

INDIE ROBUSTA PARCHMENT AB BIO - zrnková káva
Krásná robusta v BIO kvalitě z indického regionu Wayanad okouzlí plnou, čokoládově zemitou chutí i vysokým obsahem kofeinu. Můžete ji degustovat samostatně, nebo přimíchat k oblíbené arabice. Získáte unikátní espresso směs dle vlastní fantazie. Pohrajte si s kyselostí, dochutí i cremou. Kombinujte sklizeň různých plantáží. Tahle robusta vás bude bavit.
Složení
Robusta 100%Crema a chuť kávy
Káva Indie Robusta Parchment AB BIO vyniká úžasně čokoládovou chutí a velmi hustou cremou. Po této kávě je ve světě velká poptávka, indickou robustu do svých směsí používá řada populárních výrobců kávy pro domácí použití i restaurace a kavárny.
Původ kávy
Wayanad je okres ležící na severovýchodě indického státu Kerala. Může se pochlubit mnoha vodními zdroji, vysokými kopci a řadou turisticky atraktivních míst. Tamní příroda je rozmanitá, divoká zvířata jako sloni a medvědi obývají lesy okolní Karnataky a Tamil Nadu. Páteří tamní ekonomiky je zemědělství, pro jeho účely je využívána většina pozemků. Nejčastěji místní lidé pěstují kávovníky a čajovníky, nezanedbatelnou část jejich produkce činí kakao, pepř, vanilka, rýže, kokos, kardamom nebo zázvor. Dalším zdrojem příjmů je chov dobytka. Pro indické kávovníkové plantáže je typické, že jsou obklopeny ovocnými stromy a zahradami s kořením. Jejich aroma se odráží v chuti a vůni kávy. V případě této kávy odrůdy robusta je potřeba zmínit její BIO parametry. Prozrazují pěstování a sklizeň bez použití průmyslově vyráběných hnojiv, postřiků či jiných sloučenin, které by ve výsledném produktu mohly zanechat zdraví škodlivá rezidua. Káva byla zpracována takzvanou mokrou metodou, tedy promýváním. K oddělení slupek a dužiny, ve kterých vězí obvykle dvě kávová zrnka, se používá voda. Kávové třešně nejdříve rolníci nasypou do nádob s vodou a protlačují drticími plechy. Pak je káva nasypána do fermentačních nádrží, kde kvasí, čímž se zbylá dužina obalující zrno zcela rozpustí. Nakonec je potřeba zelenou kávu usušit, a to buď v bubnových sušičkách, nebo na přímém slunci.
Pěstování kávy má v Indii velmi dlouhou historii. Poprvé byla zřejmě vysazena v roce 1670, první skutečná plantáž byla založena kolem roku 1840. Zpočátku pěstovali místní farmáři především arabiku, nicméně v důsledku epidemie kávové rzi, která postihla naprostou většinu keřů, se zaměřili na pěstování odolnějších rostlin robusty. V roce 1942 se dohledu nad plantážemi a kvalitou exportované kávy ujala Coffee Board of India, organizace řízená ministerstvem obchodu a průmyslu. Dnes se pěstování kávy věnuje asi 250 tisíc rolníků, 98 procent tvoří drobní zemědělci. Na světovém trhu má indická káva zastoupení zhruba 4,5 procenta, ponejvíce se vyváží do Německa, Ruska, Španělska, Itálie, Belgie.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5-2 kávové lžičky (přibližně 7 g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95 °C.

























Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

INDIE ROBUSTA PARCHMENT PB (peaberry) - zrnková káva

ROBUSTA INDONESIE FLORE BIO - zrnková káva
