

Indonésie BIO - rozpustná káva
Indonéská káva je populární díky bohaté, plné chuti s tóny koření, kakaa, karamelu a někdy i bylin. Teď ji můžete otestovat v rozpustné variantě. Je vynikající volbou pro každého, kdo chce mít kávu rychle na stole a zároveň nehodlá slevit ze svých nároků na kvalitu. Indonésie BIO je totiž vyrobena ze stoprocentní arabiky pěstované v souladu se zásadami organického zemědělství. Ochutnejte!
Složení
Arabica BIO 100%Crema a chuť kávy
Indonésie BIO – v rozpustné kávě najdete nejen chuť karamelu, ale také stopy ořechů se sladovým závěrem. Po zalití horkou vodou vytvoří káva jemnou cremu.
Původ kávy
Kávovníky (Coffea) pěstují v Indonésii už od 17. století. První kávové plantáže byly vysázeny na ostrově Jáva poté, co keře v roce 1696 přivezli Holanďané. V dalších desetiletích se pěstování kávy rozšířilo i na Sumatru a Sulawesi. Během let si indonéská káva získala na trhu pevné místo a byla důležitým vývozním artiklem. Obchodníci oceňovali její výjimečnou chuť a skvělé aroma, dobré jméno měla tato káva i v Evropě.
Po druhé světové válce prošla Indonésie mnoha politickými změnami, které přinesly znárodnění velké části plantáží. K renesanci kávového průmyslu mohlo dojít až v 80. a 90. letech minulého století, kdy se kávové farmy vrátily zpět do rukou soukromých podnikatelů. Dnes je Indonésie čtvrtým největším producentem kávy na světě a více než 90 procent sklizně pochází od drobných farmářů s plantážemi ne většími než jeden hektar.
Indonésané pěstují více než 20 odrůd kávovníků, od „klasických“ odrůd Typica a Caturra přes křížence arabiky a robusty Hibrido de Timor až po etiopské linie Ramburg a Abyssinia. Na pěstování, sklizeň i prodej kávy dohlíží Indonesian Coffee and Cocoa Research Institute (ICCRI), jehož úkolem je například mapovat území vhodná k rozšiřování plantáží, vést výzkum chorob kávovníků, školit farmáře ve zdokonalování výrobních technik a podobně. Je pravdou, že pro výrobu indonéské rozpustné kávy se obvykle používá robusta. Naše Indonésie BIO – rozpustná káva je ale v tomto směru výjimkou. Jde o produkt z čisté arabiky, takže chutná jemněji. Navíc pochází z organického zemědělství, takže byla pěstována, sklízena i zpracována bez použití průmyslově vyráběných hnojiv, postřiků či jiných přípravků.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

























Energetická hodnota: | 484 kj / 118 kcal |
Tuky: | 0,2 |
z toho nasycených: | 0,1 |
Sacharidy: | 3,1 |
z toho cukry: | 3,1 |
Vláknina: | 34,1 |
Bílkoviny: | 7,8 |
Sůl: | 0,1 |
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

GUNPOWDER TEMPLE OF HEAVEN - zelený čaj

ČOKOLÁDOVÉ ČOČKY GRAND CRU BAGUA NATIVO BIO PERU 81%
