

KOLUMBIE HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot
Na jihozápadě Kolumbie, v sopečné půdě vysokých hor, dozrává káva. Na tom by nebylo nic zvláštního. Červené bobule v sobě ovšem ukrývají zrnka jedinečných chutí a vůní. Taková nerostou nikde jinde na světě. Proto patří mikrolot z oblasti Huila k nejvyhledávanějším. Stojí za ním ženy z 21 farem, které díky našim mlsným jazýčkům pošlou své děti do škol a zajistí jim služby lékaře.
Crema a chuť kávy
Stoprocentní Arabika pojmenovaná Kolumbie Huila Women´s Coffee Project chutná skutečně mimořádně. Při správné přípravě se vaše smysly dočkají nejprve tónů červeného pomeranče, které postupně přejdou v mandle a vlašské ořechy. Káva potěší také plným tělem a jemnou grapefruitovou vůní. Crema je lehká a kompaktní.
Původ kávy
Vychutnávat si tuto kávu, je jako podat si ruce s desítkami upracovaných kolumbijských žen. V barevných zástěrách a s věčným úsměvem pravidelně pečují o kávovníky odrůd Castillo a Kolumbia, které rostou na 21 farmách o celkové rozloze 56 hektarů. Jejich život ovlivňuje káva od rána do večera. A jejich děti mohou díky ní chodit do školy, získat lékařské ošetření a dopřát si kvalitnější boty.
Oblast Huila nejvíce ovlivnily vulkanické erupce. Sopky vytvořily mohutné masivy hor i hluboké údolí, kterým protéká řeka Magdalena. V poušti Tatacoa stoupají teploty k 35 ⁰C, na horských vrcholech Nevado del Huila teplota málokdy překročí nulu.
Hlavními vývozními produkty regionu jsou ropa a káva nebo výrobky z kávy. Produkuje ji 35 z 37 tamních obcí. Cílem kolumbijské vlády je podporovat kávové plantáže tak, aby zajistily zemědělcům dostatečné příjmy. V Huila se pěstuje také rýže, kukuřice nebo cukrová třtina.
V Kolumbii jsou kávové bobule běžně zpracovávány takzvanou mokrou cestou. To znamená, že sklizené plody kávovníků (Coffea arabica) nasypou farmářky (ano, v případě mikrolotu Columbia Huila Women´s Coffee Project jde skutečně výhradně o ženy) do vody a ty, které klesnou ke dnu, protlačí drticími plechy. Takto dojde k uvolnění kávových zrnek. Aby káva získala potřebné vlastnosti a zbavila se slizových obalů, ponechává se ve velkých sudech fermentovat. Nakonec je nutné kávu usušit a dočistit.
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























11. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KOLUMBIE SUPREMO MEDELIN ANDEANO zrnková káva

BRAZÍLIE FAZENDA PAREDAO - Micro Lot
