

Kolumbie - lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica
O kolumbijské arabice se ví, že má jemnou, čokoládovo-oříškovou chuť. Přesně taková je i tahle rozpustná verze. Oblíbí si ji každý, kdo touží po skvělém a zároveň velmi rychle připraveném šálku. Instantní káva je navíc perfektní pro přípravu populárního dalgona coffee nebo ledové kávy.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Kolumbie - lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica patří ke kávám se střední aciditou. V její chuti najdete ořechy a hořkou čokoládu.
Pro maximální chuťový zážitek zalijte kávu horkou, nikoli vařící vodou.
Původ kávy
Příběh kolumbijské kávy začíná v 18. století, kdy kávovníky do země přivezli holandští misionáři. První malé plantáže vznikly na severovýchodě, postupně začali keře pěstovat farmáři v celé Kolumbii. Vůbec první vývoz kávových zrn z Kolumbie se uskutečnil v roce 1835 a směřoval do USA.
Takzvané haciendas, tedy velké farmy, byly ještě na počátku 20. století v rukou jen několika málo majitelů. O pár let později ale vznikla skupina Eje Cafetero, která producenty spojila a zastupovala je na globálním trhu. Po velké hospodářské krizi, kdy mnoho haciend zkrachovalo, se vláda rozhodla farmy koupit a rozprodat je jejich zaměstnancům. Od té doby funguje v Kolumbii spousta malých farem, které se kromě kávy věnují také pěstování jiných plodin.
Místní káva vyniká jemnou kyselinkou a tóny čokolády, oříšků i karamelu. Díky pečlivému zpracování má nádherné aroma. Farmáři sbírají kávové třešně ručně, uvolněná zelená zrna nechávají 14-30 hodin fermentovat a nakonec je suší.
Jak z takové sklizně vznikne káva instantní? Existují dva možné způsoby, my dáváme přednost kávě, která byla vyrobena lyofilizací. Nejprve je nutné zelenou kávu upražit, pak pomlít a připravit z ní vysoce koncentrovaný výluh. Ten musí projít filtrací a poté je zmrazen na teplotu přibližně -40 ⁰C, a to za sníženého tlaku. Díky sublimaci vzniknou drobné, lesklé krystalky instantní, nebo, chcete-li, rozpustné kávy.
Instantní káva se na trhu začala objevovat zhruba v polovině 20. století. Ta, která vznikla lyofilizací (na rozdíl o sprejování) si uchovává maximum aroma a chuti, patří tedy k velmi populárním. Stačí ji zalít horkou vodou nebo mlékem.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Pro optimální přípravu vyberte malý hrnek s obsahem 90 ml.
- Použijte 1 nebo 2 lžičky kávy a zalijte převařenou vodou o teplotě 90°C. Vařící voda připraví kávu o její výraznou chuť.
- K přípravě kávy vždy použijte čerstvou vodu.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

EKVÁDOR - lyofilizovaná rozpustná káva

PERU BIO lyofilizovaná rozpustná káva 100% arabica
