+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
« Zpět na váš výběr (124 produktů)

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MINT

Kód: 1327
Hodnocení: vynikající, 1 recenze

Čokoládové bonbóny s mentolovou příchutí buď milujete, nebo obcházíte obloukem. Pokud patříte do první skupiny, určitě budete nadšeni. Tato horká čokoláda se svěžím mátovým podbarvením chutná delikatesně. Pokud vám tandem čokoláda-máta zatím nic neříká, máte jedinečnou šanci své předsudky změnit. Nápoj je to příjemný, nasládlý, čokoládový. Vyzkoušejte sami.

Velká balení:
Malá balení:
574 Kč /1000 g 57 Kč /100 g
Dodáme do středy, 22. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Máta
BIO
BIO:
Ano

Složení

Třtinový cukr BIO, Kakaový prášek BIO, Aroma přírodní BIO

Crema a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma mentolu jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbené bylinky.

Původ

Jedno z nejlepších kakaí na světě pochází z Dominikánské republiky. Stát v Karibském moři je svou zemědělskou produkcí znám, vždyť rolníci tvoří 20 procent jeho obyvatel. Obvykle pěstují cukrovou třtinu, banány, bavlnu a právě kakaovníky pravé (Theobroma cacao). Jsou to až 8metrové stálezelené stromy, kterým se dobře daří v tropických oblastech. Mají plstnaté větve, dlouhé listy a kvetou dvakrát za rok růžovo bílými květy. Plodem kakaovníku je oválná žlutá bobule, na povrchu rýhovaná. V bílé dužině ukrývá 4-14 semen, takzvaných kakaových bobů. Po vyjmutí se nechávají kvasit, pak jsou sušeny a v továrnách praženy, mlety a upravovány. Výsledkem je kakaové máslo a kakaový prášek. Mimochodem, do Evropy ho přivezl jako první Ludvík XIV. až začátkem 17. století. Boby a nápoje z nich přitom znali domorodí obyvatelé Jižní Ameriky o několik set let dříve.

Druhou surovinou v horké čokoládě je třtinový cukr z Paraguaye. Cukrová třtina (Saccharum officinarum) je jednou ze zásadních plodin tamního zemědělství. Vysoká tráva se stébly tlustými až 5 centimetrů se sklízí buď mačetami, nebo speciálními stroji. Je nutné ji zpracovat během 24 hodin, protože její dužina bohatá na cukr podléhá rychlé zkáze. Třtina se lisuje, získaná tekutina vaří. Po zchlazení vzniknou světle hnědé krystalky, tedy třtinový cukr.

Obě suroviny, kakao i cukr, pocházejí z rostlin pěstovaných v režimu organického zemědělství. Proto neobsahují žádné zdraví škodlivé látky ani rezidua průmyslových hnojiv nebo postřiků. Také třetí ingredience je čistě přírodní. Ostatně se tak i jmenuje – přírodní mentolové aroma je vyrobeno z rostlin skutečné máty. Jde o naprosto bezpečnou látku, která nezpůsobuje pálení žáhy ani jiné podobné obtíže.

Tato směs může obsahovat zbytky mléka, na pozoru by se měli mít lidé s alergií na laktózu.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Rozpusťte 30 g čokolády v cca 150 ml horkého mléka. Pokud chcete mít nápoj hutnější a výraznější chutě, čokoládu smíchejte v poměru 33 g čokolády a 66 ml horkého mléka. Samozřejmě si s poměrem můžete pohrát tak, jak Vám to bude nejlépe vyhovovat.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1649 kJ / 392 kcal
Tuky: 8,8
z toho nasycených: 5,5
Sacharidy: 63,7
z toho cukry: 58,2
Bílkoviny: 7,6
Sůl: 0,02
Pomozte ostatním při výběru:

20. 10.

Hodnocení: vynikající
Matova cokolada uzasna !! Sladka akorat a matu je citit v mire nad me ocekavani, ale zase ne vtirave :) za me jednicka ! Dekuji.

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


VAJEČNÝ LIKÉR rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

VAJEČNÝ LIKÉR rozpustná káva

Takový domácí vaječný likér, to je pochutnání! Nečekejte, až vás na něj někdo pozve. Hoďte do košíku půlkilovku rozpustné kávy s příchutí rumu, vanilky a žloutků. Stačí zalít dvě lžičky horkou vodou a sváteční vůně se rozline celou kuchyní. Základem této dobroty je mexická káva, která vyniká harmonickým a plným tělem. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
686 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 22. 5. 2024

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva

Populární odrůdu Bourbon charakterizují malá a pravidelná zrna, nízká acidita a plné tělo. Guatemalská plantážní káva by ve vašem portfoliu oblíbených dobrot neměla chybět. Mimořádně intenzivní, ovocně aromatická a středně pražená – zachutná jako malé ristretto i klasické espresso. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
703 Kč /1000 g 70 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 22. 5. 2024

PERU ANDES GOLD zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

PERU ANDES GOLD zrnková káva

Pro ty, co se rádi udržují v tempu, i pro pravé kavárenské povaleče přinášíme bohatý a osobitý gurmánský zážitek. Šálek jihoamerické kávy je zdrojem skutečného potěšení – snoubí se v něm oblíbená kombinace sladké čokolády a ovoce s minimalistickou oříškovou dochutí. Nízká acidita dává této stoprocentní arabice příjemnou lehkost. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
674 Kč /1000 g 67 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 22. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »