

IRISH CREAM rozpustná káva
Leckdo by ho označil za tlamolep, ale nedejte se mýlit. Irish cream patří k váženým druhům alkoholických nápojů. Recept na ten pravý prý největší producenti neprozradí ani pod pohrůžkou utopení v sudu. Obvykle obsahuje 15-20 procent irské whisky, smetanu, vanilku a kávu. Někdo přidává čokoládu, jiný kokosový extrakt. A teď si představte, jak to asi chutná ve spojitosti s výbornou ekvádorskou kávou…
Složení
Arabica 80%, Robusta 20%, Aroma přírodníCrema a chuť kávy
Vyváženě namíchaných 80 procent arabiky a 20 robusty dává tušit, že tato rozpustná káva rozhodně nebude trpět nedostatkem aroma a síly. Přírodní esence irského krémového likéru přidává k nasládlému a jemně ovocnému základu hřejivý dotek whisky a vanilkové pohlazení. Rozpustnou kávu nezalévejte vařící vodou. Nepřipravíte se tak o hezkou a kompaktní pěnu.
Původ kávy
Máme-li se vydat po stopě této instantní ochucené kávy, musíme nutně zamířit do Mexika. Mexiko patří k chudým státům. Zemědělskou půdu vlastní ze 2/3 malé rodinné farmy. Často je ale kakao, káva, banány nebo balza neuživí. Stěhují se proto do velkých měst, kde ale často končí ve slumech. Pěstitelé a zpracovatelé kávy proto vyvíjejí veškeré úsilí, aby mohli na trh dodat kvalitní produkci. Sklizeň se uskutečňuje v komplikovaných klimatických i terénních podmínkách, zpracování bobulí je většinou jen ruční.
Ale tím vše nekončí. Když jsou zelená kávová zrnka vyloupaná, promytá, fermentovaná a vysušená, převážejí se do pražírny. Tam k nim zkušený pražič přidá přírodní aroma a v delikátním procesu z nich „vyrobí“ aromatizovanou kávu. Příběh pokračuje… Káva je namleta, extrahuje se z ní vysoce koncentrovaná kapalina, kterou pracovníci dále redukují. Na řadu přichází kouzlo – proces sublimace odpaření vody. Tím vzniknou prosté a čisté krystalky kávy.
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

























12. 4.
7. 2.
19. 8.
26. 8.
28. 9.
15. 7.
6. 5.
1. 4.
20. 2.
18. 2.
25. 7.
29. 10.
11. 7.
10. 4.
14. 3.
25. 4.
26. 3.
17. 12.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

VAJEČNÝ LIKÉR rozpustná káva

FRANCOUZSKÁ VANILKA rozpustná káva
