KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
Labužnická pohádka! Tato plantážní káva z jižního pobřeží Kuby se může pochlubit takřka nulovou aciditou, ale plnou chutí se znatelným čokoládovým a karamelovým zabarvením. Pohoří Sierra Maestra, v němž se narodila, jí dalo do vínku sladkou vůni evokující med a třtinový cukr. Když si ji skutečně vychutnáte, objevíte tóny kouře a kubánského rumu.
GLS | Dodáme do 17. 12. 2019 | 65 Kč |
---|---|---|
Česká pošta - Balík do ruky | Dodáme do 17. 12. 2019 | 65 Kč |
Česká pošta - Balík na poštu | Dodáme do 17. 12. 2019 | 65 Kč |
Zásilkovna (Doba uložení zkrácena na 5 kalendářních dnů) | Dodáme do 17. 12. 2019 | 49 Kč |
PPL private (ČR) | Dodáme do 17. 12. 2019 | 65 Kč |
Osobní odběr - Ludgeřovice | Dodáme do 17. 12. 2019 | ZDARMA |
PPL Parcelshop | Dodáme do 17. 12. 2019 | 65 Kč |






Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Jemná, sladká káva s plným tělem zachutná objevitelům nových požitků i protřelým kofeinovým mágům. Kuba Serrano Superior obsahuje méně kyselin než vysokohorské druhy. Charakterizuje ji temná a osobitá chuť horké čokolády a karamelu. Podobně jako u všech kvalitních stoprocentních arabik, i v tomto případě je při správné extrakci crema hustá a kompaktní.
Původ kávy
Pohoří Sierra Maestra leží na jižním pobřeží ostrova Kuba. Jeho nejvyšší hora (zároveň nejvyšší hora celé Kuby), Pico Turquino, má 1974 m n.m. Tropické a vlhké podnebí vytváří pro pěstování kávovníků (Coffea arabica) skvělé podmínky. Tamní půda je bohatá na měď, mangan, chrom a železo. Kubánská káva má proto výjimečný chuťový profil. Nejčastější odrůdy, které na Kubě najdeme, jsou Bourbon, Typica, Caturra a Catui & Catimor.
Kávovníky se sklízejí ručně od července do prosince. Jejich červené plody velikosti a vzhledu třešní jsou zpracovávány takzvanou mokrou cestou neboli promýváním. Hned po sklizni se nasypou do velkých nádob s vodou. Kvalitní část úrody klesne ke dnu, zbytek se sebere z hladiny. Spolu s vodou se třešně protlačují speciálními drticími plechy, které z nich odstraní dužinu. Semena (kávová zrnka) se nechávají fermentovat, následně jsou sušena na slunci a v sušárnách. Nakonec je káva vytříděna a balena po 60 kilogramech do jutových pytlů.
Do Kuby se kávovníky dostaly v roce 1748. Kávové plantáže obdělávají vesničané, kterým patří většinou malé kousky půdy. Mnohdy se sdružují do větších společností, aby zajistili kávě lepší odbyt. Každá šarže kubánské kávy má jasnou a průkaznou historii. Ročně jí země vyveze 8 tisíc tun. Kubánci kávu milují, vaří si ji do termosek, ochucují cukrem a nosí s sebou. Kávu s mlékem dostanete na Kubě jen v lepších hotelech, místní ji pijí pouze slazenou.
Herbář a blahodárné účinky:


Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























27. 10.
30. 9.
15. 7.
15. 3.
21. 6.
9. 4.
6. 3.
21. 11.
9. 9.
29. 9.
21. 8.
15. 7.
13. 7.
26. 6.
23. 6.
22. 6.
9. 6.
4. 6.
1. 6.
26. 5.
21. 5.
14. 5.
5. 5.
5. 3.
25. 2.
20. 2.
5. 12.
3. 9.
1. 8.
3. 6.
2. 3.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

BRAZÍLIE YELLOW B. FAZENDA DA LAGOA
