

ETHIOPIA DJIMMAH zrnková káva
Káva s plným tělem a smyslnou chutí vína a ovoce. Pro takovou už teď nemusíte do nejlepší kavárny ve městě. Připravte si ji doma! Jakmile ji objednáte, hned ji upražíme a okamžitě pošleme na váš stůl. Když budete věnovat pozornost správnému mletí a přípravě, čeká na vás skvostný šálek s kompaktní cremou a bohatým aroma.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Další ze stoprocentních etiopských arabik nezklame žádného kávomilce. Excelentní Djimmah zaujme plnou chutí s dotekem vína a ovocnou stopou. Na patře zůstává dlouho, ovoce odeznívá příjemně do ztracena. Pěna je elastická, hutná.
Původ kávy
Vynikající etiopská káva z oblasti Kaffa, která produkuje ročně 60 tisíc tun kávy, patří mezi stálice na trhu.
Ethiopia Djimmah lze najít také pod názvem Jimma Coffee. Jméno regionu ležícího na jihozápadní straně Etiopie pochází z arabského „qahwah“ – tedy „nápoj z bobulí“ a jasně dokládá dlouhou historii pití kávy.
Deštné pralesy, které dříve lokalitě dominovaly, se proměnily na zemědělskou půdu. Za posledních 30 let ubylo 60 procent stromů. Proto je poslední dobou Kaffa pod přísnou ochranou (v roce 2010 byla vyhlášena biosférickou rezervací) a v současné době v ní provozuje farmy jen 30 družstev.
Plody kávovníků (Coffea arabica) jsou sklízeny několikrát za rok, aby byly vždy zralé a nejkvalitnější.
Zpracovávají se tzv. mokrou metodou, kdy jsou nasypány do nádrží s vodou a protlačovány přes drticí plechy. Ty zbaví bobule velikosti a barvy višně ochranné dužiny i některých obalů. Další krok – fermentace zbaví zrnka pomocí enzymů a bakterií posledních obalů a lepkavého slizu. Nakonec je káva rozprostřena na betonové terasy a sušena.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























22. 10.
12. 10.
18. 2.
29. 9.
15. 8.
6. 8.
5. 8.
2. 6.
22. 5.
18. 5.
13. 5.
24. 2.
3. 2.
29. 1.
10. 11.
2. 3.
16. 9.
2. 9.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

GUATEMALA - ANTIQUA SAN JUAN SCR90 zrnková káva
