

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva
Populární odrůdu Bourbon charakterizují malá a pravidelná zrna, nízká acidita a plné tělo. Guatemalská plantážní káva by ve vašem portfoliu oblíbených dobrot neměla chybět. Mimořádně intenzivní, ovocně aromatická a středně pražená – zachutná jako malé ristretto i klasické espresso.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Sladká a sametově jemná, vždy čerstvě pražená a ovocně aromatická – taková je Antiqua San Chuan. Snoubí se v ní tóny broskví, švestek a meruněk. Šálek není přehnaně silný, díky nízké kyselosti jde o kávu hladkou a delikátní. Dává o sobě vědět příjemným ovocným dozvukem. Crema je hustá, elastická.
Původ kávy
Káva se v Guatemale pěstuje obvykle ve vyšších nadmořských výškách, často na sopečné půdě. Díky tomu má unikátní chuťové vlastnosti. La Antiqua je oblast v centrální guatemalské vysočině, dnes vyhlášená jako světové dědictví UNESCO. Je obklopena třemi sopkami, jejichž popel bohatý na minerály jednak prospívá zemědělským plodinám jako přírodní hnojivo a také zadržuje v půdě vláhu.
Výroba kávy se v Guatemale začala rozvíjet po roce 1850. Rostliny kávovníků (Coffea arabica), pěstované ve vyšších nadmořských výškách, musí být chráněny před studenými severními větry. Většina plantáží patří menším farmářům, kteří se sdružují v národní asociaci kávy Anacafé. Díky tomu existuje v Guatemale kontrola kvality produkované kávy a také dohled nad pracovními podmínkami zemědělců.
V oblasti Antiqua se bobule kávovníků připomínající třešně sklízejí od ledna do poloviny března, a to téměř nepřetržitě. Na plantáže vyráží sběrači denně, aby sklidili právě zralé plody. Zpracování mokrou metodou znamená, že bobule jsou nasypány do nádrží s vodou, kde se oddělí nekvalitní od kvalitních (klesnou ke dnu). Spolu s vodou procházejí přes drticí plechy, které je zbaví dužiny. Následuje fermentace a sušení. Nakonec jsou kávová zrnka tříděna a balena.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























23. 8.
31. 8.
16. 8.
31. 8.
20. 7.
7. 6.
21. 5.
19. 5.
14. 5.
8. 12.
23. 7.
8. 7.
29. 5.
15. 3.
18. 2.
3. 2.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
