

ROBUSTA INDIE CHERRY AA - zrnková káva
Dvě áčka z Indie – jasná známka vysoké kvality. Stoprocentní robusta s úžasnou cremou a plnou, mírně oříškovou chutí, učaruje příznivcům intenzivních zážitků i těm, co rádi experimentují. Můžete ji přimíchat k oblíbené arabice a kouzlit s poměry obou druhů do nekonečna. Nebo si ji vychutnejte v různých typech příprav. Jiná bude z džezvy, jiná z aeropressu a jiná z moka konvičky.
Složení
Robusta 100%Crema a chuť kávy
Intenzivní, mohutná, nezapomenutelná. Robusta Indie Cherry AA má příjemně kořeněnou chuť, často s oříškovými tóny. Crema je soudržná, vysoká a hustá.
Původ kávy
V Indii pracuje přibližně 250 tisíc pěstitelů kávy, skoro v 90 procentech jde o malorolníky. Téměř 80 procent indické kávy putuje na vývoz, nejčastěji do Německa, Ruska, Itálie, Španělska, Belgie, USA a Francie.
Káva se tradičně pěstuje ve třech oblastech – Karnataka, Kerala a Tamil Nadu, ale přibývají k nim také méně typické lokality. Systematické pěstování kávovníků prý odstartoval světec Baba Budan, který do Indie propašoval magických sedm kávových plodů z Jemenu. Kávové plantáže začaly vzkvétat v polovině 19. století, s příchodem britských kolonizátorů.
Všechny indické kávovníky rostou ve stínu, často blízko koření jako skořice, hřebíček, kardamom, muškátový oříšek. Kávové plody tak absorbují unikátní aroma. Kvetou 3-4 dny bílými květy. Kdo viděl kvést kávové plantáže, nikdy na tak úchvatný zážitek nezapomene. Sklizeň plodů se uskutečňuje 9 měsíců po odkvětu, od ledna do března, výhradně ručně.
Mokré zpracování (fully-washed, wet-processed) oddělí vadné třešně od zdravých, zbaví je obalů a v kvasných nádobách i lepkavé vrstvy. Kávová zrnka suší dělníci na slunci nebo v sušárnách, nejčastěji oběma způsoby střídavě.
Označení AA v názvu této kávy dává vědět, že jde o kvalitní zrnka rovnoměrné velikosti.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5-2 kávové lžičky (přibližně 7 g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95 °C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

ROBUSTA INDIA MONSOONED zrnková káva

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB - zrnková káva
