

INDIA ARABICA PLANTATION AA LITTLE FLOWER - Micro Lot
Netradiční arabika z tradičního regionu. V tomto případě jde o jedinečný mikrolot společnosti Sangameshwar, která hospodaří v Karnatace se třemi záměry: produkovat špičkovou kávu, nepoškozovat přírodu a pomáhat svým lidem. Výsledkem je například i tahle laskomina. Jemná, s lehkou kyselinkou, sladkostí ovoce a pohlazením čokolády. Dopřejte si.
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Zrnkovou kávu India Arabica Plantation AA Little Flower Sangameshwar Estate charakterizuje střední tělo, mírná až střední kyselost, decentní ovocná sladkost a nakonec čokoládový závěr s nenápadnou pikantností.
Protože jde o mikrolot s nezaměnitelnou vrstevnatostí chutí, doporučujeme ho připravovat na filtru, aeropresu nebo moka konvičce.
Původ
Indie patří k zemím, které produkují nejlepší kávu pěstovanou ve stínu. Naprostá většina místních farmářů obhospodařuje malé plantáže, celkem bychom napočítali kolem čtvrt milionu pěstitelů kávy. Zhruba 80 procent produkce vyvážejí Indové do světa, obvykle do Německa, Ruska, Španělska, Belgie…
Region Karnataka, ze kterého pochází India Arabica Plantation AA Little Flower Sangameshwar Estate, je z hlediska produkce kávy „nejvýkonnější“. Kromě něj rostou kávovníky také v oblastech Kerala a Tamil Nadu. Ale věnujme se Karnatace. Nachází se v jihozápadní části Indie a ještě před rokem 1973 se jmenovala Mysore. Současný název vychází ze spojení slov „karu“ a „nadu“, což lze interpretovat jako „vyvýšená země“. Není divu, kopce Karnatace nechybí – ten nejvyšší má 1 925 m n. m. Pokud jde o klima, ve kterém kávovníky rostou, zmiňme, že celá Indie zažívá čtyři roční období, během nichž přichází čas monzunů (mezi červnem a září).
Společnost Sangameshwar hospodaří na pozemcích o rozloze 810 hektarů, a to v nadmořských výškách mezi 900 a 1 650 metry. Kávovníky rostou obklopeny pomerančovníky, divokými fíkovníky, pepřem a dalšími plodinami, ale stejně tak mají poblíž mnoho původních rostlin. Díky tomu rostou zastíněny, tedy mají více času absorbovat okolní aromatické látky ve svých plodech. Půdu dělníci obohacují o organický hnůj, dužinu z kávových plodů, plevy a mulč.
Ruční sklizeň a pečlivé zpracování kávových bobulí jsou nezbytnou součástí procesu, kterému ve společnosti Sangameshwar věnují maximální pozornost. Zkušení zaměstnanci farmy vybírají zralé kávové třešně přímo na keřích, snesou je k promývací stanici a předají dělníkům. Ti sklizeň nasypou do nádrží s vodou a protlačí drticími plechy, které plody zbaví svrchní červené slupky a částečně i dužiny. Nato je káva přesypána do barelů s čistou vodou, ve kterých zůstává několik hodin. Fermentačními procesy dojde k rozpuštění zbytků dužiny a uvolnění kávových zrn. Nakonec přichází ke slovu sušení. Pro Indii je typické sušení na přímém slunci. Káva je rozsypána na betonová plata a za častého prohrabávání (aby neplesnivěla) sušena. A pak? Pak už ji stačí přetřídit, zabalit a odeslat.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























16. 6.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

KOSTARIKA SAN RAFAEL TARRAZU SHB RZ zrnková káva

KOLUMBIE HUILA WOMEN´S COFFEE PROJECT - Micro Lot
