+420 777 707 586 (Po-Pá 7-17 hod.)
0 Ks
0 Kč
Košík je prázdný. Pojďme to napravit!
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
« Zpět na váš výběr (26 produktů)

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - KARAMEL

Kód: 1325
Hodnocení: vynikající, 3 recenze

Máte-li hrnek, mléko a lžičku, chybí vám ke štěstí už jen horká čokoláda. Směs špičkového kakaa a kvalitního třtinového cukru dokáže přivolat dobrou náladu a povzbudit chuť do práce nebo sportování. Ne nadarmo si kakao dopřávají zamilovaní lidé, malé děti a senioři. Ti všichni vědí, co je to štěstí. Přidejte se k nim a oslaďte si ráno nebo odpoledne zdravou horkou čokoládou.

Velká balení:
Malá balení:
574 Kč /1000 g 488 Kč /1000 g 49 Kč /100 g
Dodáme do středy, 22. 5. 2024
Neplaťte poštovné! Přidejte 1 000 Kč a máte je zdarma.
 
1 000 Kč
Země původu
Země původu:
Dominikánská rep.
Chuť
Chuť:
Čokoláda, Karamel
BIO
BIO:
Ano

Složení

Třtinový cukr BIO, Kakaový prášek BIO, Karamelové aroma

Creama a chuť čokolády

Horká čokoláda v prášku s 42 procenty kakaa a špetkou třtinového cukru chutná velmi lahodně, hřejivě a měkce. Aroma karamelu jí dodává atraktivní, avšak nevtíravý tón oblíbené pochutiny.

Původ

Možná znáte horkou čokoládu z automatu nebo barevného sáčku z regálu supermarketu. Těžko říct, co všechno takové směsi obsahují. Horká čokoláda v prášku 42 % BIO – karamel má složení jasné: kakaový prášek z Dominikánské republiky, třtinový cukr z Paraguaye a kapka karamelového aroma. To je vše. Žádné konzervanty nebo zbytečnosti. Kakao a cukr pocházejí navíc z organického zemědělství, mohou se tedy po právu pyšnit značkou BIO.

Kakao a výrobky z něj nás obklopují denně. Málokdy si však uvědomíme, odkud vlastně pocházejí. Třeba vás zaujme informace, že největším světovým producentem kakaa je Pobřeží Slonoviny, následuje Indonésie a Ghana. Dominikánská republika, jejíž farmáři vypěstovali kakaové boby pro tuto horkou čokoládu, obsazuje desátou příčku. Ročně vyprodukuje kolem 50 tisíc tun kakaa. Je pro ni klíčovou plodinou. Díky kakau se Dominikánská republika řadí na špičku vývozců ekologických produktů na světě. Kvalita tamního kakaa je na mezinárodní úrovni uznávána jako jedna z nejlepších. Mimochodem – pěstováním kakaovníků v režimu organického zemědělství se věnuje kolem 17 procent z necelých 40 tisíc registrovaných farem. To rozhodně není málo. Nejčastěji putuje dominikánské kakao do Spojených států, Holandska a Belgie. Vývoz za posledních 10 let vzrostl o neuvěřitelných 322 procent.

Kakaovníky pravé (Theobroma cacao) jsou vysoké stálezelené stromy s dlouhými listy a velkými, až 30centimetovými plody. Jejich dužina ukrývá 4-14 kakaových bobů o velikosti asi 2 centimetry. Ty je potřeba vyjmout, zbavit zbytků dužiny, nechat několik dní kvasit a poté dobře usušit. Boby následně putují do zpracovatelských závodů, kde jsou dočištěny, oloupány a upraženy. Pak putují na takzvané mlýny, kde z nich vznikne kakaová hmota. Z té se odděluje kakaové máslo a samotný kakaový prášek.

Stejně jako kakao, známe velmi dobře i cukr. Jak je to s cukrovou třtinou už však tak jasné být nemusí. Mohutná tráva je řazena do čeledi lipnicovité a nejlépe se jí daří v tropech. Paraguay je jednou ze zemí, pro kterou je cukrová třtina (Saccharum officinarum) zásadní plodinou, dokonce podporovanou státem. Ačkoli byly první semenáčky vysazeny už v roce 1549, vyšší výnosy vykazují zemědělci až od poloviny 20. století. Očekává se však, že výroba cukru v Paraguayi poroste. Třtinový cukr se vyrábí povařením šťávy ze stonků cukrové třtiny. Jakmile se z ní odpaří voda, vzniknou v nádobách sladké krystalky jantarové barvy.

Všechny ingredience Horké čokolády v prášku 42 % pocházejí z organického zemědělství. Směs je ochucena karamelovým aroma, které nezakrývá původní chuť surovin a zároveň nezpůsobuje pálení žáhy nebo jakékoli jiné zdravotní reakce. Na pozoru by se měli mít pouze s alergií na laktózu. Horká čokoláda může obsahovat stopy mléka.

