

PERU SHB PICHANAKI GRADE 1 BIO - zrnková káva
Provincii proslulou produkcí citrusů a kávy najdete v centrální oblasti Peru. První Evropané zavítali do Chanchamayo v polovině 17. století a rovnou v ní založili osadu. Dnes se káva z vysokých And do Evropy dováží ve velkém. Popularitu si získává zejména díky čokoládové chuti korunované kapkou citrusové šťávy, nízké aciditě a BIO kvalitě. Ochutnejte jednu z nejlepších peruánských káv!
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Káva Peru SHB Pichanaki Grade 1 BIO vyniká krásně živým tělem, nízkou kyselostí a atraktivní kombinací chutí. Najdete mezi nimi hutnou čokoládu i svěží tóny citrusových plodů. Protože jde o arabiku, počítejte s cremou jemnější, ale kompaktní.
Původ kávy
Údolí Chanchamayo leží asi 200 kilometrů od Limy, hlavního města Peru. Jeho jméno je patrně odvozeno od slova Quechua, což může znamenat něco jako chodit rychle nebo skákat. Oblastí protéká stejnojmenná řeka, bydlí v ní asi 140 tisíc lidí a hlavním městem provincie je La Merced. V každém turistickém průvodci se navíc dočtete, že Chanchamayo je proslulá díky citrusům a kávě. Na celé produkci Peru se Chanchamayo podílí přibližně 40 procenty. Kávovníky rodu arabika, odrůdy Typica, se pěstují v nadmořské výšce kolem 1500 metrů. Obvykle rostou ve stínu, což dává kávovým zrnům příjemnou, mnohovrstevnatou chuť. Typica neplodí tolik, co jiné odrůdy, na druhou stranu dává úrodu chuťově velmi atraktivní a žádanou. V Peru kávovníky sklízejí od června do poloviny září. Červené kávové bobule přetřídí a zpracují, nejčastěji takzvaným promýváním. Ve vodě je mechanicky zbaví slupky a dužiny, pak je nechávají kvasit ve fermentačních nádobách a nakonec zelená kávová zrnka suší. Konkrétně tuto kávu pěstuje, zpracovává a na trh dodává družstvo Agroecólogica Cafetalera Pichanaki. V oblasti pracuje od roku 2007, momentálně sdružuje přes 300 farmářů a jejich prostřednictvím obhospodařuje víc než 2000 m2 půdy. Organizace je certifikovaná v programu Fair Trade. Její káva tudíž dosahuje výjimečné kvality, rolníkům zajišťuje spravedlivé výkupní ceny, odpovídající pracovní podmínky. Podniky označené jako Fair Trade zároveň dbají na trvalou udržitelnost svého podnikání a ohleduplnost k životnímu prostředí. Kávová zrna z Chanchamayo jsou tak nejen zdrojem vynikajících nápojů jedinečného chuťového profilu, ale také férového příjmu pro mnoho peruánských rodin. Káva je nejčastěji vyvážena do Velké Británie, Dánska, Francie, Itálie, Švédska a Finska.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























Nejprodávanější příslušenství k tomuto zboží
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

KUBA SERRANO SUPERIOR zrnková káva
