČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

ELIXÍR VĚČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj

Velká balení:
Malá balení:
1 086 Kč /1000 g 109 Kč /100 g
Čerstvý čaj dodáme do pátku, 3. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »