-
Káva dle země původu
- Bolívie káva
- Brazilská káva
- Burundi káva
- Dominikánská káva
- Ekvádorská káva
- El Salvador káva
- Etiopie káva
- Guatemala káva
- Honduras káva
- Indická káva
- Indonésie a Java káva
- Jemen káva
- Kamerun káva
- Keňa káva
- Kolumbie káva
- Kongo káva
- Kostarika káva
- Kubánská káva
- Malawi káva
- Mexická káva
- Nepálská káva
- Nicaragua káva
- Panama káva
- Papua Nova Guinea káva
- Peru káva
- Portoriko káva
- Rwanda káva
- Tanzanie káva
- Timor káva
- Uganda káva
- Zambie káva
- Zimbabwe káva
Kolumbie káva
Kolumbie patří mezi největší světové producenty jakostní plantážní kávy, především odrůdy Arabika. Káva se zde pěstuje v oblastech, které sahají od výběžků And až ke Kordillerám. Díky tomu se pěstuje ve velmi rozdílných klimatických podmínkách, což umožňuje dozrávání a sběr plodů v různou dobu po… celý popis
Z magazínu o kávě
- Jak to tedy doopravdy je - prospívá káva zdraví nebo ne?
- Jak vybrat správný hrnek
- Káva a pohyb k sobě patří. 3 způsoby, jak pomáhá sportovcům.
- Bialetka, aneb od pračky ke kávovaru. Geniální!
- 4. Když si můžete vybrat, proč nezvolit to nejlepší?

KOLUMBIA SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN EP FANCY zrnková káva

KOLUMBIA SUPREMO DECAF BEZKOFEINOVÁ zrnková

ZELENÁ KÁVA Kolumbia Supremo Medelin

COLUMBIA HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot

KOLUMBIA EXCELSO MEDELIN zrnková káva BIO

KOLUMBIA EXCELSO NARINO - Micro Lot

KOLUMBIA BARRIQUE RUM FERMENTED - zrnková káva
Kolumbie káva
Kolumbie patří mezi největší světové producenty jakostní plantážní kávy, především odrůdy Arabika. Káva se zde pěstuje v oblastech, které sahají od výběžků And až ke Kordillerám. Díky tomu se pěstuje ve velmi rozdílných klimatických podmínkách, což umožňuje dozrávání a sběr plodů v různou dobu po celý rok. Kolumbijská plantážní káva Arabika je velmi jemná s nižším obsahem kofeinu s aromatickou a hedvábnou chutí. Kolumbijská zrnková káva má silné aroma.
V Kolumbii se pěstují především varianty plantážní kávy Arabika, robusta je zde zastoupena méně. Zpracování kávy je zde díky vydatným vodním zdrojům mokrou cestou, a to umožňuje dosahovat mimořádné kvality.