

-
Káva dle země původu
- Austrálie káva
- Bali káva
- Bolívie káva
- Brazilská káva
- Burundi káva
- Dominikánská káva
- Ekvádorská káva
- El Salvador káva
- Etiopie káva
- Guatemala káva
- Havaj káva
- Honduras káva
- Indická káva
- Indonésie a Java káva
- Jamajka káva
- Jemen káva
- Kamerun káva
- Keňa káva
- Kolumbie káva
- Kongo káva
- Kostarika káva
- Kubánská káva
- Malawi káva
- Mexická káva
- Myanmar (Barma) káva
- Nepálská káva
- Nicaragua káva
- Panama káva
- Papua Nova Guinea káva
- Peru káva
- Portoriko káva
- Rwanda káva
- Tanzanie káva
- Timor káva
- Uganda káva
- Vietnam káva
- Zambie káva
- Zimbabwe káva
Indická káva
Plantážní káva Arabika byla do Indie přinesena podle pověsti někde kolem roku 1670 z Jemenu a to do oblasti Maisúr, která je stále největším producentem v Indii. Pěstuje se zde káva s jemným aroma a lahodnou chutí. Je charakteristická rovněž elegantní kyselostí a jasnou sladkostí. Často voní po… celý popis
Z magazínu o kávě
- Jak vybrat správný hrnek
- Bialetka, aneb od pračky ke kávovaru. Geniální!
- 4. Když si můžete vybrat, proč nezvolit to nejlepší?

ROBUSTA INDIA MONSOONED zrnková káva

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE zrnková káva

ROBUSTA INDIE CHERRY AA

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB (peaberry) - zrnková káva

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB BIO - zrnková káva

INDIA ARABICA PLANTATION AA LITTLE FlOWER - Micro Lot

INDIE PLANTATION AA zrnková káva
Indická káva
Plantážní káva Arabika byla do Indie přinesena podle pověsti někde kolem roku 1670 z Jemenu a to do oblasti Maisúr, která je stále největším producentem v Indii. Pěstuje se zde káva s jemným aroma a lahodnou chutí. Je charakteristická rovněž elegantní kyselostí a jasnou sladkostí. Často voní po květinách a lese. Milovníci tuto plantážní kávu vyžadují, pro její netradiční zpracování monzunováním, díky čemuž káva získává svou charakteristickou chuť.
Monzunování (monsooning) je speciální způsob přípravy, který má původ v dobách, kdy se plantážní káva Arabika převážela do Evropy na plachetnicích a kávová zrna byla delší dobu vystavena působení značné vlhkosti, kvůli které pak změnila barvu i chuť. Zákazníci si na ni zvykli a dodnes požadují tuto zcela výjimečnou chuť. Proto se toto monzunování dnes provádí uměle, a to tak, že se zrna rozprostřou ve vrstvách a vystaví se působení vlhkého vzduchu a asi 7 týdnu monzunového větru.