+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč

Kolumbie Embrujo Anaerobic Natural - Micro Lot

Kód: 2121

Věděli jste, že embrujo je španělsky zázrak nebo kouzlo? Teď už to vědět budete. A když ochutnáte arabiku Kolumbie Embrujo Anaerobic Natural, zjistíte, proč v jejím názvu tohle slovo hraje prim. Je totiž skutečně kouzelná. Spojuje tradiční způsob pěstování a inovativní variantu zpracování. Díky anaerobní fermentaci získala výrazně sladkou, komplexní chuť a jedinečné, intenzivní aroma.

Velká balení:
Malá balení:
Odesláním hlídacího psa souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Kolumbie
Odrůda
Odrůda:
Colombia
Region
Region:
Caldas
Nadm. výška
Nadm. výška:
1450-1900m
Chuť
Chuť:
Ovoce, Kakao
Zpracování
Zpracování:
Anaerobní fermentace

Složení

Arabica 100%

Chuť kávy

Kolumbie Embrujo Anaerobic Natural má doslova fascinující chuťový profil. Poznáte v něm ostružiny, červené ovoce a kakao, jemnou nasládlost a mírnou kyselinku. Tato káva vám udělá radost připravená ve french pressu i pákovém kávovaru. Její jedinečné tóny skvěle rozvine i cold brew.

Původ kávy

Tohle je káva s velkým K! Kolumbie Embrujo Anaerobic Natural pochází z farmy Finca El Embrujo, která leží v nadmořské výšce 1 450 – 1 900 metrů. Oblast Anserma v kolumbijském regionu Caldas před více než 50 lety učarovala otci současného majitele natolik, že v ní koupil prvních 12 hektarů půdy. Farmu postupně rozšiřoval, takže dnes už dosahuje rozlohy 170 hektarů. A péči o kávovníky převzal jeho syn Ignacio Rodriguez.

Jeho misí je vyměnit tradiční přístup ke zpracování kávovníkových třešní za moderní, inovativní a „kouzelný“. Vybral si tedy anaerobní fermentaci čili kvašení bez přístupu kyslíku. Co to znamená? K anaerobní fermentaci je zapotřebí vybrat jen stoprocentně zralé plody, proto je dělníci sbírají ručně. Pokud by náhodou pozornosti sběračů nějaká nekvalitní třešeň unikla, odhalí ji dělnice během ručního třídění. Naprosto dokonalá sklizeň je částečně zbavena slupek, rozsypána do neprodyšných pytlů a umístěna do nádrží s vodou. Tak, v prostředí bez kyslíku (kterému se říká anaerobní), fermentuje až 100 hodin. Farmář během té doby sleduje obsah cukru a pH v pytlích až do okamžiku, kdy uzná fermentaci za ukončenou. Nakonec je potřeba kávu z pytlů vysypat, pomalu vysušit, vyčistit a nechat odpočívat. Až po potřebném „relaxu“ může káva vyrazit k zákazníkovi.

Ignacio Rodriguez je známý svým pozitivním přístupem k ochraně přírody – vodu a slupky z kávových třešní využívá jako hnojivo pro kávovníky, jeho zpracovatelský závod je poháněn solární energií. Zároveň podporuje místní ženy, když jich necelou padesátku celoročně zaměstnává. Mnohé z nich jsou svobodné matky, které jsou na příjmu z farmy existenciálně závislé.

Až budete ochutnávat kávu Kolumbie Embrujo Anaerobic Natural, vzpomeňte si na cit, jaký do ní vložil nejen majitel farmy, ale i každý z jeho zaměstnanců. A buďte si jisti, že máte příležitost popíjet kávu nejen chuťově skvostnou, ale zároveň i trochu kouzelnou.

Herbář a blahodárné účinky:

Arabica
Arabica

Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny

Ukázka balení kávy

Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

  1. Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
  2. Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
  3. Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.
Chuť a tóny:
Intenzita
Kyselost
Pražení
Zrno
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Pomozte ostatním při výběru:

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


MEXICO rozpustná káva - mix arabicy a robusty
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

MEXICO rozpustná káva - mix arabicy a robusty

Rychlá a mimořádně dobrá! Rozpustná káva z Mexica je výbornou alternativou pro situace, kdy není na blízku mlýnek, kávovar nebo zrnková káva. Stačí nasypat lžičku do oblíbeného hrnku a zalít horkou vodou. Harmonický mix arabiky a robusty je sametově krémový s příjemnou citrusovou špičkou. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
661 Kč /1000 g 66 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 22. 5. 2024

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

MEXICO MARAGOGYPE BARRANCO HAND zrnková káva

Když jste bez invence, ulítly vám včely nebo máte hlavu jako pátrací balon… pak přichází nejvyšší čas uvařit si další šálek voňavé kávy. A proč by to nemohla být zrovna mexická lahůdka s pronikavou vůní a sladkou chutí? Maragogype Barranco Hand si vybralo pro své prémiové produkty i Nespresso. Dopřejte si zážitek z dobré kávy! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
1 235 Kč /1000 g 124 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 22. 5. 2024

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE zrnková káva

Nejpopulárnější, nejzajímavější a nejkvalitnější. Plantážní káva Monsoon Malabar AA se právem vyšvihla na první příčku mezi všemi indickými kávami. Ojedinělý proces zpracování, jehož výsledkem jsou nádherná žlutá zrna s kouřovou a zemitou chutí, jí dává punc originality. Ochutnejte kávu, kterou bičovaly větry a monzunové deště! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
734 Kč /1000 g 73 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 22. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »