

-
Káva dle země původu
- Austrálie káva
- Bali káva
- Bolívie káva
- Brazilská káva
- Burundi káva
- Dominikánská káva
- Ekvádorská káva
- El Salvador káva
- Etiopie káva
- Guatemala káva
- Guinejská káva
- Havaj káva
- Honduras káva
- Indická káva
- Indonésie a Java káva
- Jamajka káva
- Jemen káva
- Kamerun káva
- Keňa káva
- Kolumbie káva
- Kongo káva
- Kostarika káva
- Kubánská káva
- Malawi káva
- Mexická káva
- Myanmar (Barma) káva
- Nepálská káva
- Nicaragua káva
- Panama káva
- Papua Nova Guinea káva
- Peru káva
- Pobřeží slonoviny káva
- Portoriko káva
- Rwanda káva
- Tanzanie káva
- Timor káva
- Togo káva
- Uganda káva
- Venezuela káva
- Vietnam káva
- Zambie káva
- Zimbabwe káva
Austrálie káva
Australané kávu milují a jsou velmi citliví na její kvalitu. Baristé musejí umět kávu naprosto dokonalou, protože právě v kavárnách se jí vypije nejvíce. A ještě jedno překvapení nás v Austrálii čeká – nejen, že leží mimo tropy, pro které jsou kávovníky obvyklé, ještě je pěstuje téměř v nížinách. I… celý popis
-
Afrika (+1)
-
Amerika (+4)
-
Bali (+1)
-
Barma (+1)
-
Bolívie (+1)
-
Brazilie (+16)
-
Burundi (+1)
-
Dominikánská rep. (+13)
-
EU (+11)
-
Ekvádor (+13)
-
El Salvador (+7)
-
Etiopie (+8)
-
Ghana (+6)
-
Guatemala (+12)
-
Guinea (+1)
-
Haity (+1)
-
Havaj (+1)
-
Honduras (+9)
-
Indie (+10)
-
Jamajka (+1)
-
Java/Indonésie (+10)
-
Jemen (+2)
-
Kamerun (+2)
-
Keňa (+4)
-
Kolumbie (+12)
-
Kongo (+3)
-
Kostarika (+4)
-
Kuba (+3)
-
Madagaskar (+3)
-
Malawi (+2)
-
Mexiko (+31)
-
Nepál (+1)
-
Nicaragua (+6)
-
Panama (+6)
-
Papua Nova Guinea (+5)
-
Peru (+50)
-
Pobřeží slonoviny (+1)
-
Rwanda (+2)
-
Sumatra (+1)
-
Tanzanie (+5)
-
Timor (+1)
-
Togo (+1)
-
Trinidad (+1)
-
Uganda (+3)
-
Venezuela (+2)
-
Vietnam (+1)
-
Zambie (+2)
-
Zimbabwe (+1)
-
Španělsko (+1)
Skupina neobsahuje žádné položky.
Austrálie káva
Australané kávu milují a jsou velmi citliví na její kvalitu. Baristé musejí umět kávu naprosto dokonalou, protože právě v kavárnách se jí vypije nejvíce. A ještě jedno překvapení nás v Austrálii čeká – nejen, že leží mimo tropy, pro které jsou kávovníky obvyklé, ještě je pěstuje téměř v nížinách. I přesto se jí daří produkovat kávu velmi dobrou. Obvykle jde o arabiku sklízenou nejčastěji mechanizovaně, z plantáží vystavených přímému slunci.
Jak vlastně australská káva chutná? Zrno z nižších nadmořských výšek má tendenci obsahovat méně kofeinu, bývá zvláštně sladké a chybí mu hořkost. Nápoj lze popsat jako méně intenzivní, s čokoládovou či ořechovou příchutí.