

BELGICKÉ PRALINKY rozpustná káva
Velký úspěch? Den z těch horších? Radost z procházky? Únava po práci? Pro všechny situace, jak je život přináší, je tady káva. Ta rozpustná navíc připravená rychlostí blesku a ve stovkách ochucených verzí. Belgické pralinky dodají vašim chvílím sladkost čokolády, hebkost smetany a svěžest ovoce. Co doušek, to jiná pralinka. Nechte se zlákat.
Složení
Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma přírodníCrema a chuť
Rozpustná káva Belgické pralinky je vyrobena z mexické plantážní arabiky doplněné robustou. Samotná káva tak působí svěžím, nasládlým dojmem. Po ochucení přírodním aroma získává navíc milou vrstvu mléčné čokolády a smetany plus lehký dotek ovoce.
Původ kávy
Mexiko je, pokud jde o produkci kávy, asi desátou nejdůležitější zemí světa. Plantáže jsou soustředěny ponejvíce na jihu a většina kávovníků patří k odrůdě arabika. Poprvé se do Mexika dostaly už koncem 18. století, a to do oblasti Veracruz. Ta ostatně dodnes patří k místním nejzásadnějším kávovým lokalitám. Přidávají se k ní regiony Chiapas, Oaxaca a Puebla. Regionů s příjemnými nadmořskými výškami a optimálními podmínkami pro pěstování kávovníků má však Mexiko víc. Pozitivní tedy je, že počet pěstitelů stoupá a kávě se věnují s ohledem na ochranu životního prostředí a udržitelnost podnikání.
Kávu v Mexiku pěstuje asi půl milionu zemědělců, z nich 70 procent jsou producenti drobní, s plantážemi do 10 hektarů. Období sklizně začíná v listopadu a končí březnem, zelená zrna se na trh dostávají obvykle v dubnu.
Možná vás víc než reálie z mexických plantáží zajímá, jak se vlastně rozpustná káva vyrábí. Pak vězte, že existují dva způsoby, z nichž my dáváme přednost tomu, který uchovává víc aromatických látek a nezplošťuje chuťový profil výsledného nápoje. Jde o lyofilizaci, tedy vymrazování. Velmi starý postup (známý už od dob Incké říše) konzervuje potraviny tak, že je zmrazí a poté vystaví nízkému tlaku vzduchu.
Nejprve je ale potřeba zelená kávová zrnka upražit, namíchat v poměru 80 procent arabiky a 20 procent robusty (v případě rozpustné kávy Belgické pralinky) a uvařit z nich hustý roztok. Ten je dále podroben odpaření většiny vody. Vzniklou hmotu je potřeba pomlít a vložit do lyofilizátoru. V něm je zmrazena na teplotu kolem -40 ⁰C. Nato mrazicí box sníží tlak vzduchu a dodá tolik tepla, aby mohlo dojít k sublimaci - zmrzlá voda se mění na plyn a je jímána mimo box. Tímto způsobem je odstraněno až 95 procent veškeré vody.
Lyofilizovanou kávu poznáte podle krystalků s hladkými stranami. Rozpustná káva vyrobená sprejováním (to je druhá možnost), vypadá naopak jako prášek nebo drobné kuličky.
Samozřejmě, že k dosažení specifické chuti rozpustné kávy Belgické pralinky dopomohlo přírodní aroma - nesyntetické a proto bezpečné.
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

























19. 8.
7. 6.
26. 8.
13. 8.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VAJEČNÝ LIKÉR rozpustná káva

IRISH CREAM rozpustná káva
