

KOLUMBIE EXCELSO NARINO - Micro Lot
Jaká asi bude káva z drsných hor západní Kolumbie? Ochutnejte mikrolot Narino. Zjistíte, že je elegantně krémová, bohatě čokoládová, třtinově sladká, v závěru svěže ovocná. Jedinečná chuť i aroma jsou dílem nehostinných podmínek kombinovaných s vulkanickou půdou a šetrným zpracováním kávových třešní. Malí farmáři se o svou kávu dokáží výtečně postarat. Přesvědčte se sami.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Káva Kolumbia Excelso Narino je skutečně mimořádná. Její tělo se dá popsat jako střední a vyvážené, v chuti je zastoupena čokoláda a cukrová třtina, zaznamenat lze i karamel a lehký dozvuk mandarinek.
Původ kávy
Představte si vysoké hory, které se zvedají téměř od hladiny Tichého oceánu. Představte si teplé a vlhké klima, které se s narůstající nadmořskou výškou mění v chlad a časté srážky. Představte si divokou přírodu. Teď už víte, jaká je západní část Kolumbie, region Narino. V takových podmínkách vyrůstají kávovníky, o které pečují drobní farmáři. Nemají snadnou práci, protože za nimi musejí šplhat po kopcích. Červené kávové třešně sklízejí ručně a postupně, podle toho, jak dozrávají. První kávovníky byly v Kolumbii vysazeny na začátku 19. století. O šíření keřů v severovýchodních oblastech země se zasloužil kněz Francisco Romero. Traduje se dokonce, že jakmile ve městě Salazar de la Palmas vyslechl některého z hříšníků, udělim mu v rámci rozhřešení také povinnost pěstovat kávu. V polovině 19. století se však kolumbijští vlastníci půdy rozhodli využít nové příležitosti a s ohledem na rostoucí poptávku po tabáku a chininu od pěstování kávy téměř upustili. Počet malých producentů kávy začal růst až po roce 1875. A v letech 1905-1935 mu výrazně pomohla Federacion Nacional de Cafeteros de Colombia, organizace sdružující místní zemědělce a malé farmáře. Umožnila jim čelit logistickým a obchodním obtížím, diferenciaci produktů a podporovala (dodnes podporuje) kvalitu sklizní. V současné době se káva pěstuje ve všech horských pásmech Kolumbie a poskytuje obživu pro více než půl milionu tamních rodin. Do „boje“ za kolumbijskou kávu vyslala v roce 1958 National Federation of Coffee Growers of Colombia postavičku Juana Valdeze. Smyšlený kolumbijský farmář poukazoval v nejrůznějších reklamách na kvalitu 100procentní kolumbijské kávy. Nabádal k odlišování plantážní čisté kávy od směsí, jaké se běžně prodávaly v jiných zemích. Jméno Juan Valdez převzala řada obchodníků s kávou, takže na ně dnes narazíme nejen v Kolumbii, ale také v Chile, Kostarice, Ekvádoru, Panamě, Kuvajtu, USA nebo Španělsku.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























31. 5.
16. 3.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

IRISH CREAM zrnková káva
