

KOSTARIKA FINCA EL ROSARI - Micro Lot
Rodina je základ… dobré plantáže. Když před půl stoletím vysadil Moises Meza první kávovníky v oblasti Leon Cortes, už tušil, že dělá dobře. Dnes jedinečnou kávu pěstují ve stínu stromů jeho synové Javier a Gabriel. Na jejich mikroloty čekají kávomilci na celém světě velmi netrpělivě. Ten poslední má jemnou, mléčně čokoládovou chuť osvěženou tóny třešní. Bez nadsázky nejlepší káva z Kostariky dostane i vás.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Kostarika Finca El Rosario zaujme vyváženou chutí s příjemně mírnou kyselinkou a stopami mléčné čokolády. Doslova famózně ji doplňují třešně a melasa. Espresso připravené z této kávy potěší jemnou a kompaktní cremou.
Původ kávy
Malá plantáž v typicky kávovém regionu Kostariky dostala do vínku nejen nádherné jméno. El Rosario (růženec) si zapamatujme také kvůli skvělým mikrolotům, které od roku 2007 produkuje. Kávovníky odrůd Caturra a Red Catuai pěstuje rodinná farma na úrodné sopečné půdě, v nadmořské výšce 1 600 metrů. Pro oblast Leon Cortes v regionu Tarazzu, kde El Rosario leží, je typické mírné klima s teplými dny a chladnými nocemi. Do karet jedinečné produkci hraje také fakt, že keře byly vysázeny pod vysokými stromy, jež jim poskytují žádoucí stín. Souhrou všech těchto faktorů zrají kávové plody pomaleji, koncentruje se v nich intenzivnější chuť i aroma a vyšší obsah přírodních cukrů.
Výhodou mikrolotů je jejich naprosto jasný rodokmen. V případě Kostarika Finca El Rosario za ním stojí zakladatel plantáže, pan Moises Meza. Ten vybudoval farmu, na jejíchž pozemcích dnes synové Javier Meza a Gabriel Meza pěstují unikátní mikroloty vyvážené na mezinárodní trhy. Bez hnojiv a pesticidů, 100procentně šetrně k životnímu prostředí.
Plody kávovníků jsou v El Rosario sklízeny i tříděny výhradně ručně. Výsledkem je káva s rovnoměrně velkými zrny a konstantní jakostí. Specifický je také proces zpracování bobulí. Nejprve jsou proprány ve vodě, aby byly zbaveny nečistot, a hned poté je farmáři loupou, tentokrát už bez vody. Následuje fáze sušení, která je velmi delikátní a může celou sklizeň ohrozit. Kávová zrna totiž i přes oloupání zůstávají částečně pokryta lepkavými obaly, které velmi snadno plesniví. Na farmě El Rosario používají k sušení mikrolotů speciální sušičky obracející kávové třešně každých 10 minut, a to po dobu celého týdne. Výsledkem je takzvané Honey Coffee s mírnou aciditou, výraznými tóny ovoce a zřetelným nádechem medu.
Baristé tvrdí, že tak sladkou kávu objevíte jen zřídka. Právě díky jedinečnému způsobu zpracování se do zrn obtiskují přirozené chutě a vůně, jež lze identifikovat ještě před pražením.
Tento mikrolot je označován zkratkou SBH, což znamená kávu nejvyšší kvality s nejtvrdším zrnem.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























15. 5.
Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

PERU ANDES GOLD zrnková káva
