

INDIE MONSOON MALABAR AA GRADE zrnková káva
Nejpopulárnější, nejzajímavější a nejkvalitnější. Plantážní káva Monsoon Malabar AA se právem vyšvihla na první příčku mezi všemi indickými kávami. Ojedinělý proces zpracování, jehož výsledkem jsou nádherná žlutá zrna s kouřovou a zemitou chutí, jí dává punc originality. Ochutnejte kávu, kterou bičovaly větry a monzunové deště!
Složení
Arabica 100%Crema a chuť kávy
Tato káva vás upoutá už vzhledem zrn – jejich velikost až překvapí. Specialisté ji udávají jako 18, to znamená někde mezi 0,64 a 0,72 cm. Před pražením mají nádherně žlutou barvu, po středně intenzivním pražení jsou světlejší než u většiny káv. Také chuť je mimořádná – žádná slaďárna. Decentní nahořklost a výraznou zemitost si vychutnají skuteční fajnšmekři. Crema je světlá, lehká a soudržná.
Původ kávy
Počátky indické produkce kávy se datují do roku 1670. Přesto, že o dvě stě let později zasáhla tamní plantáže epidemie ničivé rzi, nabrala země druhý dech a vyváží kávu vysoké jakosti i dnes. Karnataka patří k původním místům, kde se začaly kávovníkové keře vysazovat. Jde o pobřežní lokalitu, jejíž klima ovlivňují časté monzuny a větry. Kávovníky se vysazují na stinných a chráněných místech, často společně s kardamomem, hřebíčkem a skořicí. Díky nim má indická káva specifickou chuť a bohaté aroma. K její unikátnosti přispívají ale také již zmíněné monzuny a silný vítr.
Kávové bobule se v Karnatace sklízejí po celé období vegetace tak, jak postupně dozrávají. Jejich zpracování vychází z historické chuti kávy – když byla převážena na lodích, nasávala vlhkost a aroma dřeva i soli. Proto dnes farmáři sklizená a usušená kávová zrnka vystavují po dobu až 7 týdnů drsným monzunům a studeným větrům. Káva tím získá skutečně nezaměnitelný chuťový profil.
Indická káva se nejčastěji vyváží do Evropy, USA a Japonska. Naši plantážní zrnkovou kávu pražíme až těsně před odesláním zákazníkům. Proto je vždy čerstvá, voňavá a chutná.
Herbář a blahodárné účinky:
Herbář se zajímavými informacemi naleznete na https://www.manutea.cz/herbar-byliny
Ukázka balení kávy
Naše káva je balena v kvalitním aluminiovém obalu, který zároveň postrádá výraznější grafické prvky, protože naší společnosti jde hlavně ochuť a kvalitu. Skutečnou čerstvost naší kávy si můžete ověřit i díky ventilu, který uvolňuje plyny vzniklé brzy po pražení. Kvalitní balení, které zachovává charakter kávy. Káva je vždy v balení hermeticky uzavřena, aby odolávala vlhkosti, světlu a cizím pachům.
Návod na přípravu
- Kávu namelte na hrubost vyhovující vybrané přípravě kávy.
- Na 1 kávu použijte alespoň 1,5 - 2 kávové lžičky (přibližně 7g) mleté kávy.
- Kávu zalijte vodou o teplotě cca 95°C.

























26. 1.
16. 4.
9. 8.
26. 8.
5. 9.
13. 2.
14. 7.
Hledáte inspiraci? Ostatní přikoupili třeba toto:

BRAZÍLIE SANTOS NY2 SSFC 17/18 zrnková káva

PERU ANDES GOLD zrnková káva