Ukázka balení čokolády a kakaa

Naše čokolády a kakaa jsou baleny v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně o chuť a kvalitu. Kvalitní balení zachovává charakter kakaa i čokolády. Kakao a čokoláda jsou vždy v balení hermeticky uzavřeny, aby odolávaly vlhkosti, světlu a cizím pachům.

Návod na přípravu

Rozpusťte 30 g čokolády v cca 150 ml horkého mléka. Pokud chcete mít nápoj hutnější a výraznější chutě, čokoládu smíchejte v poměru 33 g čokolády a 66 ml horkého mléka. Samozřejmě si s poměrem můžete pohrát tak, jak Vám to bude nejlépe vyhovovat.

Chuť a tóny:
Intenzita
Zpracovani

Potřebujete poradit?

Kontaktujte Petru!
+420 777 707 586
petra@manucafe.cz
Nutriční hodnoty / 100g kakaového prášku
Energetická hodnota: 1649 kJ / 392 kcal
Tuky: 8,8
z toho nasycených: 5,5
Sacharidy: 63,7
z toho cukry: 58,2
Bílkoviny: 7,6
Sůl: 0,02
Pomozte ostatním při výběru:

12. 10.

Hodnocení: vynikající
Horkou cokoladu z Manucafe jsem si objednaval poprve. Rozhodne nezklamala, ba naopak se naprosto osvedcila a v budoucnu urcite objednam znovu na doplneni zasob.

30. 9.

Hodnocení: vynikající
Kvůli alergiím jsem ji zkoušela i jen tak s vodou a i tak byla dobrá :-) s kokosovým mlékem je ale lepší...

16. 8.

Hodnocení: vynikající
S horkými čokoládami v prášku mívám z obchodů spíše negativní zkušenosti. Většinou mi nechutnají ani v mléce a ještě méně ve vodě, do níž bývají také určeny. Prostě si lámu hlavu s tím, proč to i z automatu mnohdy chutná lépe, než po domácí přípravě (z pytlíku z obchodu). Musím říct, že místní čokolády (ochutnala jsem karamel a masalu), přesahují jakékoli moje dosavadní zkušenosti s práškovými dobrotami podobného druhu. Oboje jsem míchala jen v mléce, ale 100 g balení zmizela strašně rychle. V ohřívajícím se mléce se prášek rozpouští krásně a beze zbytku, (když máte pocit, že něco zůstane, stačí v průběhu ohřevu míchat o něco zuřivěji :)). Dělávám si "malé" půllitrové šálky, (to pak kaloricky vychází skoro i na jedno jídlo denně), a mnohdy podobným šálkem ráda třeba "zaplácnu" odpolední sváču. Doporučuji všem experimentátorům. Karamel je jemný. A masala zajímavá. Míchat jsem to nezkoušela (normálně míchám běžné tmavé kakao s karobem), ale to už je jiný příběh.

Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží

Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou Manucafe: Vánoce s kávou a čokoládou
4. 12. 2017 2 minuty čtení

Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:


15% SLEVA
KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva

Opravdu jste ještě neochutnali kávu z Kostariky? To musíte rychle napravit! Sopečná půda středoamerické země dává tamní arabice plnou, ušlechtilou chuť. V případě sorty San Raffael z regionu Tarrazu je dojem umocněn sametově sladkými tóny karamelu. Svěřte své chuťové buňky odborníkům, vždyť na Kostarice roste 400 milionů kávovníků! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
Mletí:
861 Kč /1000 g 732 Kč /1000 g 73 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 22. 5. 2024

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva

Vanilka je snad nejrozšířenějším kořením na světě. Evropané ji milují od 16. století, ale staří Aztékové a Toltékové znali vanilku daleko dříve. Francouzská neboli bourbonská vanilka se dováží z ostrova Réunion. Její pěstování, sklizeň i zpracování je náročné, takže ani cena není zrovna lidová. Vy si ji teď ale rozhodně nenechejte ujít – v kávě z Mexika! Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
686 Kč /1000 g 69 Kč /100 g
Čerstvě upražíme a dodáme do středy, 22. 5. 2024

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA
Jste firma? Nepřehlédněte firemní podmínky.

HORKÁ ČOKOLÁDA V PRÁŠKU 42% BIO - MALINA

Co se vám vybaví, když ucítíte vůni malin? Letní podvečer? Babiččina marmeláda? Nebo kousek čokolády k svačině spořádaný někde pod lesem? To všechno v sobě ukrývá horká čokoláda s chutí sladkých malin. Zahřeje vás po túře na běžkách, osvěží před pracovní schůzkou. Kakao, jak známo, obsahuje hormon lásky a štěstí. Dopřejte si malinové potěšení bez ohledu na povinnosti. Každý den je přece stvořen k radování. Více na detailu zboží
Velká balení:
Malá balení:
574 Kč /1000 g 57 Kč /100 g
Dodáme do středy, 22. 5. 2024
Můžete se kdykoliv odhlásit. Zpravodaj Vám zašleme 1x za 14 dní.
Přihlášení do akcí, novinek a zajímavostí souhlasíte se zpracováním osobních údajů.

  Doprava zdarma od 1000 Kč | Sleva na první nákup »