

-
Káva dle země původu
- Austrálie káva
- Bali káva
- Bolívie káva
- Brazilská káva
- Burundi káva
- Dominikánská káva
- Ekvádorská káva
- El Salvador káva
- Etiopie káva
- Guatemala káva
- Guinejská káva
- Havaj káva
- Honduras káva
- Indická káva
- Indonésie a Java káva
- Jamajka káva
- Jemen káva
- Kamerun káva
- Keňa káva
- Kolumbie káva
- Kongo káva
- Kostarika káva
- Kubánská káva
- Malawi káva
- Mexická káva
- Myanmar (Barma) káva
- Nepálská káva
- Nicaragua káva
- Panama káva
- Papua Nova Guinea káva
- Peru káva
- Pobřeží slonoviny káva
- Portoriko káva
- Rwanda káva
- Tanzanie káva
- Timor káva
- Togo káva
- Uganda káva
- Venezuela káva
- Vietnam káva
- Zambie káva
- Zimbabwe káva
Etiopie káva
Etiopie je považována za pravlast kávovníku. Často bývá přímo spojována se slovem káva odvozeným od názvu etiopské provincie Kaffa. Právě tam měl být „objeven“ první kávový keř. Káva pěstovaná v Etiopii má vínové aroma a bohatou, harmonickou chuť. Odborníci ji řadí k nejlepším na světě. Zrna… celý popis
Z magazínu o kávě
- Jak vybrat správný hrnek
- Bialetka, aneb od pračky ke kávovaru. Geniální!
- 4. Když si můžete vybrat, proč nezvolit to nejlepší?

ETHIOPIA SIDAMO GRADE1 zrnková káva

ETHIOPIA DJIMMAH zrnková káva BIO & Fair Trade

ETHIOPIA LIMU GRADE 2

ETHIOPIA SIDAMOO MOCHA - zrnková káva

ETHIOPIA SIDAMO DURATO BOMBE - Micro Lot

Ethiopia Aricha Natural Grade 1 BIO - zrnková káva

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE zrnková káva

ETHIOPIA DJIMMAH zrnková káva
Etiopie káva
Etiopie je považována za pravlast kávovníku. Často bývá přímo spojována se slovem káva odvozeným od názvu etiopské provincie Kaffa. Právě tam měl být „objeven“ první kávový keř. Káva pěstovaná v Etiopii má vínové aroma a bohatou, harmonickou chuť. Odborníci ji řadí k nejlepším na světě. Zrna arabiky bývají rozlišována na longberry a shortberry. Více ceněná jsou kávová zrna longberry, a to díky vínově kořeněné chuti.
Země má k pěstování kávovníků ideální podmínky. Vynikající káva pochází například z oblasti kolem náhorní plošiny Tana, kde keře arabiky rostou volně v hájích, na farmách a velkých plantážích. Etiopané kávu zpracovávají suchou i mokrou metodou, zelené zrno pak vyvážejí především do Německa, Francie a Japonska.