

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA - zrnková káva
Super jemná, mimořádně voňavá a sladce čokoládová. Káva z populární brazilské plantáže Fazenda da Lagoa (Farma u jezera) patří k nejvyhledávanějším na světě. Dozrává v náruči deštného pralesa, obklopena horami a křišťálovými jezery. Pražíme ji středně intenzivně, abychom uchovali její dokonalé hladké tělo a ovocné aroma.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Nízká kyselost a kombinace sušeného ovoce s čokoládou dělá z této kávy nápoj pro jakoukoli příležitost. Středně plná, nasládlá chuť zaujme pravidelného konzumenta i svátečního kávomilce. Pěna je velmi trvanlivá, světlá a hustá.
Původ kávy
Asi stoletá farma mezi zelenými kopci obhospodařuje 220 hektarů kávových plantáží. V nadmořské výšce 950-1200 metrů mají kávovníky arabské (Coffea arabica) vynikající klimatické i půdní podmínky. Obklopeny ovocnými stromy absorbují svěží vůni přírody a aroma sladkých plodů. Díky němu patří káva z brazilské Farmy u jezera k mimořádně populárním.
Kávovníkové keře se sklízejí od čtvrtého roku, plnou úrodu ale poskytují až v sedmém nebo osmém roce.
Sklizeň může probíhat celoročně, nebo pouze jednou v období vegetace. První varianta je zárukou sběru nejzralejších plodů a tudíž nejkvalitnější kávy. Brazílie Yellow B. Fazenda da Lagoa je sbírána ručně, stejně tak se třídí a suší. Ke zpracování kávových zrn se používá mokrá metoda, to znamená, že farmáři nasypou plody kávovníků do vody – z hladiny seberou nezralé a nekvalitní bobule a zbylé peckovice protlačí i s vodou speciálními drticími plechy. Tak jsou odstraněny slupky a dužina. Následující fermentace je přísně dozorována, protože zásadně ovlivňuje výslednou chuť kávy. Sušení probíhá ve dvou krocích – nejprve na slunci, pak v sušárnách.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























7. 1.
5. 5.
12. 6.
4. 5.
24. 3.
31. 8.
11. 8.
8. 1.
21. 8.
14. 8.
22. 7.
20. 7.
16. 7.
9. 6.
26. 5.
18. 5.
17. 3.
27. 2.
3. 2.
27. 1.
7. 11.
3. 11.
10. 9.
25. 8.
10. 6.
29. 11.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

PERU ANDES GOLD zrnková káva
