

PERU ANDES GOLD zrnková káva
Pro ty, co se rádi udržují v tempu, i pro pravé kavárenské povaleče přinášíme bohatý a osobitý gurmánský zážitek. Šálek jihoamerické kávy je zdrojem skutečného potěšení – snoubí se v něm oblíbená kombinace sladké čokolády a ovoce s minimalistickou oříškovou dochutí. Nízká acidita dává této stoprocentní arabice příjemnou lehkost.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Peru Andes patří mezi favority mnoha baristů. Při správném mletí a pečlivé přípravě dává lahodný nápoj s jedinečným charakterem. Crema je světlejší, kompaktní a hustá. V chuti lze identifikovat nasládlost čokolády a ovoce. Tělo kávy je plné, hladké a čisté, s mírně oříškovým aftertaste.
Původ kávy
Třetí největší stát Jižní Ameriky se pěstování kávovníků (Coffea arabica) věnuje od 18. století. Mezi farmáři jsou i potomci Inků, kterým území ještě před pěti sty lety patřilo. V současné době žijí především v Andách a řada z nich se živí zemědělskou činností. Až 98 procent peruánské kávy pochází od drobných farmářů. Malá políčka zakládají a udržují v lesních oblastech a těžko přístupném terénu. Z toho důvodu je větší část jejich produkce v bio kvalitě – vysoká cena a složitá doprava hnojiv a průmyslových postřiků na plantáže je pro drobné rodinné podniky zásadním limitujícím faktorem. Nejkvalitnější kávová zrnka vyváží Peru do Japonska, USA a Evropy.
Milovníci kávy oceňují zejména odrůdy pěstované ve vysokohorských Andách, což je případ i této stoprocentní arabiky Peru Andes z provincie Puno s jezerem Titicaca na severu. Zpracování kávy začíná hned po sběru kávových bobulí (sklizeň probíhá několikrát za rok). Peruánci využívají častěji dražší, ale sofistikovanější metodu - takzvanou mokrou cestou. Plody velikosti a vzhledu třešní jsou spolu s vodou protlačeny přes drticí plechy, které je zbaví dužiny a slupek, pak se fermentují a suší. Zelená kávová zrna jsou po vytřídění balena do jutových pytlů a odvážena na burzu.
Naši kávu pražíme až v okamžiku, kdy si ji objednáte. Proto je maximálně čerstvá a aromatická.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























10. 3.
11. 5.
25. 4.
28. 8.
27. 8.
14. 9.
4. 3.
24. 12.
21. 9.
2. 9.
18. 8.
21. 7.
9. 6.
5. 6.
4. 6.
28. 5.
21. 5.
6. 5.
17. 3.
5. 3.
27. 2.
24. 2.
13. 2.
13. 2.
27. 1.
3. 11.
25. 8.
1. 8.
21. 7.
18. 7.
18. 7.
10. 7.
8. 7.
3. 6.
2. 6.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
