

ARAŠÍDOVÉ MÁSLO rozpustná káva
Peanut butter buď nemůžete ani vidět, nebo si bez něj nedokážete představit den. Pokud patříte do druhé skupiny, rozhodně otestujte tuto rozpustnou kávu. Je ochucena aroma arašídového másla, které kombinuje oříšky a sladkou chuť se slanou. Instantní verze mixu mexické arabiky a robusty vám dovolí připravit si svůj šálek kávy kdykoli, kdekoli. Kdo arašídové máslo miluje, právě našel úžasný kávový ekvivalent.
Složení
Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma ořechovéCrema a chuť kávy
Rozpustná káva Arašídové máslo spojuje jak typickou chuť arašídů s pár zrníčky soli, tak skvělé tóny mexické kávy. Právě z vyvážené směsi tamní arabiky a robusty byla tato instantní dobrota vyrobena. Můžete proto očekávat harmonický, sladký základ s lehkým dotekem celosvětově oblíbeného arašídového másla.
Původ kávy
Instantních káv se není třeba obávat. Doby, kdy na trhu nebyly k dostání jiné než nekvalitní produkty z v podstatě zbytků výroby, jsou dávno pryč. Dnešní rozpustné kávy vykazují vysoké chuťové standardy, zvláště pak ty, které jsou vyrobeny lyofilizací, tedy vymrazováním. Tak jako tato káva.
Lyofilizace je zjednodušeně řečeno sušení mrazem. Potraviny si díky ní uchovávají v maximální možné míře barvu, chuť i aroma. Není divu, že se dnes lyofilizace používá ke konzervaci ovoce i zeleniny velmi často. A dokonce existují domácí sušičky založené na tomto principu. Oč jde? V případě rozpustné kávy Arašídové máslo je postup zhruba následující… Z upražených zrn plantážní arabiky a robusty je uvařena kapalina, ze které se nechá odpařit velký podíl vody. Vzniklý kávový koncentrát se musí zmrazit (až na teplotu kolem -40 ⁰C), rozemlít a ve speciálním přístroji je z něj pod sníženým tlakem odstraněno až 95 procent zbývající vody. Pevná látka se mění na plyn, tedy sublimuje. Takto vyrobená rozpustná káva vypadá jako drobné krystalky s hladkými ploškami. Tím je odlišitelná od rozpustné kávy vyrobené rozprašováním v horkém vzduchu. Ta může připomínat malé kuličky.
Rozpustná káva je na trhu už nejméně od 50. let minulého století. Její popularita stále roste a poptávka stoupá zejména po kávě kvalitní. Prémiové řady význačných producentů zaznamenávají nemalý úspěch. Když se svých čtenářů zeptal časopis Perfect Daily Grind, co si o rozpustné kávě myslí, většina odpověděla, že ji považují za stálou součást svého života, protože jim umožňuje vychutnat si kávu na cestách nebo v přírodě. S tím rozhodně souhlasíme.
Velmi častým způsobem přípravy rozpustné kávy je pouhé zalití horkou (pozor – ne vařicí) vodou, mnoho lidí ji používá jako základ frappé. V Portugalsku nebo Španělsku míchají instantní kávu přímo s horkým mlékem, v Koreji zase s nemléčnou smetanou a cukrem. Jak si rozpustnou kávu Arašídové máslo přichystáte, záleží na vašich preferencích. Každopádně si svůj šálek vychutnáte jistě báječně.
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

























17. 10.
19. 8.
22. 11.
22. 10.
20. 7.
21. 6.
20. 5.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva

SLANÝ KARAMEL rozpustná káva
