

ETHIOPIA YIRGA CHEFFE zrnková káva
Lidé se dělí na ty, co kávu milují a ty, kteří jí na chuť teprve přijdou. Zkuste připravit výběrovou Yirga Cheffe ve větší společnosti. Její květinové aroma přiláká určitě většinu přítomných. Jedna z nejušlechtilejších etiopských káv je žhavá jako tamní slunce a rozmanitá jako východoafrická krajina. Najdete v ní radost, energii a přírodu.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Máme-li popsat chuť této lahůdky, nevyhneme se slovům jako čistá, krásná, květinová. Ethiopia Yirga Cheffe je skutečně delikátní, i když hodnoty její kyselosti a intenzity dosahují téměř maxima. V chuti můžeme rozpoznat sladké stopy omamných tulipánů a gerber, někdy lze identifikovat i tóny broskví, meruněk a medu. Chuťový zážitek umocňuje jak krása velkých a lesklých zrn, tak pěkná a kompaktní crema.
Původ kávy
Etiopský region Yirgacheffe se zapsal do historie kávy svým prvenstvím v takzvaném mokrém zpracování. Byla tady postavena unikátní mycí stanice, která znamenala naprostý přerod v kvalitě etiopské kávy. Na rozdíl od jiných částí země, kde se káva pěstuje masivně, zakládá si Yirgacheffe na menší produkci tradičních domorodých typů kávy. Káva z jihozápadu Etiopie vykazuje intenzivně květinové, sladké aroma a vynikající jakost.
Unikátní mokré zpracování kávových bobulí zahrnuje několik kroků. Ihned po sklizni se začíná mytím ve vodě, které jednak oddělí nekvalitní plody (zůstávají na vodní hladině) a zároveň – při protlačení bobulí speciálními plechy – odstraní dužinu. Ve vodě si bobule pobydou až 18 hodin. Dalším krokem je fermentace. Zbaví vlhká zrna slizu a vyzdvihne chuťové a aromatické přednosti kávy. Pak přichází na řadu sušení a balení do jutových pytlů.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























8. 3.
8. 2.
4. 1.
10. 10.
6. 10.
13. 2.
30. 12.
10. 9.
17. 7.
26. 6.
10. 6.
1. 6.
19. 5.
5. 5.
29. 1.
5. 12.
1. 8.
1. 8.
23. 7.
18. 7.
18. 7.
14. 4.
1. 12.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KOLUMBIE SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva
